Žodžių karas: kalbos paradokso paaiškinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-04-28 08:35
Galima ir kitaip pasakyti. Kalbos nykimas nenaikina kultūrinių bendruomenių, bet kultūrinių bendruomenių nykimas naikina kalbą. Ar daug lietuvių vaikšto su tradiciniais lietuviškais drabužiais? Ar daug lietuvių tradiciškai lietuviškai švenčia šventes? Ir t.t. Visi šie dalykai yra perimami iš kitų šalių. Dėl ko kultūrinė bendruomenė nyksta ir formuojasi pasaulinė bendruomenė. Kuriai egzistuoti reikia vienos bendros kalbos.
rimasD 2013-04-28 21:48
Galimas dalykas, kad didelė kalbų įvairovė tankiai apgyvendintuose rajonuose, yra kaip kodas savas- svetimas, kad apsisaugoti. O ir pasaulyje daug skirtingų atstumų, tarp bėgių. Atrodytų geriau visus bėgius sustatyti vienodu atstumu, tada galima būtų viską vežti geležinkeliu po visą pasaulį, tačiau karo atveju užpuolikas susiduria su problemomis.
Anonymous 2013-04-28 22:22
Zhinau, kad galima ishmokti visas kalbas, kurios lotyniskaj supranamos, kaip eterines;} ju fazes gali kisti;] tikras tikslas lingvistikos gabumu tobulinimas, jeigu prasnektume visomis kalbomis, kas butu?:D
vvv2 2013-04-29 16:46
- Tai būdinga ne tik žmonėms, sakykim varna, nuvežta iš Lietuvos į Ispaniją, "nesupranta" tenykščių varnų kranksėjimo! Tai būdinga kompiuteriams, sakykim WINDOWS nesupranta LINUX. Bet visos kalbos nuo varnų iki kompiuterių ir žmonių turi neginčytiną bendrumą, jos simbolika adresuoja pašnekovą į jo sąmonėje esantį tikrovės modelį. Ta prasme visos kalbos yra bendras reiškinys ir tai seniai įrodyta.