Iranas sėkmingai iškėlė į orbitą naują savo palydovą (Video)  (0)

Iranas sėkmingai paleido į kosmosą palydovą „Rassad-1“, pranešė šios šalies TV kanalas „Al-Alam“. Jį į numatytą 260 kilometrų aukščio orbitą iškėlė raketa nešėja „Safir“. Palydovas skirtas Žemės paviršiaus stebėjimams, sakoma pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad „Rassad-1“ per 24 valandas apsisuka aplink Žemę 15 kartų, numatytas jo buvimo orbitoje laikas – 2 mėnesiai.

Pirmąjį palydovą į kosmosą Iranas paleido 2009 metais. 2010-aisiais į orbitą aplink Žemę buvo iškelta biokapsulė su įvairiais bandomaisiais gyvūnais: Irano mokslininkai siekė ištirti kosmoso poveikį gyviems organizmams.

Irano kosminė programa Vakarams kelia susirūpinimą dėl galimybės panaudoti jo kuriamas raketas branduoliniam ginklui gabenti. Manoma, jog Teheranas gali vykdyti slaptą toli pažengusią branduolinio ginklo kūrimo programą ir netrukus pasigaminti pirmuosius atominius užtaisus.

Oficialūs Irano atstovai tvirtina, kad šalies kosminė programa vykdoma tik taikiais tikslais. Iranas planuoja iki 2020 m. į kosmosą iškelti pirmąjį savo šalies pilietį.

Šiame vaizdo siužete – Irano raketos su „Rassad-1“ palydovu paleidimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)