Evoliucijos detektyvai: trūkstamų grandžių radimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dawid90 2013-02-25 14:26
. Čia toks argumentas? Jei jau rašai, tai būk toks geras ir parašyk tiksliai ir iki galo.
vvv2 2013-02-25 15:23
Niemand 2013-02-25 16:09
Tai vienas iš evoliucijos principų - procesui reikia daug medžiagos, grubiai tariant kuo daugiau medžiagos ir kuo greitesnis dauginimosi ciklas, tuo greitesnė evoliucija. Vienas individas turi nuo kelių dešimčių (pvz., žmogus) iki kelių milijardų (pvz., bakterija) bandymų sukurti vaikus. Iš sukurtų vaikų plius minus 90 proc. neišgyvena dėl nesuderinamų su gyvybe mutacijų, dar plius minus 5 proc. "neatlaiko aplinkos spaudimo", bet visada lieka bent keletas sėkmingų vaikų, kuriems nusišypso laimė pabūti šiame procese dealer'iais savo vaikams. P.S. individo genetinis kodas jo gyvenimo eigoje nekinta, o net jei pakinta (pvz., vėžys) - vaikams neperduodama, t.y. evliucija vyksta dauginimosi procese, o ne konkretaus individo organizme. P.P.S. Kompai nesidaugina (bent kol kas), taigi apie jų evoliuciją galima kalbėti tik metaforiškai.
vvv2 2013-02-25 16:28
MANTASM 2013-02-25 16:31
Jūs kalbate apie akmenį ant kurio lyja lietus ir laukiate kol atsiras šuo, bet ar nežinote, kad visai realus dalykas gerai sudrėkinus marmurą (jis sudarytas iš mineralo kalcito (CaCO3), dar pridėjus fliusų pvz. geležies ir gerai paspaudus (šimtus tūkst. atmosferų) galima gauti angliavandenius, o tai jau organika. Na iki šuns dar lieka ilgas kelias, bet taip pat manau galimas. Tarp kitko visa kas vyksta yra užprogramuota Kūrėjo, nes viskas yra numatyta ir reikalingi cheminiai elementai ir sąlygos, ir proporcijos ir jėgos, kad susidarytų tai ko reikia. Tai jokia evoliucija, tai būtinybė. Nesigilinu į jų fiziką, kam įdomu pasiskaitysite.
faktas 2013-02-25 18:48
Gerai. Tarkim, kad evoliucijos teorija yra neteisinga. Absoliutus melas ir šlamštas. Tai kas man dabar paaiškins, iš kur aš atsiradau, nes jau visai pasimečiau...
kionig 2013-02-25 18:50
Dievas iš molio nulipdė
martech 2013-02-25 19:25
Susirinko moliai ir negali susitarti: ar patys savaime susitvėrė ar Dievas juos nulipdė. Juokingiausia man asmeniškai, kad evoliucionistai operuodami evoliucionistiniais ir moksliniais terminais nori įrodymų iš tikinčių, jog evoliucija šlamštas arba įrodymo apie Dievo egzistavimą. Evoliucionistai, taigi jūs nesate pasiruošę net išgirsti kas sakoma. Tai beviltiška. Kaip buožgalvis negali suprasti kas yra sausuma nenusimetęs uodegos ir užsiauginęs kojų, taip ir Jūs nesuprasite kas yra pasakyta kol nepakeisite nusistatymo.
speeder 2013-02-25 19:46
nepalaikau nei vienų nei kitų... bet jei as turiu laikrodį, tai manau niekam nereiktų įrodinėti kad jį kažkas sukurė, ir manau niekas nepatiketų, kad jis atsirado is akmens....
Jumbo 2013-02-25 20:59
Iš dalies sutinku. Bet tam „atsitiktiniam patobulinimui“ atsirasti, manau, padeda tai, kad gyvena populiacijoje daug individų, ne vienas. Galbūt absoliuti didžioji dauguma mutacijų/pakitimų yra žalingi ir individai išmiršta, o tik vienam iš milijardo individų pavyksta įgauti naudingą pokytį ir jis toliau plinta ir dauginasi genų „poole“. Manau didžiausia problema (su kuria susiduria ir evoliucijos teorija) yra aiškinant/pademonstruojant/įrodant, kaip išsivystė pirmieji gyvi padarai ir kaip jie išgyveno. Čia jau, manau, didesnis sėkmės reikalas. O dėl to išmirimo ir kitų gyvūnų atsiradimo. Tai esant vienoms sąlygoms dominuoja vienokie gyvūnai, jie keičia aplinką sau nepalankia linkme/įvyksta kažkokie kataklizmai, jie išmiršta; kiti gyvūnai, kurie iki tol buvo „šešėlyje“, suklesti. Ir evoliucija lyg ir juda spirale, tačiau vis tiek po truputį vyksta progresas ir tobulėjimas, kitu atveju, nebūtume, kas esame. P.S. mokyklinio lygio paaiškinimai, turbūt viską jau ir taip žinojote!
punktyras 2013-02-25 21:08
Norėjai kažką protingo ir giliamintiško pranešti, bet panašu, praleidai puikią progą patylėti...
speeder 2013-02-25 22:51
puiku kad tavo pasaulyje viskas atsiranda iš nieko
faktas 2013-02-25 23:02
Į tavo pamąstymus padės atsakyti vienas iš tripletų kodų teorijos bendraautorių, lietuvių kilmės mokslininkas, Martynas Yčas. Jis parašė mokslinę knygą humanitarams - "Apie Biologiją". Knyga senoka, tai ten yra nemažai faktinių klaidų, bet vertinant bendrai - knyga labai didelės vertės. Ir yra ten skyrius, kuris regis vadinasi "Geldutė ir laikrodis". Geldutė yra moliuskas toks. Ten tas moliuskas lyginamas su laikrodžiu. Tai kaip tik tau bus labai aktualu, nes domiesi laikrodžiais.
punktyras 2013-02-26 00:00
? Mano pasaulyje niekas iš nieko neatsiranda, turi savo tvarką ir taisykles – gamtos dėsnius, kuriems viskas paklūsta. Mano pasaulyje stebuklų, taigi, ir dievų, nėra.
vvv2 2013-02-26 09:09
speeder 2013-02-26 09:55
kreationizmas - pasaka kad dievas sukure viska ir visi laimingai gyveno, evoliucionizmas - pasaka kad is pradziu nebuvo nieko, paskui niekas sporgo ir viskas atsirado, ir visi laimingai gyveno. abejuose pasakose neaisku tas pats, is kur atsirado dievas, arba is kur atsirado niekas galu gale kiekvienas pasirenka kuria pasaka tiketi, nes irodimu nei tam nei tam nera
Hmz 2013-02-26 11:53
Eik eik. Evoliucijos teorija turi ganėtinai rimtus įrodymus - fosilijas, bendrus genus, tiesioginius eksperimentus, etc. Dievo hipotezė neturi jokių įrodymų - nebent tikėjimą.
aukselis 2013-02-26 12:23
, kurie sukelia jau nebe atstiktines mutacijas. Taip ir lipdomas kortų namelis: "even Weismann (106), the father of neo-Darwinism, decided late in his career that directed variation must be invoked to understand some phenomena, as random variation and selection alone are not a sufficient explanation (71). This minireview will describe mechanisms of mutation that are not random and can accelerate the process of evolution in specific directions. The existence of such mechanisms has been predicted by mathematicians (6) who argue that, if every mutation were really random and had to be tested against the environment for selection or rejection, there would not have been enough time to evolve the extremely complex biochemical networks and regulatory mechanisms found in organisms today. Dobzhansky (21) expressed similar views by stating “The most serious objection to the modern theory of evolution is that since mutations occur by ‘chance’ and are undirected, it is difficult to see how mutation and selection can add up to the formation of such beautifully balanced organs as, for example, the human eye."
Acme 2013-02-26 12:50
Nėra jokios aukštesnios organizacijos butybės - yra tik gamtos dėsniai. Okamo skustuvas. Žmogus yra gamtos dėsnių neišvengiamas produktas. Laisva valia neegzistuoja, nes vienas iš gatmos dėsnių yra priežastingumas ir todėl žmogus "jam paklūsta". Dievas beveik visose religijose baudžia ir apdovanoja, nes tai žmogaus sukurtas memas, kuris "nori" išlikti, kaip bet kuris, kitas gamtos dėsnių sukurtas objektas, nes jie paklūsta antram termodinamikos dėsniui.
Acme 2013-02-26 13:30
). Ir kodėl Jūs naudojate šį "argumentą", jei anksčiau įrodžiau, kad jis neteisingas? Ką Jūs tuo siekiate apgauti, nes apgaunate tik save?