Einšteino aukojimas: Reliatyvumo kertinis akmuo turi trauktis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2013-01-27 17:24
Tada žiūri, kuri teorija plačiau aprašo, tiksliau numato reiškinius, kurios matematinis aparatas labiau išvystytas. Galų gale, kurį metodą aprašė labiau pripažintas mokslininkas ir kuris plačiau juos paskelbė. Maksvelo lygtis 100 metų iki Maksvelo aprašė H. Kavendishas, bet tai sužinota tik po jo mirties, peržiūrint paliktus rankraščius.
_alvydas_ 2013-01-27 17:33
Taip Kevendishas neturejo interneto Gaila, kad mažai kas žino apie jį. Bet kai dvi teorijos šiandien duoda tą patį visų pirma reik ieškot naujo eksperimento kur būt galima atskirt kuri tikslesnė turbūt?
MrT 2013-01-27 17:44
Nesupratai mano minties. Jo teiginiai yra niekiniai eiliniam žmogui besidominčiam fizika. Žmogus privalo žiūrėti į autoritetą, patvirtitnus faktus, nes kitu atvėju tau koks Alfredas išaiškins pagal savo ribotą mąstymą, kad žemė yra tuščiavidurė. Aš nesu prieš naujas įdėjas - tegu tik tobulina fiziką, bet jų teisingumą tegu pirma tikrina mokslininkai su ekspermentais, o eiliniam žmogui siūlau neskaityti visko, ką randa internete, o domėtis tuo, kas atrasta ir patvirtinta. Kas skaito viską tai ir pradeda spangt apie anti gravitaciją ir kitokias mistikas. Galų gale daeina iki to, kad vyriausybė/naftininkai/žydai/masonai slepia fizikos teorijas ir gaminasi sau nemokamą energiją, kuria parduoda žmonėms, ir HARPA valdo ora. Be tam tikro žinių bagažo žmonėms gali taip praplaut smegenis, kad belieka tik 'facepalm' jų beklausant. Jei jau taip nori mąstyti orginaliai - baik fizikos studijas ir tirk to Levanšovo mintis, žiūrėk ar jos veikia ar yra nesamonė. Sugalvok ekspermentų jom patirkinti. Čia tikrai tik vienas kitas apsilanko fizikos doktorantas (manau) ir tik su jais galima diskutuoti, ką Levanšovas sako teisingai, kur nusišneka ir t.t., o eiliniam žmogui tai gali būti tik smegenų plovimas.
MrT 2013-01-27 17:48
Arba abi gali numatyti vienodus rezultatus ir tada reikia naudoti skutuvą, kuris išpjauna eterį. Juk gali imti žemę, kaip centrą, ir prigalvoti super sudetingų teorijų planetų trajektorijoms nustatyti, jos atžvilgiu.
MrT 2013-01-27 17:53
Kavendišas tikrai neaprašė Maksvelo lygčių. Jis turėjo teorijų ekvivalenčių Kulono, jėgai, potencialams, bet iki Maksvelo lygčių tikrai dar tolokai.
_alvydas_ 2013-01-27 18:04
Taip turėta mintyse Hevisaida http://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Heaviside Sakai skustuvu. Bet LET nuo SRT atskiriama eksperimentiškai, gaila tik, kad tikslumo neužtenka net šiandien. O kur aš siūliau tikslumo užtenka. Tokie eksperimentai nedaryti, bet jie netinka SRT nuo LET atskirti. Bet aš ir nesakiau, kad LET palaikau. Nors tarp to požiūrio kurio laikaus ir dabartinio irgi nėra jau atliktų eksperimentų kuriais būt galima atskirti. Bet esmė, kad įmanoma ir gana pigiai. Va kur vinis.
punktyras 2013-01-27 18:12
spėjimus apie x ir y reikšmes taškuose, apie kuriuos tiesės funkcijos šalininkai nė svajoti nedrįsdavo. Visi jį ant rankų nešioja. Išskyrus tiesės funkcijos šalininkus, savaime suprantama. Bręsta revanšistinės nuotaikos. Tarkime, nepakeista sinuso funkcija aprašo tik dvimatę erdvę, o pasirodo, naujas taškas ne ten. „Naują tašką aprašo tiesės funkcija!“, „Sinusą – į istorijos šiukšlyną!“ rėkia laikraščių antraštės, „Tiesės funkcija buvo teisi“, dudena radijo taškai. Tolesnę dramą palieku vaizduotės lavinimui – nepamirškit tiesės funkcijos pakeisti eteriu ir sinusą – BRT
_alvydas_ 2013-01-27 18:26
. LET neturi paneigiančių ją eksperimentų. LET neturi nepaaiškinamos šviesos sąvybės kuri yra įvesta į SRT postulatu. LET turi begalę variacijų. Vis dar neaišku kodėl tikrinti?
Aidas 2013-01-27 18:39
Toks įspūdis, kad nori rasti absoliučią tiesą. Jei taip, tai ne fizikoje jos reikia ieškoti. Galvoji, pats vienas kvestionuoji LET, BRT, SRT? Jau tūkstančius kartų tie klausimai buvo kelti, tik tau nepakanka informacijos apie tai. Instrumentiškai SRT ir BRT veikia, o LET yra neekonomiška ir grėmėzdiška. Be to, LET galutinės tiesos irgi nesiūlo.
- 2013-01-27 18:48
LET veikimui reikalingas eteris, kurio niekas neaptiko, nesugebėjo aptikti, nors jo tankis turėtų būti didesnis už plieno.. Ghm... Keistoka, nemanai?
_alvydas_ 2013-01-27 18:49
Kas jum žmonės, sakau patikrinama, atsakymas gremėzdiška. Gal žmogus gali užsisakyti gamtos sąvybes pagal savo grožio/patogumo supratimą? Taip tai nebus atsakymas, tik naujo kelio pradžia.
_alvydas_ 2013-01-27 18:58
Apie ką ir kalbu. Jei nesilaikyti SRT / LET sutrumpėjimo , o paimti Ivanovo kuris šiek tiek didesnis , bet tinka net stovinčiom garso bangom, tai išlenda kitas labiau prieinamas eksperimentas nei atskirti SRT nuo LET. Man gerai būtų ir tas SRT nuo LET, bet mano minimas lengvesnis gerokai. Na dėl eterio tankio tai jau nereikia taikyt kažkokias XIX sąvybes. Dabartinis eteris = kvantinis vaakumas + c greitis kaip senajam eteryje.
Aidas 2013-01-27 18:58
yra. Ir pabandykite ginčytis.
Aidas 2013-01-27 19:02
Prisirišęs prie subjektyvių vaizdinių ir matavimo etalonus laikai absoliučia matavimo sistema, kas fizikoje neleistina.
Aidas 2013-01-27 19:06
Vėl klaida. Absoliučios (nesiejamos su konkrečiais reiškiniais) gamtos savybės mums nežinomos. Konkretūs reiškinių paaiškinimai reikalauja ekonomiškumo ir praktinio pritaikomumo ir nėra absoliučiai galutiniai, o santykinai lokalūs.
Aidziux 2013-01-27 19:14
Jei aš turėčiau labai ilgą lazdą (X milijonų km.) ir pradėčiau ją judint, tai antras galas galėtų nuo svyravimų judėti greičiau už šviesą? jei ne, tai kodėl?
Aidas 2013-01-27 19:40
Eksperimentas mintinis ir neblogas, tik viena bėda. Realybėje tokie dariniai, kaip tavo lazda, negali egzistuoti - tokia struktūra negali išsilaikyti nesuirusi. Antra bėda teorinė - jei suteiksi materialiam taškui greitį, didesnį už c, turėsi panaudoti begalinę energiją. Manau, kad abi problemos susijusios, tik negaliu pagrįsti.
punktyras 2013-01-27 20:00
Jei kosmose laikysi, tai gali kokio nori ilgumo lazdą turėti – niekas nedraudžia. O galas judinančiojo atžvilgiu c pasiekti negali – augant greičiui, jis sunkės ir vis sunkiau masė leisis pajudinama.
Aidas 2013-01-27 20:10
Su tavimi ginčytis aš per menkas. Bet čia yra pora nutylėtų problemų. Jei tą lazdą laikysime kosmose (suprantu, be gravitacijos ir kitų jėgų sąveikų), tai ji nesuirs. Bet be minėtų mano sąveikų (eliminuokime gravitaciją ir kitas jėgas) niekas nebedraudžia viršyti c.
MrT 2013-01-27 20:18
Kiek suprantu greitis artės link c, bet kinetinė 'galo' energija artės link begalybės - reikės begalinį kiekį energijos suteiktį, kad ji pasiektu c. EK=(gama-1)mc^2, kur gama 1/(1-v^2/c^2)^1/2. Kuo greitis didesnis tuo gama artėja link begalybės -> energija artėja link begalybės.