Atvirasis kodas: kokybė už dyką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ashirviskas 2012-05-08 14:00
Jei ne dabartinis windowsų populiarumas, tai vien ant open source sėdėčiau. Na ir dar jeigu tik chrome būtų open source, tai būtų tiesiog puiku
Windas 2012-05-08 14:18
na as linux visada galiu naudot niekas nuo to nestabdo tik geimai....deja zaidimu kompanijos kuria dauguma ant directx o tai geriausia palaikoma ant windows.. laukiu react os debiuto gal po 10metu parodys kas ten gero ishejo.
Kilgoras Trautas 2012-05-08 14:30
Kalba eina apie naršykle? "Google chrome" - atviro kodo bazėje "chomium" išleista naršyklė su kai kuriais priklausomybiniais integruotais komponentais, tokiais, kaip adobe flash, ir automatinis atnaujinimas.
Evaldas 2012-05-08 14:54
Plius integruotas PDF skaitytuvas. O šiaip teisingai sakai, Chromium yra Google Chrome pagrindas.
enternald 2012-05-08 15:43
Kai kurie žaidimai, ypač ant Valve source variklio optimizuoti ant open source bibliotekų (pvz. Left 4 Dead turi Linux'am specialių kodo optimizacijų). Nepaisant DirectX veikimo šitie žaidimai ant wine veikia be problemų, dėl kodo optimizacijų. Be to oficialiai paskelbta, kad Linux sulauks steam'o. O react OS vargiai kas juda.
Anonymous 2012-05-08 16:32
Windows gerbėjau turėtų visomis išgalėmis populiarinti linux! Nes - kuo populiaresni bus linux, tuo pigiau kainuos windozės. Kas padarė Operą nemokamą? IE? Firefoksas naršykles padarė nemokamas. Open source ne tik yra nemokamas - bet ir mokamus produktus pigina.
Chronas 2012-05-08 21:16
Oj, kaip klydo Bilas Jau keli metai Windows įjungiu nebent netyčia Žaidimų labai nežaidžiu, gal kokį Doom 3 kartais, kuris turi Linux skirtą versiją ar Hitman serijas, kurios puikiai veikia su Wine. O dabar, išėjus Wine 1.4 Stable, kiek teko išbandyt dėl smalsumo, neradau žaidimo, kuris neveiktų (dauguma jų - kaip Ad-Block ir panašiai. Įsijungei Chromium, prisijungei prie savo Google paskyros ir viskas pasidaro taip, kaip palikai anoje programoje. Vienintelis skirtumas, kurį pamatai - viršuje pavadinimą rodo ne Google Chrome, o Chromium.
Pasalietis 2012-05-08 22:47
Negi naujasis Wine tikrai palaiko visus žaidimus?
Chronas 2012-05-09 00:05
, bet svarbu, jog vis mažiau to reikia norint Windows programas naudoti Linux'e.
wolas 2012-05-09 00:57
Realiai jei norit pažaist persikrauni į windows ir problemų nematai, buvau susirašęs skyrim net nemėginau jo leisti per wine, be išimties FPS yra mažesnis, o pas kuriuos ale jis padidėjo(yra taip sakančių) tai ten kokio efekto nepalaiko ir fps padidėja - save apgaudinėja žmonės. Realiai ką žaidęs per wine tai Painkiller serija, nors fps yra ~2x mažesnis, nei ant winxp bet tarp 180 ar 100 fps skirtumo nematau.
FtBall 2012-05-09 06:29
Bent jau man tai kita problema su Linux'ais - bent jau prieš porą mėnesių bandžiau įsidiegti į naują kompiuterį, tačiau niekaip nepavyko susitvarkyti vaizdo draiverių. Kelis variantus bandžiau, bet nė vienas neveikė. Bet gal jau dabar atsidaro mano vaizdo plokštės palaikymas, reikės pabandyt patikrint kadanors.
Shinigami 2012-05-09 07:49
Instaliuojant linux reikia interneto, kad visas tvarkykles sudiegtu, nes uždaro kodo tvarkyklių dažniausiai kompakte nebūna. Antra, reikia išbandyti skirtingas distribucijas. Nes juose sudedamos skirtingos tvarkyklės. Kiek bandžiau Suse ji niekada neturėjo visų man reikiamų tvarkyklių, bet Ubuntu jei yra internetas sudiegia visas. Tik vaizdo tvarkykles siunčia internetu.
kionig 2012-05-09 08:06
Tokie bajeriai, kaip kad viską atsiunčia automatiškai ir sudiegia, tai bratkei "kainavo" naują ubuntų installą, kai surašydavo kažkokius kreivus draivus, kurie nebepaleisdavo ubuntu ir palikdavo juodą ekraną Man bandant ubuntu live cd veikia, bet bandant instaliuoti gaunasi šnipštas. Turbut nelabai noriai lenda į AMD platformą. Dar bandžiau Fedorą, CentOS, Kubuntu, OpenSuse. Labiausiai akį patraukė OpenSuse. Tik tiek, kad sušikti ATI draiveriai negali išgauti viso pajėgumų su KDE. Dar gerai pasirodė Fedora. Ir taip pat manau, kad straipsnio antraštė hiperbolizuota. Kokybė labai diskutuotinas klausimas. Yra analoginių projektų komerciniams. Anaiptol užtenka problemų, kai kas nors pradeda veikti ne taip kaip norisi.
Karvė 2012-05-09 19:58
Kokiam dar priešaky? Kas priešaky: Linux, Thunderbird, Firefox (prie ko ten komercinis Android ir žlugęs Symbian paveikslike)? Gerbiu be abejo šiuos produktus, yra tekę prie kai kurių vystymo šiek tiek prisidėti ir savo darbo, bet būkime realistai - kol kas lyderiai yra mokami/uždari produktai, ar tai būtų PC OS (Windows, Mac OS), ar mobili OS (iOS, Android). Galų gale, kad net ir programavimo kalbos - nors Java tikrai galinga (iš to duonai uždirbu), C# savo patogumu ir įrankių/supporto kokybe ją jau aplenkė. Duomenų bazes gal kas nors kritinėse sistemose open-source'ines naudoja? Būkim realistai - open-source šiai dienai gali pasiūlyti lygiaverčius (nors ir su daugiau klaidų) produktus komerciniams. Jei galimybė kartais susidurti su viena-kita klaida negąsdina, tai puikus būdas sutaupyti nemažai pinigų. Aš naudoju juos ir name ir biure. Bet open-source pagrindinis privalumas - daugelio požiūris - yra ir jo silpnoji dalis - kai daug dirbančių ir jie prieš nieką realiai neatsakingi, tai kartais padaroma ne iki galo, arba įvėlus klaidų, kartais jų pataisymų gali ir nesulaukti. Tai yra bet kokio komunizmo liga, su retomis (tačiau maloniomis) išimtimis.
infoguru 2012-05-09 21:24
- 75 proc. sistemos plėtojimo atlieka programuotojai, kuriems už darbą yra sumokama; - Dosniausiai „GNU/Linux“ pastaruoju metu parėmusios kompanijos yra „Red Hat“, „Intel“, „Novell“, IBM, „Texas Instruments“, „Broadcom“, „Nokia“, „Samsung“, „Oracle“ ir „Google“. Taip, būkim realistai. Prie MacOS ir Windows toli gražu ne antžmogiai dirba o tokie patys 'developeriai' kokie dirba prie Linux ar kitų OS produktų - klaidų visur sočiai, taip, kad nereikia lia lia. Linux tikrai gerai dirba ten kur yra palaikomas ir priderinamas hardwaro gamintojų. Nesakau kad be klaidų - nėra programinės įrangos be klaidų, bet dirba tikrai gerai ir gerokai labiau kritinėse sistemose nei Windows ar iOS. Kai jis bus taip pat puikiai palaikomas PC hardwaro srityje ir diegdamas vaizdo plokštę galėsiu atsisiūsti orginalius Linux draiverius tada ir PC srityje situacija bus kitokia.
keturi 2012-05-09 21:43
Grazesnes ir tobulesnes KDE aplinkos uz Mandriva linux dar nemaciau, draugai kartais pamate paklausia kas cia per windows Tiek nustatymu Kubuntu, Suse ar tie patys windows dar nesapnavo, naudoju Power pack versija, viskas veikia "out of the box". Instaliavimas labai paprastas, automatiskai sudelioja teisingai kaip priklauso tris direktorijas pagal ram kieki, nieko nei galvoti nei zinoti nereikia, jokiu pradedanti vartotoja gluminanciu klausimu ir pasirinkimu.
- 2012-05-09 21:57
Pirkai?
jonce 2012-05-09 23:46
Kokį distributyvą bandei? Kokia vaizdo plokštė? Tikėtina kad kasnors iš radeon serijos.
Simplicity 2012-05-10 00:37
O aš bandžiau ubuntu live 12.04 - kažkokia tragedija su tuo meniu kairėj pusėj ir MacOs artimu interface'u. Prasikeikiau įrankių beieškodamas. Pripratimo reikalas, bet ankstesnė distribucija buvo lengviau suprantama.
neworld 2012-05-10 00:40
Pripratau prie unity, ir sakyčiau netgi tapo patogesnė nei gnome. Išsijungi programų title barus, taip susitaupo keli pikseliai aukščio. O šoninį menu pasidarai kad išnyktų kai jo nereikia. Man asmeniškai linux patogesnis darbo įrankis negu windows. Patinka kad beveik viskas valdoma vien klaviatūros pagalba. Bet čia pripratimo ir gal net genų reikalas. P.S. prasikeikiu kai reikia jungti windows, nepatogu, riešą išsinarinti galima kol susistumdai programas