10 didžiausių žmogaus evoliucijos mįslių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2013-05-23 22:28
Nei vienoje iš pateiktų nuorodų nėra teigiama, kad evoliucijos teorija yra neteisinga. Turim protingų žmonių diskusiją apie tai ar dėlionės detalė yra būtent toje vietoje, kurioje ji turi būti. Sužinosim tik radę daugiau dėlionės detalių. (Žinoma, jei tokių pavyks rasti) Verta pastebėti tik tai, kad mokslininkai sugeba savo teorijas argumentais paramstyti. p.s. Kas skiria kvailį nuo skeptiko? Skeptikas savo nuomonę geba pagrįsti.
Sloth 2013-05-24 03:59
Matai, nemanau, kad aukselio tikslas yra suvaryti vinį į evoliucijos teoriją. Veikiau kalti vinis ant tų, kurie realiai nesuprasdami situacijos yra aklai įtikėję, jog žmogaus evoliucija - aiškus reikalas. Dauguma akivaizdžiai nesidomėję nei fosilijom, nei galbūt ta pačia žmogaus evoliucija plačiau. Bet, net ir neturėdami įrodymų, jie aklai tiki. Apžvelkime situaciją: net aukseliui pateikiant pakankamai duomenų apie kiekvieną žymesnę fosiliją didelė dalis komentatorių tai tiesiog praleidžia pro pirštus ir klausia klausimo, visiškai nesusijusio su pačia diskusija. Ar aukselis kada nors teigė, kad žmogus neevoliucionavo? Ne. Raskit komentarą, kuriame jis teigė, kad žino, kaip atsirado žmogus. Nerasite ir tokio. Visa esmė tame, kad dar yra pagrindo abejoti pačios evoliucijos procesu ir to proceso tarpinėmis stotelėmis. Tačiau didelė dalis komentatorių aukselio pagrįstas abejones nurašo į kreacionizmą. Kai tuo tarpu būtent jie užima TIKINČIŲJŲ POZICIJĄ. Paskaitykime komentarus. Aukselis pateikia šaltinius, kuriuose juodai ant balto parašyta, kad dauguma fosilijų tiesiogiai susieti su moderniu žmogumi neišeina. Komentatoriai atsako: "O ką tu siūlai, kokių alternatyvų gali pateikti?". Suprask - "Aš tikiu, nors tai ir nėra visiškai įrodyta, nors dar ir yra spragų. Bet aš neabejoju, nes aš tikiu." Tuo tarpu aukselio argumentuota abejonė nurašoma į paraštes, kaip kvaila. Tai kas šioje diskusijoje visgi užima racionalesnę poziciją? Aš pilnai palaikau evoliucijos teoriją ir teiginį, kad žmogus evoliucionavo iš "beždžionės". Manau, jog genetinių įrodymų tam pakanka, netgi "kultūrinis" tam tikrų beždžionių elgesys smarkiai primena žmonių. Vis tik pati eiga toli gražu nėra aiški. Čia ir kyla dalis problemos, nors eiga ir neaiški, bet dauguma teiginių, susijusių su ta eiga straipsniuose pateikiami kaip faktai. P.s Atvirumo dėlei pasakysiu, kad diskusijos pradžioje laikiausi panašios nuomonės, kaip ir dauguma. Bet paskaičius visas pateiktas aukselio nuorodas nori nenori tenka pripažinti, kad jo pozicija nėra iš piršto laužta. P.p.s tai tik mano interpretacija. Jei vis tik aukselis abejoja pačia evoliucijos teorija, kaip visuma, tuomet visai kita kalba.
punktyras 2013-05-24 10:25
nežinome ir negalime išdėstyti po lentynėles. Lygiai kaip žmogaus, negalėtume išdėstyti ir visų, sakysime, ondatrų protėvių fosilijų ir dėl jų kiltų ne mažiau ginčų. Manymas, kad žmogus yra kažkuo ypatingas gyvūnas ir sukelia visus neramumus. Pasikartosiu, bet tai primena futbolo rungtynes be vaizdo įrašo – rezultatas aiškus, bet eiga lieka begalinių interpretacijų objektu.
aukselis 2013-05-24 12:43
kionig 2013-05-24 13:08
ir kad nuomonės išskiria, o tai ir yra ne kas kita kaip mokslas. Užsikabink medalį genijau, bet čia kiekvienas gali apsišarvuoti tokiu būdu ir sakyti, kad tai netiesa, nes nėra 100% įrodyta ir bla bla bla, vadinasi evoliucijos teorija neteisinga Asmeniškai nei kiek neprivertei manęs suabejoti evoliucijos teorija P.S. Ateityje, manau šiuo būdu galėsi dar ne vieną medalį susirinkti Sėkmės.
Hmz 2013-05-24 13:33
Matai, Aukselis nori, kad mokslas būtų panašiai kaip religija - skelbtų nuo Sinajaus kalno galutines ir absoliučias tiesas. Tik nežinia, ar tada jį būtų galima vadinti mokslu.
vvv2 2013-05-24 14:00
- Sutikite, kad Jūs nuolat nukrypstate į asmeniškumus, nes ko nori aukselis (alaus, mergos ar pamokslo) niekaip nesusiję su diskusija.
aukselis 2013-05-24 15:29
– tai specifinis „skaitymo“ sutrikimas. Gali būti priskiriami rašymo ir tarimo sutrikimai. Disleksija sergantiems žmonėms gali būti trumpalaikių atminties sutrikimų. Šią ligą galima priskirti genetinių ir neurologinių ligų grupei. Disleksija gali būti tiek įgimta, tiek įgyta. Šis sutrikimas gali pasireikšti labai skirtingai (pavyzdžiui, kai kurie žmonės nesugeba skaityti tik rašytinių raidžių, kiti – spausdintinių ir pan.). Didžiai daliai sergančiųjų disleksija pasireiškia kur kas švelnesnė forma, t.y. žmonės lėčiau mokosi skaityti arba lėčiau skaito, arba nuolat pasireiškia skaitymo klaidos (pavyzdžiui, vietomis sukeičia raides, iškreipia garsą, praleidžia tam tikrus garsus), arba neteisingai supranta perskaityto žodžio reikšmę. Disleksija gali būti tiek įgimta, tiek įgyta. O šiuo sutrikimu sergantys žmonės gali būti tiek aukšto, tiek nepakankamo intelekto. Taigi, jei jūsų vaikas sunkiau skaito, neklijuokite jam protiškai atsilikusiojo etiketės.
kionig 2013-05-24 15:37
". Gerai, bet kuo jau taip kliuva Darvinas? Visiems "netikintiems"(šis žodis nelabai tinka) tampa tarsi keiksmažodžiu linksniuojamu norint sumenkinti patį Darviną ir jo pradėtą darbą.
faktas 2013-05-24 19:26
Aukseli, puikiai iliustruoji, kad švietimo reforma akivaizdžiai buvo nesėkminga. Beje, kas tu pagal išsilavinimą? Gal mes čia su kokiu teologu diskutuojame...?
kionig 2013-05-24 19:44
Aukselis chemikas
faktas 2013-05-24 23:22
Taip taip, o aš esu ta seksuali danė, kuri laimėjo Euroviziją. Aš rimtai klausiau...
kionig 2013-05-25 00:50
Gerai jau gerai, kažkurioje vietoje jis minėjo kažką panašaus vienu kitu žodeliu.. Gali tai būti ir gandonešis. Bet prisipažins pats kokius ten turi medalius ir kokius ne
faktas 2013-05-25 01:47
Neprisipažins. Jis net nesugeba atsakyti į klausimą, iš kur viskas atsirado, bet save aiškiai išskiria kaip sumanesnį už Darviną, ką nuolat pabrėžia. Tikrai nėra gamtamokslis. Gali susirasti temą, kur jis rašė apie genų mutacijų įtaką fenotipui. Ten jis puikiai įrodo, kad neturi net bazinių genomo veikimo žinių. Bet gerai tokie klounai. Reikia jų. Kartais einu į kokį linksmesnį spektaklį, o čia nemokamai galima pasikelt nuotaiką. (-: Šiaip kadangi pats baigiau genetikos magistrą ir mačiau visą tą virtuvę, suprantu, iš kur atsiranda tokie kaip aukselis. Pagrindą tokių trolių egzistavimui deja kuria patys genetikai ir evoliucionistai, nes jie dažniausiai savo rezultatus tikrina naudodami įprastą statistiką, o ne fiziką (pvz., termodinaminius diferencialus). Pvz., genų mutacijų įtaka fenotipui dažniausiai aiškinama taip: kontrolinėse kolbose buvo vienaip, eksperimentinėse - kitaip, ir atlikta stat. analizė parodė, kad esant 5% tikimybei suklysti, tiriamo geno mutacija lemia tiriamą požymį. Visai kitaip būtų, jei būtų skaičiuojamos genų produktų erdvinės konformacijos, jungimosi su substratais energijos, jų pokyčiai po mutacijų ir pan. Jei viskas eitų labiau per fiziką, dievo, angelų ir visokių šventųjų apsėsti žmonės turėtų mažiau motyvų rezultatų klaidingam interpretavimui ir tuo pačiu pasakų kūrimui. Jei rimtai, tai aukselį galiu paaiškinti tik trimis versijomis. Tai eilinis neišsilavinęs žmogus. Tai bažnyčios arba kokios kitos sektos darbuotojas. Tai šio portalo projektas, skatinantis kuo daugiau užsibūti šiame portale, pakilti aukščiau Gemius'e, pritraukti daugiau reklamos užsakovų ir uždirbt keletą papildomų tūkstančių akcininkų atostogoms Bora-Bora saloje.
aukselis 2013-05-25 10:34
Pavydoli, parodyk man tą kompromatą.
faktas 2013-05-25 10:42
Paieškok ir rasi. Negi kaip mažam vaikui reikia dar ir pirštu rodyti?
aukselis 2013-05-25 11:09
kionig 2013-05-25 11:28
, žinoma ar ji teisinga, ar ne, kitas klausimas. Bet taip pat niekas nesako, kad ja turėtų kažkas vadovautis galvodamas apie tave. Atsižvelgiant, ką pats kiekvienoje apie evoliuciją temoje periodiškai varydavai "ant " besiremiančių evoliucijos teorija, kur aš vis ignoruodavau, tai taip jau ir gyvenam, kai pačiam nelabai ir patinka tokie dalykai kai jie grįžta bumerango principu - kaip šauksi, taip atsilieps Gerai. Balius baigtas. Aukseliui laurai , visi kiti į savas puses skirstomės, nes diskutuoti daugiau ir nebėra prasmės.
faktas 2013-05-25 12:06
Čia tai geras. Aukselis po maždaug metų ištisinio nusišnekėjimo ir idiotiškų gif'inių paveikslėlių publikacimo sunerimo dėl savo reputacijos. Jei save viešai pateiki kaip idiotą, konspiracijų ir nepagrįstų hipotezių skleidėją bei animuotus paveiksliukus mėgstantį mažvaikį, tai reputacija negali būti sugadinta. Ji gali būti tik paviešinta. Labai džiaugiuosi, kad tau nepatinka tavo tikroji, savo paties suformuota reputacija. Gal padės susimąstyt apie klouno karjerą. Nujaučiu, kad tavyje slypi neatrastas talentas. P.s., pakartosiu - puiku, kad tau gėda, jog esi tuo, kuo esi. Geras stimulas tobulėti ir pasimokyti genetikos pagrindų. Iki kitos temos apie evoliuciją, genijau.
dawid90 2013-05-25 12:11
Šioje vietoje nuopelnai atitenka tau.