„Dropbox“ istorija: Kaip tapti populiariu? (III dalis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-08-26 14:13
Šiaip tai yra didelis skirtumas tarp "parpastumo/patogumo" ir "primityvumo". Dropboxas neturi nieko geresnio nei Windowsų "Shared Documents" ar paprastas flešiukas (tik kad duomenys keliauja kažkur į serverį). Į DB visada dedi dar vieną lokalaus dokumento kopiją, su kuria iš kelių įrenginių praktiškai neįmanoma dirbti, negali tos kopijos sinchronizuoti su darbinių dokumentų katalogų, negali turėti kelių nesusijusių katalogų skirtingose vietose, negali net DB katalogo pervadinti ar perkelti UI priemonėm. DB išpopuliarėjo tik todėl, kad dalina nemokamaus gigabaitus, ir dar papildomai - už pakvietimus (ko vistiek niekas neišnaudoja). Iš savo patirties galiu pasakyti: susiinstaliavau DB, nes draugas pasiūlė. Sukasi jau gal porą metų, bet neprisimenu, kad būčiau per tą laiką jį rimtai naudojęs, nebent kai reikia kokį didelį failą pasharint. Bet ir tai - ne todėl, kad patogu, bet paprasčiausiai tingiu dėl vieno failo dar kažkur registruotis, ieškoti kaip įkelti ir t.t..
faktas 2012-08-26 14:50
, arba neaiškiai parašei ir nesupratau, bet iš tavo išvardintų punktų, ko padaryti negalima, viską esu seniai pasidaręs. Įdiegdamas programą nurodai, ką sinchronizuoti tame įrenginyje, ko ne. (-:
progformer 2012-08-26 17:11
Na, as tai kolkas neradau dar pakaitalo dropbox'ui. Galbut del to, kad smarkiai ir neiskojau. Google drive buvau isbandes, bet jis truputi per daug laiko sugaista sinchronizuojant mazus failus. Dropbox'as yra nuostabus dalykas programuojant. Laikai projektu failus ten ir prireikus naudoti kita pc, neproblema toliau testi darbus. Dar labai faina kurti tinklalapius(client side) laikant failus public folderyje. Issisaugai index failo linka, ir bet kur gali greit patikrint kaip viskas atrodys, bei testi darbus bunant prie bet kurio aparato.
rwc 2012-08-26 17:59
toje versijoje pakeistų failų datos sutaptų) ir t.t.. Trūkumai: reikia paaukoti bent minimaliai HDD vietos (jei kitame įrenginyje jos išskyręs pakankamai), reikia Javos, Androide negali Wuala laikyti SD kortelėje (dėl architektūros: kad nebūtų galimybės nuskaityti slaptažodžio kitaip, nei root'inant). Puikiai veikia ir scenarijus, kuris DB iš principo negali veikti. Wuala laikau Mercurial repozitorijos .hg direktoriją kaip alternatyvą/tarpinį versionavimą Bitbucketui.
hamann 2012-08-27 05:52
Vytax 2012-08-27 09:13
DropBox privalumas buvo paprastumas. Gerokai seniau irgi buvo tarnybų kurios siūlė nemokamą vietą failų talpinimui. Tik pats talpinimas būdavo nelabai patogus, t.y. reikėdavo kiekvieną failą sukelti atskirai ar terliotis su visokiais FTP ir pan. O čia paleidi sau servisą ir visus failus jis perkėlinėja be jokio vartotojo įsikišimo. Nors dabar jau atsirado visa galybė alternatyvų, tačiau DropBox buvo pirmoji „kregždė“. Pats asmeniškai DropBox daugiausia naudoju failų pasidalinimui su draugais. O Google Drive būtų irgi būtų visai naudingas jei integruotųsi su gmail. Pavyzdžiui dabar niekaip neįmanoma tiesiai iš Google Drive prisegti dokumento prie laiško. Bet kokiu atveju tą dokumentą reikia parsiųsti lokaliai.
Anonymous 2012-08-27 09:56
Pažymėjau failą varnele, atsirado papildomi mygtukai, „more/share/email as an attachment“
Vytax 2012-08-27 14:17
Labai nepatogu šitaip. Visai kas kita būtų jei failą iš GDrive eitų prisegti iš pačios gmail tarnybos.
rwc 2012-08-29 15:52
. Turiu GDocs šimtus dokumentų, kurie man įdomūs tik siuntėjo+datos kontekste. Kokia nauda GDrive turėti 20 ar 30 skirtingų example.doc? Dropboxų esmė ir yra ta, kad daugumos dokumentų nenori laikyti pas save, redaguoti ir pan. - tačiau naudinga turėti archyvą, kuriame galėtum greitai surasti. GDocs paieška pašto archyvuose - man anti-feature. Tuo labiau, kad turint keletą Gmail paskyrų, jos susiintegruoja. Baisiai nemalonu būtų ne tam adresatui išsiųsti ne tą dokumentą, ar seną versiją - tad ir nepasitikiu automatika, o visuomet atsidarau failą lokaliai prieš siųsdamas.
Anonymous 2012-08-29 21:30
Čia reikėtų pagirti dropbox, jų public link yra tiesioginės nuorodos, paspaudus neatsidaro joks puslapis „štai, mes tau siūlome tavo paties failą“ su gražiu flash apipavidalinimu, o tiesiog parsisiunčia failas. Netgi, šlovė dropbox, įdėjus paveiksliuką į public - jį galima embedint. Šios dropbox savybės - man pliusas Bet vis vien tenka naudoti ir kitas tarnybas Nes ir kitos tarnybos turi pliusų
rwc 2012-08-29 23:05
&uid=abcdefghijklmnoprst. Allow? Ir galų gale: Dropbox: the file you are about to open requires an authorisation code. Please enter the code and CAPTCHA below. Re: paprastumas nelygu primityvumas.
Anonymous 2012-08-29 23:19
Mes turbūt ne apie tą patį Kam man regintis dar balažin kokiuose paveiksliukų šarinimo tarnybose? Va, net čia forume - parašas iš mano dropbox. Ar būtinai reikėtų per kokį flickr-picasa-fotki.ru? Ar kituose forumuose - kaip pasidalinti kokiu failu? Kelti į kokį golden-super-megashare, kurį poryt uždarys FTB?! Tu, aišku, teisus dėl saugumo. 100% teisus. Tik dėl bijoti naudotis galimybėmis? Kiba fotki.ru saugiau?!