Adobe pristatė galutinę Flash 10.2 versiją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2011-02-10 13:34
Nu taip prireike 10+ versijos, kol pagaliau suprato, kad tas ju flash perdaug CPU eda, o tinklapiu kurejai irgi piknaudziauja flashinem reklamom nesaikingai. EDIT: Peranksti giriasi, nes CPU naudojimas isvis nesumazejo po atnaujinimo, kaip ede 30-50% su nejudanciu jotubiniu muzikiniu klipu, taip ir toliau eda ta pati. Beja ka ten reikia perkoduoti tiek daug, kai paveikslelis isvis nesikeicia 5 minute? PS. Kada turesim normalu flash pakaitala? Nes is adobe flash player turbut jau nieko gero nebus ir ateity.
Giedrius- 2011-02-10 13:38
Ne nu aš manau kad buvo ir svarbesnių dalykų prie kurių reikėjo dirbt, inovacijų trūkumu adobe flash klatint negalėčiau. O tos laginančios reklamos tai manau jos tyčia tokios daromos, kad kuo daugiau dėmesio pareikalautį, gi žinoma kad nesvarbu ar reklama teigiamai ar neigiamai veikia, bet pasąmonėj išlieka, o kai renkiesi produktą, renkies tą šiek tiek žinomą, apie kurį teko girdėt, nors pats gal to sąmoningai neprisimeni.
aKi 2011-02-10 13:45
Naujovė nebloga, bet aš vis dar laukiu didesnių permainų iš Flash techninės pusės. Labiausiai - normalaus gijų palaikymo. Nes dabar, tarkim, padaryti nestringantį GUI programoje, kuri aktyviai naudoja CPU yra labai sudėtinga.
Giedrius- 2011-02-10 16:06
O kas tasai gijų palaikymas? Dėl lagų kaltint reik kreivarankius programišius, o ne flash technologiją... ActionScriptas dabar pilnai objektinė kalba, su savom kodo optimizavimo taisyklėm, retas normaliai programuoja flashu.
Vytax 2011-02-10 16:23
Apskritai pats „Flash“ formatas turėtų būti išleistas į atitarnautą pensiją. Nes tai ko gero labiausiai ir beviltiškai atgyvenęs formatas iš visų man žinomų.
KeeperMustDie 2011-02-10 17:42
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Silverlight
sz520qm 2011-02-10 18:02
+1. O keeperis kaip visad pokštauja... Šelmis.
aKi 2011-02-10 18:13
Gijos = thread`ai = http://en.wikipedia.org/wiki/Thread_%28 ... science%29 Gijų naudingumo pavyzdys būtų toks: susiprogramuoji kažkokį algoritmą, kuris ištisai intensyviai dirba ir dar tuo pačiu metu nori turėti "nelaginantį" vartotojo interfeisą. Ką daryt? Actionscript`e telieka kurti pseudogijas, kas yra užknisantis darbas, juolab, kai pažiūri į Java/C#/etc, kurios gijas palaiko ir mano minėta problema jas naudojant labai puikiai ir svarbiausiai greitai išsisprendžia. O kas dėl kodo optimizavimo - taisyklingai programuojant ir kodas būna optimalus.
Tomcat 2011-02-10 18:44
xxcc 2011-02-10 19:25
Palauksim penketą metelių, kol užbaigs specifikaciją, tada dar 5, kol canvas'ą visos populiariausios naršyklės atvaizduos vienodai ARBA investuosim 3x daugiau laiko į html5 projekto vystymą, negu tai būtų galima atlikti su flash platforma. Kita vertus, labai liūdina toks ribotas kai kurių komentatorių požiūris (flash = baneriai).
KeeperMustDie 2011-02-10 19:29
Buvo toks interviu, apie tai ,kokiu tikslu siekia Silverlight(sorry dabar nebeprisiminsiu kur, bet turbut ir taip neziuretum, daznai zymiai patogiau laikytis is anksto susidarytos nuomones, nei pasidometi giliau) ir ten aiskiai nurode, kad Silverlightas nesiekia ir niekados nesieks uzimti HTML vietos, o atvirksciai megins tapti jo dalimi. Pavyzdys butu toks: reaikalingas parastas puslapis, kuriame yra talpinama vaizdine medziaga kartu su straipsniais - puiku HTML 5 ir narsykle tai lengvai atvaizduoja, useris neturi jokiu problemu. Kitas puslapis, bet sis fokusuojasi i vaizdines medziagos talpinima ir perziura ir dar nori interaktyvumo kai kur - imamas silverlightas(aisku imanoma butu padaryti ir naudojant kitokius irankius, bet gal geriau imti tai kas "right for the job"?) ir gaunamas norimas rezultatas. Pvz.: http://demo.componentone.com/Silverligh ... rid/Excel/ Kadangi itariu, kad ,del anksciau isvardintu priezasciu, Silverlight neturesi, padariau nuotrauka: http://img69.imageshack.us/i/silverlight.png/ Aisku, tai pilnai imanoma ir nenaudojant jokiu silverlightu, bet siuo atveju silverlightas leidzia nedidelems imonems pasidaryti puslapius su labai ispletotu GUI ir daug galimybiu, investuojant zymiai maziau resursu ir laiko nei tai darant su HTML/JS. kuom tai blogai? Ar cia vien del to, kad is galo MS stovi, tai automatiskai tampa blogai?
jur 2011-02-10 20:21
Pilnai pritariu Keeper'iui. Nėra ko rėkt ant technologijos vien todėl, kad ją developina MS. MS.NET išvis yra vienas moderniausių, patogiausių, ir kitų -iausių mano matytų ir naudotų framework'ų. Sakykim konkurentas Java, bet ji daugeliu aspektų nusileidžia .NET'ui. MS šioj vietoj tikrai nemažai investavo, tuo labiau, kad pagrindinis architektas iš tos pačios Java chebros. Silverlight labai daug neteko naudoti, kadangi nelabai dirbu su web, bet kiek mačiau, girdėjau ir žaidžiau, tai yra tikrai gera platforma. Įdomių pavyzdžių pilna Silverlight svetainėj http://www.silverlight.net Taip pat, šitas man patiko: http://isvis.com/work/silverlight/3d/tracking/
Vytax 2011-02-10 20:30
Drįsčiau nesutikti. Atsiras visokiausių JS bibliotekų kurios išspręs visas HTML5 suderinamumo problemas ir pan. Kaip pavyzdžiui „jQuery“. Daugelis naudoja ir nereikia sukti galvos, kad skirtingose naršyklėse bus skirtingai palaikomas Ajax ar pan. Ir visas JS kodo rašymas su juo tampa itin elementarus.
aKi 2011-02-10 20:48
. Žodžiu, pritaikymo dar ir be naršyklių yra daug, tad nevertėtų nepasidomėjus iškart nurašyti visos technologijos.
- 2011-02-10 21:29
Silverlight... .NET... Blogis ne dėl MS, o dėl to, jog veikia tik su Windows. Susidiegiau aš Moonlight, a la silverlight'ą linuxui. So? Aš to puslapio, kur mato KeeperMustDie - nematau. Su flashu bent jau pažiūrėt eina. Adobe Air veikia ant linuxo. Silverlight - ne. Ergo, jei MS nori integruotis į web su savo Silverlight - reikia multiplatformiškumo. O, kiek rodo istorija, MS niekada nedarė multiplatforminių produktų. Dabar vėl ką, norit laikų, kai internetas atrodo „gerai- tik su IE?
šakės 2011-02-10 21:38
Būtent. Silverlight išpopuliarėjimas reikštų, kad būtų monopolizuotas internetas, pririštas prie vienos os. Ačiū nereikia
šakės 2011-02-10 21:42
Bet kokia uždara ir/arba patentuota technologija yra žalinga internetui. O ir MS gero vardo neturi, kalbant tiek apie technologijas, tiek apie nešvarius žaidimus
dariusss 2011-02-10 22:29
to šakės "MS gero vardo neturi, kalbant tiek apie technologijas, tiek apie nešvarius žaidimus" pagrįsk dėl technologijų ir "nešvarių žaidimų".
Vytax 2011-02-10 23:01
Aš kalbėjau apie patį „*.swf“ formatą, kuris vis dar naudojamas interneto puslapiuose ir Adobe AIR aplikacijose. Kaip kitur, nesidomėjau. Kuo jis blogas? Tuo kad jis sukurtas praėjusio dešimtmečio poreikiams. Formate taupytas kiekvienas bitas, nekreipiant dėmesio į CPU resursus vėliau tą failą atkuriant. Anksčiau buvo svarbu kiekvienas tinklu perduodamas baitas, dabar tai neturi visiškai jokios prasmės. Anksčiau tai buvo uždaras formatas ir pridaryta tokių nesąmonių, kad formatą būtų kuo sudėtingiau atgaminti atvirkštinės inžinerijos būdu. O tai vėlgi kerta per CPU resursus. Formatas nepalaiko teksto šriftų. Visas flash tekstas yra ne kas kita kaip vektoriniai objektai. Dėl to yra neįmanoma su flash kurti bet ko kas reikalauja teksto apdorojimo. Formate piešinėliai saugomi JPEG arba Lossless/ZLIB formatuose. Vienas nepalaiko Alpha kanalo, kitas vėlgi kerta per CPU resursus. Vektorinė grafika pasenusi. Norint ją su šiuolaikinėmis programinėmis priemonėmis atvaizduoti, tenka naudoti daug bereikalingų algoritmų. Tai vėlgi kerta per CPU resursus. Ir t.t. Pasiėmus esančią Flash dokumentaciją galima vardinti ir vardinti kas tame formate blogai. Ir daugiausia šių problemų kilo būtent dėl siekio išlaikyti abipusį Flash versijų suderinamumą. Kad naujas Flash Player skaitytų visus senų versijų failus. Ir kad bet kuris senas Flash Player bent dalinai skaitytų naujos versijos Flash failus.
KeeperMustDie 2011-02-10 23:09
Netai, kad mums nereikia advanced GUI web'e, tiesiog iki siol nieks negalvojo, kad yra galimybe toki tureti, todel visi priprate prie "baltas lapas + tekstas + linkai". Man tai to reikia. As noriu tokio interneto - kur puslapis butu ne sulygiuotas tekstas - o aplikacija, prienama is betkokios pasaulio vietos. Taip. Atsiras frameworkai, tobules HTML ir kas nores gales rinktis tuos variantus, niekas nemegina is ju atimti tos galimybes, bet kai kurie komentatoriai cia, rodos, jei turetu tokia galimybe - isvis pasalintu Silverlight. Kam? Tai tikrai geriau uz flash'a, o kai HTML + JS istobules ant tiek, kad gales lengvai daryti lygiai ta pati, ka dabar lengvai daro silverlight - tai ka jau gales Silverlight'as? Ir apskritai - man HTML yra pagrindas ant kurio galiu uzdeti video, audio ir kitas aplikacija veikiancias per narsykle. Is tikro nenoreciau, kad pats HTML perdaug issipustu, geriau ji palikti aisku, svaru ir paprasta.