Pamatyti tamsą. Kaip stebimos juodosios skylės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Foye 2011-04-03 00:36
Siaip toks "teisingas" straipsnis - atitinkantis vyraujancios klikos norus, todel ir teisingas Siaip straipsnis is pirmo zvilgsnio atrodo rimtai paruostas (taip ir yra, nes net ir gerai dezinformacijai paruost reikia laiko ir sugebejimu), bet bent kiek sugebantis protauti skaitytojas prades pastebeti tam tikrus nepasakymus, nedasakymus, netikslius ivardinimus, nutylejimus arba pritempimus norimo prie esamo... Tik keli pavyzdziai: Kazada kitoj vietoj mane autorius per viena ginca gerokai prajuokino kai prisipazino, jog "pamirso" bendraja fizika, bet ketina but juoduju skyliu tyrinetoju... matau, kad nusisnekejimo tradicija jis sekmingai tesia net "neitemptose diskusijose" is pacituotu teiginiu isplaukia, jog siame straipsnyje nebuvo reliatyvistiniu teiginiu apie juodasias skyles Kazkoks marazmas paskutiniais metais - kuo maziau nusimanoma, tuo labiau plesomasi "mokslinius straipsnius" rasyt. Kas cia - "profanizmo madu sou"? ...asmeniskai... prof A.Bandzaitis nieko nesakydavo tau uz tokius "pasisakymus"?
punktyras 2011-04-03 11:51
Priimi tai, kad galaktikos centre daug žvaigždžių, kaip pradinę sąlygą. O kas jas verčia suktis apie tą centrą? Kokio velnio jos susibūrusios centre? Ir kaip jos (žvaigždės) atsirado? Ar galaktikos tiesiog gimė pagal Kūrėjo sumanymą, nes taip gražiau? Apibendrinant - pateikiama straipsnyje teorija kol kas geriausiai paaiškina stebimus reiškinius. Asmeninis nusistatymas nepriduoda patikimumo tamstos išsakomai nuomonei ir pateikiamiems faktams. Nors ne, pala, jokių faktų nepateikiama... Tikrai geriau ir konstruktyviau būtų perskaityti paties parašytą NUOSEKLŲ straipsnį apie juodųjų skylių nebuvimą.
Laiqualasse 2011-04-03 15:47
Jei kam kiltų klausimas, kodėl detaliai į šį komentarą neatsakinėju - su Foye (aka Snukiu) ginčytis yra beviltiška, jis yra asmuo iš alternatyvios realybės, kurioje galioja kitokie fizikos dėsniai.
faktas 2011-04-03 16:02
Puikus straipsnis, sužinojau, kad juodosios bedugnės ne tokios jau ir besotės, kaip atrodė anksčiau. (-: O ta materija, kuri sugeba pasprukti iš juodosios bedugnės. Kaip ji atrodo? Kas ji tokia? Protonų ir neuronų plazma?
Foye 2011-04-03 16:08
Galejai trumpiau atsakyti - neturi argumentu Be to as tavo straipsni sukritikavau tavo autoritetu desniais
Laiqualasse 2011-04-03 16:21
Žiūrint iš kur tiksliai "pasprunka". Jei pro čiurkšlę ar vėją, t.y. iš juodosios skylės apylinkių, bet ne jos vidaus - tai materijos sudėtis nelabai pasikeičia nuo tokios, kokia krito juodosios skylės link. Čiurkšles greičiausiai sudaro elektronų ir protonų srautas, vėją - dar ir sunkesnių elementų branduoliai. Jei kalbame apie Hokingo spinduliuotės (arba Penrouzo proceso) dėka išspinduliuojamas daleles, tai šie reiškiniai kol kas yra tik teoriniai, t.y. nestebėti. Ką teorija teigia apie tų dalelių savybes - nežinau, bet manau, kad jos turėtų būti elementariosios (pvz. elektronai) ar labai artimos joms (pvz. protonai), bet ne kokie sunkūs branduoliai.
neworld 2011-04-03 22:19
Sakyčiau tai žmogus, kuris pabuvojo juodojoje skylėje ir puikiai "žino kas ten vyksta"
rokazaz 2011-04-04 02:51
Geras straipsnis, visgi
- 2011-04-04 12:11
Gal Foye norėtų pateikti savo teoriją su matematiniu pagrindimu, kuri geriau paaiškintų stebimus reiškinius?
Indigo89 2011-04-04 18:55
Niutono desniai tau ka nors sako? Gerai straipsnio autorius ir pasake, kad tau kiti fizikos desniai galioja Paaiskinsiu aiskiau - ne mases centras traukia objektus i save, o mase. Mases centre objektui nieko nenutiktu jei jis ten patektu pagal tavo scenariju, todel apie jokius kritimus negali buti net kalbos. Tu isvis, nezinau kas esi, bet itariu kad mokyklos dar nebaiges.
- 2011-04-04 20:59
Šiaip, jis apie prof. Banzaitį yra girdėjęs. Bet regis, čia klounas greičiausiai - sugalvoja nesąmonę, ir linksminasi, bandydamas visiems ją įteigti. Nes nu juodai nesinori tikėti, jog jis - eilinis „visų nesuprastas genijus“.
Foye 2011-04-04 23:16
Jei kalbetum apie Laiqualasse, tai kaip tik apie tai jis karta jau prisipazino kad uzlindo uz Shvarchildo sferos ir nustate kruvi js, sukini ir tikslia mase (beje apie tai ir sitam straipsnyje raso) ir grizes raportuoja cia. O siaip praleidai proga neissiduoti Beje, jis taip pat prisipazines, kad pamirso bendraja fizika, taip, kad kita karta kai bandysi "pasmaikstauti" pabandyk neapsijuokti kaip si karta
Foye 2011-04-04 23:18
Pateikti? Bet gi tu matematikos ir fizikos nemoki, tai parode anas musu gincas, kur tu elementaru Niutono traukos desni kazkodel kazkokia antigravitacija pritempt norejai Viskas yra paprastai issprendziama su Niutono desniais, net ir viename atsakyme Laiqulasse parodo, jog nuo to, kad centre yra ar nera js nepriklauso sciurksliu is galaktikos centru atsiradimas. Pirmu atveu jis nurodo, kad neva is js apylinkiu medziaga ismetama statmenai galaktikos diskui (kaip sakiau tai irodo tik tai, kad js centre visai neturi but, nes jei butu tai ta ismetama medziaga prarytu ir aciu nepasakytu. Limito medziagu js rijimui nere nustatyta, todel ir ciurksles neturetu but), o kitu atveju pripazista, kad jokio spinduliavimo is js isvis nera nustatyta. Taigi pozymiu ir irodymu apie js buvima turi lygiai 0. Todel nematau pagrindo irodineti, kad js nera, kol kazkas nepateike bent kazkiek rimtu js buvimo irodymu.
Foye 2011-04-04 23:42
? As nekalbu, kad nutum suprates ka nors ten... Taigi... Skaitei? Net diktanto nerasei? Tai ko sneki apie dalykus apie kuriuos supratimo turi 0? P.S. Siekiant isvengti oftopiku.... pageidautina argumentu, o ne vaikisku nesamoniu ir reikalavimu irodymu, nes irodyti pirma turi teigiantys, kad js yra. Kol kas tokiu irodymu =0 Tiksliau dar maziau, nes daugelis neva irodymu buvo atmesti ir paaiskinti kitais dalykais.
Foye 2011-04-04 23:45
Kol kas klounas su antigravitaciju isradineimu pasireiskei tu ir baik trolinti... susimovei n kartu tai pratylek, gal pamirs kas nors
- 2011-04-04 23:45
Aha, o gal pirma tu paskaityk, kokie stebimi reiškianiai/objektai leidžia teigti, jog egzistuoja kažkas panašaus į JS. O JS masę galima nustatyti iš tų pačių Niutono dėsnių. Gaila, tau su suvokimu didelės problemos, kad net neskiri, kas yra jėga, o kas yra jėgų atstojamoji, ir nesuvoki, kad gali būti F>0, o atstojamoji tų pačių, nelygių nuliui, jėgų - lygi 0.
Plikas 2011-04-04 23:51
O didysis Foye, gal apšviesi mūsų neišmanėlių protus, kaip juodoji skylė traukia aplinkinę materiją, jei ji (juodoji skyle) neturi masės?
Dvigubas nulis 2011-04-05 00:26
“ tema. Forumas - ne šiukšlynas.
- 2011-04-05 00:29
neworld 2011-04-05 01:09
Tai lauksim teisingo straipsnio "visa tiesa apie juodąsias skylęs"