„Intel“ pristatė trimačius tranzistorius (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kurmis 2011-05-06 13:15
Na bet su tokiais tranzais turėtų stipresnė srovė tekėti negu 2D, pagal omo dėsnį netiesiogiai. AMD ir kitiems PC procesorių gamintojams ragai pareina arba teks iš INTEL pirkti licenziją,
enternald 2011-05-06 13:45
Na kad ne: didėjant paviršiaus plotui varža mažėja!!!!!
PWE 2011-05-06 14:30
dangoraižiai dangoražiais, bet kaip jie su tais 3D lustais žada išspręsti elektronikos sukuriamo karščio problemą ? Juk gaminant tokį sumuštinį į aukštį automatiškai žemesnių sluoksnių skleidžiama šiluma kepins aukščiau esančius elementus ? Ar čia aš kažko nežinau ?
Deidavas 2011-05-06 16:04
Manai kai viskas skaičiuojama nanometrais ten labai bus didelis skirtumas? Be to silpnesnės srovės reikės - mažiau kais. Jie nebūtų ten dešimtmetį kišę milijonus į šitą technologiją, jeigu būtų bėdų dėl aušinimo. Jau nebeliko daug laukt, nes lyg ir planuojama buvo išleist juos metų gale. Jei AMD pateiks stebuklą su Bulldozeriais, tai gal net ir anksčiau. Šiaip žiauriai laukiu. Vistik abi stovyklos pateiks šviežius nuo pamatų pastatytus gaminius ir bus svarbu kuri kompanija laimės naują mūšį.
ligonis 2011-05-06 18:21
man ir toks klausimas kilo, bet tada pasizejau video ir viskas paaiskejo... ...jie nedes tranzistoriu vieno ant kito, jie vistiek bus isdelioti plokstumoi, tik ju vartai jungines ne ant plokstumos, bet ant 3 staciakampio, iskilusio is pagrindo, sienu...
rimasD 2011-05-06 22:12
Kiek man teko skaityti, tai dr nebuvo nė vieno dvimačio tranzistoriaus. Visi jie turėjo nuo keliasdešimt, iki keliolikos nanometrų storį. Galbūt tai turėtų vadintis daugiasluoksniais tranzistoriais, o gal, pagal vertimą trnzistoriais su trim užtūrom, jei jau su viena užtūra negali pilnai uždaryti tranzistoriaus.
PWE 2011-05-06 22:52
prisiverčiau pasižiūrėti tą Intel video su visai neblogu humoro jausmu ir pagaliau supratau kaip ten tiksliai viskas vyks Tai kiek iš to video supratau dėl to, kad tie vartai labiau apglėbs tuos kanalus, procai naudos mažiau energijos ir dėl to bus efektyvesni a.k.a galima bus kelti dažnį neiškepant jų ... ar neteisingai supratau ?