Prieš Didįjį sprogimą: kažkas ar nieko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2012-12-22 22:16
http://vev50.narod.ru/LT.html Na kiek skaitau negaliu nustot žavėtis. Turėjo žmogus jau kokį trečią nobelį gaut, o niekam nežinomas...
- 2012-12-22 23:56
So? Užtai, kad išnaikino kilogramą? tai bent pasiekimas ...
_alvydas_ 2012-12-23 11:23
Otto 2012-12-23 14:40
Iš esmės, visur žiauriai klydau. Greitį įsivaizdavau neatsiejamą nuo energijos kiekio, bet, pasirodo, klydau, įvertindamas vien kinetinę energiją ir nekreipdamas dėmesio, į potencinės en. pokyčius. Prisipažinsiu, mokiausi mechaniką, smagratyje r nesitampo, o aš ją pabandžiau pritaikyti ten, kur r tamposi ir priedo, kinta įcentrinė jėga. Guodžia tik tai, kad ne aš vienas toks durnas. Atsiprašau Laiqualasse ir kitų, bet vis gi prašau, nenaudoti atsakymams dviprasmiškų išsireiškimų, nes tai duoda pradžią apsikvailinimams ir nesusipratimams.
Laiqualasse 2012-12-23 15:24
Na va, Otto, svarbiausia kad supratai Tik dar pasakyk, kurie mano pasakymai tai atrodo dviprasmiški? Kad ateityje galėčiau paaiškinti suprantamiau , mano nuomone autoritetai ir pasitikėjimo jais svarba yra sudėtingas klausimas. Jei žmogui kažkas neaišku, bet jis tiesiog patiki tuo, ką pasako kažkoks autoritetas, tai supratimo nepridės. Todėl reikia bandyti išsiaiškinti viską nuo pradžių taip, kad aišku pasidarytų. Vienintelis tikrasis autoritetas, kai kalbame apie gamtos mokslus, yra pati gamta, o žmonės - tik netobuli organizmai, bandantys ją kažkaip suvokti.
Aidas 2012-12-23 16:26
Aciu, Laiqualasse, kad atsakei. Klausimas sudetingas. Bet as astrofizikoje tave laikau autoritetu. Is to seka, kad noredamas kazka suzinoti, as pirma bandysiu pilnai tave suprasti, o nesuprates taves klausinesiu ir tikslinsiu. Jei man neduota suprasti as siuos klausimus paliksiu, bet ir toliau tu man busi autoritetas siais klausimais. Jei hipotetiskai nutiktu taip, kad as astrofizikoje tave peraugciau, tai jau butum autoritetas kita prasme - gerbiamas buves mokytojas. Dabar zmones bando ieskoti sprendimu, kuriuos tu seniausiai turi. Gerai, kad jie kritiski ir nepriima tavo atsakymu dogmatiskai, neisitikine. Tik problemele tame, kad mazai i tave isiklauso. Geru Tau svenciu!
Rimvydas 2019-08-31 16:46
Begalybe yra. Kodel? Laikas yra begalinis. Laikas visada buvo ir bus.. Neissenkantis.. Begalo ir amzinai. Ar bus visada, ar jos nebebus, bet laikas bus begalinis..
Myslius 2019-08-31 18:05
Prikelei, 7 metu senumo tema. Laikas ne begalinis, o baigtinis. Visatai apie 13.8 mlrd. metu. Taip pat labai asmeniskas, t.y. kiekvienam kinta skirtingu greiciu.