Be sąmokslo teorijų ir gandų: kaip atrodo pasaulio ekonomikos galios branduolys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2011-11-02 10:21
kazkaip dauguma uzsiciklina ant tu pinigu kiekio.is esmes pinigai tera priemone tikslams siekti.ar sios grupuotes kuria apibudino tyrimas siekiai yra kilnus?ar ta itaka ir valdzia naudojama geriems darbams dirbt ar visgi nelabai?juk pinigai patys is saves yra niekas,esme yra zmogaus darbas ir gamybos priemones,stai ka mainais uz popiergalius gauna ta saujele kuri valdo pinigu leidyba praktiskai visame pasaulyje.
Pumper 2011-11-02 10:28
O kas to nenori? Jei nieks nenorėtų, tai nebūtų nei vieno biurokrato ir valdininkėlio. Beje, manai kasininkės darbas lengvesnis už kažkokio vadybininko, kuris tik nurodinėja, ką tom kasininkėm daryti?
vienetas 2011-11-02 10:47
Kalba gi eina ne apie patį turtą, o apie tai, kokias 'privilegijas' jis suteikia. Sutinku, kad žmonės turi teisę uždirbti (sąžiningai) tiek kiek gali bei nori. Tačiau tai neturėtų jiem suteikti galios daryti įtaką (svarbiausia - neigiamą) visuomenės gerovei. Uždirbami pinigai niekaip nepateisina kitus skriaudžiančių veiksmų (netikiu, jog prieštarautumei). Politikai turtingųjų kišenėse, propaganda, melagystės, neveiklumas ir t.t. , ir viskas visuomenės nenaudai. Kad ir kiek uždirbant, visgi turėtų būti aišku, jog tai yra nevisai teisinga. Edit: būtent ką zergas ir sako
Arthuras 2011-11-02 10:55
Esmė, kad tas vadybininkas į save investavo nors kažkiek, kai ta kasininkė uliavojo ir baliavojo. Pritariu Shinigami.
Pumper 2011-11-02 11:00
Shinigami, žiūrėk, apie tave rašo: http://theeconomiccollapseblog.com/arch ... g-the-poor
Pumper 2011-11-02 11:02
Nepagalvojai, kad ta kasininkė neturėjo tokių pat galimybių, kaip tavo vadybininkas? Ar vis dar manai, kad visi lygūs?
Arthuras 2011-11-02 11:10
Pabaigti vidurinę turi galimybę kiekvienas. Pabaigti ir įgyti nors kokį išsilavinimą, įgyti žinių(internetas), pasistengus gali kiekvienas. Čia bėda tame, kad NORO nėra.
Zergas 2011-11-02 11:14
ka tu cia jam aiskini.tokie zmogenai nesupras tol kol ta alkana varguoliu minia neprades plesti viska is eiles,kol iseit i gatve be ginklo ar asmens sargybinio taps neimanoma tol tokie aiskins kad kiekvienas turi teise daryt viska kad nugalet.bet kai viena diena tokiam pasiputeliui kazkas prispaus uodega va tada gal anas ir susimastys kad galbut dziungles tinka tik gyvuliams o zmones galbut gali gyvent kitaip
vienetas 2011-11-02 11:23
Aiškiai ir paprastai. Tik jei aš būčiau arogancijos pozicijoj, tai pasakyčiau: rašo ne apie mane, o apie tave, so bite it Pabaigti vidurinę gali tikrai ne kiekvienas, o ką jau kalbėti apie aukštąjį. Gimus tikrai neturtingoje šeimoje gali tekti labai anksti pradėti darbuotis. "Kas trukdo paaugus/augant savarankiškai mokintis?" /facepalm, durnas klausimas. Beje, kai matai kaip viskas vyksta, net nenoromis pradedi bent dalinai tikėti sąmokslo teorijomis (kurios iš esmės nėra blogos. Turi stigmą tik todėl, jog grietinėlė suinteresuota, kad tai būtų) bei niekuo nepasitikėt.
boom 2011-11-02 11:24
Shinigami, stengiesi rašyti lietuviškai, bet nekaip sekasi... Bėgdavai turbūt parūkyti? Nuėjus į tą Maximą rasit ne vieną su aukštuoju, o šiukšlyne besikapstantį ir su keliais aukštaisiais, jau nekalbant apie UK kur išsilavinęs mūsų jaunimas juodą darbą dirba. Neginu tų, kurie aplamai mokintis ar dirbti nenori, be apie juos kalba eina. Deja, kad ir būdamas labai jau darbštus tu nesi garantuotas geresne savo ateitimi, labiau kyla tie, kurie moka per kitų galvas lipti ir kitus išnaudoti. Esmė, ne "kad uždirbo", bet "kaip uždirbo".
Shinigami 2011-11-02 12:17
Matau, kad čia šūdą malat tai ir ar griežtai ir provokuojančiai pavarysiu. Ar jus veltėdžiai žinot kas aš ir kaip gyvenu, iš kokios šeimos kilęs ir kokias galimybes turėjau? Ne. O malat šūdą, kad kažkas neturėjo kažkokių galimybių. Tai pasakysiu naujieną, kad aš kilęs iš šeimos kuri uždirba mažiau minimumo. Per visa univera gyvenau triviečiame bendrabučio kambarį. Ir per mėnesi turėjau tik 200 Lt išlaidoms kuriuos tėvai sugebėjo sukrapštyti. Tad čia neskieskit šūdo apie nelygias teises ar galimybes. Kai nori ir to sieki visada susirasi galimybes. Bet jei nenori dirbti, o tik linksmintis tai ir nieko nesitikėkit. Pažįstu ne viena kuris kuris įstojes į univera ne gyveno iš tėvų pinigų, nes jie jų neturėjo, o pats dirbo ir užsidirbo ir dar tuo pačiu metu spėjo mokytis. Čia tik liurbiai verkia kurie tingi pajudinti pirštą, kad galėtu gyventi geriau taip verkia.
Arthuras 2011-11-02 12:22
Niekas nėra garantuotas, garantijų nebėra ir nebebus. Tai kas draudžia tau lipti per tas galvas ir gyvent geriau? Visada agresyvesnis pasiekia daugiau.
Drutas 2011-11-02 12:30
Sutikim, kad visi lygūs nebuvo, nėra ir nebus dėl įvairių priežąsčių: vietos kur augo (ištekliai, stabilumas), genų (ar sveikas ar su ligom kur trukdo normaliai vystytis), būdo savybių (sociališkesni lipantys per galvas ekstravertai, ar ramesni intravertai) ir galiausiai pasaulėžiūros (visi siekiam skirtingų vertybių). Nuo piramidės santvarkos nepabėgsim, tad negali būt ir kalbos apie vienodus atlyginimus. Taip, valstybė turėtų saugot tas pačias kasininkes nuo tokio išnaudojimo. Bet, juodi darbai yra prastai apmokami visur. Gi dabar 'self-service' aparatais be problemų naudojasi eiliniai pirkėjai, tas tik rodo, jog kasininkais gali būti visi, o kasininkams moka už sėdėjimą, kas yra tikrai sunku, kaip sunku yra ir plantacijose skint agurkus ar fabrikuose lupt vištas. Tokie žmonės dirbantys fabrikuose pažiūri į tuos bankinkus ir sako, va mes kaip sunkiai dirbam, o jie ten sėdi ir gauna milijonus. Tačiau jie nemato fakto, jog tie bankininkai dienom naktim praleisdavo prie knygų, mokydamiesi savarankiškai prie viso to ką mokės universitete, jie praktiškai atiduoda jaunystę investuodami į save, tuo tarpu kai kiti tūsinos. Ir taip, varganam piliečiui sunkiau pakilt į tokius postus nei gimusiam Rokafelerių šeimoj su visom pažintim ir priėjimu prie aukščiausių mokslų, bet tai - įmanoma, reikia tik NORO, DARBO ir kartais trupučio sėkmės.
Pumper 2011-11-02 12:37
Iš pradžių kaltini, kad nesimokė, o paskui kaltini, kad per daug mokėsi. Apsispręsk prašom.
Arthuras 2011-11-02 12:41
Tai mokėsi galbūt ne tą, ką reikėjo? Gal yra prasti šios srities specialistai? Gal dabar Lietuvoje tokių specialistų nereikia? Nėra viskas taip paprasta ir nereikia taip visko suprimityvinti.
Shinigami 2011-11-02 12:49
Atskirk du skirtingus dalykus: žmogų su aukštuoju ir žmogų mokanti tai ką turi mokėti žmogus turintis ta aukštąjį. Pas mus kurse buvo vienas kuris baigė ir gavo diplomą net nežinodamas ką mokėsi. Nes per visus egzus naudojo ausines ir telefoną, tam, kad jo mergina pasakytu visus atsakymus. Juokingai atrodė, kai visus klausimus diktuodavo garsiai sau į rankovę Aukštojo diplomas dabar tik popierius, kad galėtum oficialiai dirbti. O ne žinių įrodimas.
Pumper 2011-11-02 12:55
Taip. Kažkada ir čia buvo straipsnis apie aukštojo mokslo infliaciją. Bet esmė lieka ta, kad 9/10 darbdavių net nežiūri CV, jei aukštojo nebaigęs, ką jau kalbėti apie pokalbį, kur galėtum parodyti, kad geriau toj srity nusimanai, nei koks dundukas su nusipirktu diplomu. Ką jau kalbėti apie tai, kad daug seimo narių tokie veikėjai, o kai kurie išvis baigę tik vidurinę (o seimo nario patarėju norint būti privaloma turėti bakalaurą). Va tau ir lygybė.
boom 2011-11-02 13:07
Kiti dar turi tokį dalyką kaip moralė.
Shinigami 2011-11-02 13:08
Reikia nepamiršti, kad ne visi tokie. Pažistu viena ĮI savininka kuris į darbą priima pagal tai ar sugebi išspręsti jo pateikta užduotį (čia susije su programavimu). Be to reikia nepamiršti, kad kai kurie darbdaviai net negali tavęs be diplomo priimti net jei ir norėtu. Nes įstatimai tai draudžia.
boom 2011-11-02 13:13
Nekiekvienas, dar trindamas 5 klasės suolą žino, kad užaugęs bus programeris. Iš kur gali žinoti jaunas žmogus, dar į gyvenimą nežengęs kokiam darbui jis labiausiai bus skirtas? Iš kur tu gali žinoti, kaip bus su tuo specialistu kiekiu? Paskelbia, kad deficitas tokių ir tokių specialistų, sustoja žmonės mokintis, pusmetis nepraeina, naujos žinios, kad šių specialistų daugiau negu reikia