Ar nutukimas tikrai liga?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-07-13 02:25
Kai kuriais atvejais nutukimas yra medžiagų apykaitos, organų nepakankamumo arba psichologinių ligų požymis, bet daugeliu atvejų tai tikrai ne liga. Nutukimas yra valios klausimas. Kiek yra valios sportuoti ir sveikai maitintis... Kita vertus, čia labai svarbūs ir finansai. Pvz., pažįstamas po gyvenimo JAV pastebėjo tendenciją: kuo žmogus daugiau uždirba, tuo lieknesnis.
Monteiro 2013-07-13 10:18
Po gyvenimo US&A pastebėjau tendenciją, kad tik stori žmonės geria dietinę kolą
Shinigami 2013-07-13 11:35
Nutukimo tikrai nelaikau lyga, nes jis gali būti dėl daug įvairių priežasčių. Kaip faktas sakė jis gali būti dėl kažkokios ligos, gali būti dėl laiko tinkamai mankštai trukumo (nors laiko trūksta tik tiems kurie turi kitus prioritetus). Gali būti dėl pinigų trukumo kai valgomas prastos kokybės maistas, gali būti dėl valios neturėjimo. Net manau, kad tai gali būti genetiškai paveldėta. Taip pat yra žmonių kurie kad ir kiek be valgytu svorio nepriauga. O tai gali būti jau lygos požymis. Kaip buvo pastebėta, kad žūvi dažnai valgantys nesuserga tam tikromis ligomis. Bet jie suserga kitomis lygomis kuriomis neserga žuvies nevalgantys. Tas pats ir su antsvoriu.
ezlock 2013-07-13 18:47
Nutukimas beabejo lyga, o lygu buna ivairiu, jos visos biloja apie nesveika gyvenimo buda, kazkokia forma, ar psichologines problemas, kas taip pat yra lyga. Viskas kas neturi harmonijos ir sveiko santikio su gamta/aplinka yra lyga. Ir gali but kad mes - dauguma esam lygoti nes gyvenam ne pagal auksciausius istatymus, tai yra gamtos istatymus, o pagal kazkada senei senei kazkokios tai grupeles sukurtu sistemu ir valdyumo formu, kurios yra daugiau maziau matematines/strategines, savo ruoztu atitolina nuo dvasinio vidinio emocinio pasaulio.
paranoiac 2013-07-13 19:16
Visai įdomiai šneka šia tema: http://www.bernardinai.lt/tv/laida/703/ ... orto-kaina
immortallt 2013-07-13 19:57
Priešingai, nei daugumai atrodo, sveikas maistas yra pigus Kas yra sveikiausia? Pagrinde kruopos, kas turi daug ląstelienos (pigu), po to daržovės, jei sezonas ar pasirūpini iš vasaros - pigu. Nusiperki picą - 20 litų. Už 20 litų sveikai maitintis jei be mėsos gali 4 dienas O tai liga ar ne - priklauso. Kai kam dėl ligos, kai kam dėl apsiėdimo. Kartais organizmas tiesiog linkęs kaupti riebalus. Tėvo draugas, savaitėje sportuoja 7-9 kartus jau kokius 20 metų. Kaip visad buvo stambus, taip ir yra. Bet nė vieną apdėtų daugumoje sporto šakų. Problemų su sveikata jokių.
faktas 2013-07-13 20:29
, nuo tų košių taip nutiksi, kad mažai nepasirodys. Kruopos yra labai kaloringos, plius jų kiekybinėje medžiagų sudėtyje aiškiai dominuoja angliavandeniai. Angliavandeniai tinka aktyviai gyvenantiems žmonėms, priešingu atveju, jie labai greit transformuojami į riebalus. Suvalgęs stiklinę košės (kas vyrui yra labai mažai), iškart, priklausomai nuo košės, gausi nuo 650 iki 850 kcal.
exas 2013-07-13 20:57
Nu jau kažką čia meluoji. Net google sako kad puodelis virtų ryžių turi 216 kalorijų. 650 kalorijų tai bus beveik 200 gramų nevirtų ryžių, kas išvirus bus didelis kalnas košės, daugiau nei pakankamas vyrui pusryčiams (kas viręs ryžius, žino kaip smarkiai jie išsipučia). Kitos kruopos dar mažiau kaloringos nei ryžiai. (Čia neskaitant priedų prie košės). O man tai dar niekas nepaaiškino kaip galima priaugt svorio suvalgant tiek pat kalorijų kiek ir išnaudoji. Svoris juk iš oro neužauga.
immortallt 2013-07-13 21:57
1) košės, tai ne su cukrumi. 2) košės, tai pilno grūdo ir ką aš turėjau omeny, tai pvz grikiai ir pan 3) kruopų nesugalvysi daug. Pvz pica - laisvai surysi 1,200 - 1,600 kcal, jei dar kola užsigersi ir užsidėsi padažo. Tuo tarpu kruopų (nevirtų masė 100g), tai grubiai 300kcal. Per dieną, jau minimum bet kokio sudėjimo žmogui gausis bent 1,800 kcal. Be to, bent iki 16:00 gali drąsiai kapoti Vakare žinoma daugiau baltyminis maistas arba daržovės. 4) Angliavandenius reiktų skirti, yra tušti, kurie greitai patampa į kalorijas, ir iš tokių kaip kruopos, kurie neina tiesiai į riebalus, ilgiau įsisavinami, suteikia sotumo jausmą. Na jei nevirtų ryžių išvirsi 200g ir surysi... Nu nežinau nežinau koks vyras turi būti, kad suvalgytų. Mane supykintų bevalgant. O kas dėl kalorijų. Jau buvau minėjęs, kad dabar metu svorį, per 8 mėnesius numečiau pagaliau 10kg (na buvo pertraukų ir vis dalinai atauginęs), bet kai susiimu griežtai su maistu ir sportu, tai numetu. Bet pvz jei per savaitę deficitas kalorijų būna 20,000 (namie svarstyklės, maistą gaminu tik pats, druskos vartoju itin mažai, tik ant kiaušinių), aliejaus kepimui sunaudoju gal litrą per metus, įskaitant, kai ką nors draugams gaminu. O krenta max 1kg per savaitę ir tai ne grynų riebalų. Su asmenine trenere nebloga dirbu, tai jinai stebisi, kad taip lėtai. (sportas, tai sporto salė + vasarą stengiuos dviračiu išvažiuot vakarais kartais net po sporto ir savaitgaliais - jei po sporto 35km, jei raumenys labiau atsigavę 65km maršrutas). Vien ilgąjį maršrutą pravažiuojant su mano mase labiausiai konservatyvia skaičiuokle, atsižvelgiant į padangas siauras ir pan gaunas vis tiek sudengintų beveik 2,000 kcal - turiu ir pulsometrą, kuris stipriai patikslina kalorijų skaičiavimą. O kaip čia taip yra? Neįsivaizduoju. Nemanau, kad mokslas pilnai atsakęs į šį klausimą, o jei kas atsakys, tai taps labai turtingi.
Broniusg 2013-07-14 13:11
Linksma skaityti kai MacDonaldo auklėtiniai apie svieką gyvenimo būdą diskutuoja
Xdmin 2013-07-14 14:44
Sveikas maistas yra pigus.. Tai mesos nevalgydamas yra sveika jau? Ar tau mesa atrodo pigi?
kionig 2013-07-14 15:36
Buvo čia forume pakurta tema apie nutukimą ir jo žalą ir kaip prieš ją kovoja patys žmonės. Norėjau pasidalinti, debatais ir šioje temoje, kuriuose buvo nagrinėjama tema . Kaip matyti, jos tikrai nenorės patirti nuostolių skraidindamos papildomus kilogramus.
PCP 2013-07-14 19:48
Kol nebuvo Obamacare'o, nutukėlių diabetas buvo tik jų pačių reikalas, jei neturi pinigų ant vaistų - gali dvėsti, bet tai vistiek neatbaidė jankių nuo galoninių colos pakuočių O šiaip pamąstant, tai varguoliai išsivysčiusiame pasaulyje yra labiausiai nutukę ne todėl kad sveikas maistas yra neva brangu, o dėl tos pačios priežasties dėl ko jie ir yra varguoliai - pas tuos žmones nėra nei valios, nei proto, nei motyvacijos išvis niekam naudingo. Tai apmokestinti juos jau susirgus, arba perkant lėktuvo bilietus bus jau per vėlu, nes apie ateitį ta publika galvoti nelinkusi, reikia tukinantį maistą apmokestinti dar lentynose, kad iš pašalpų mintantis lašinys paprasčiausiai negalėtų sau leisti kas dien persiryti. Lietuvoj gal dar tai neaktualu, nes čia maistas vis dar sudaro gan žymią išlaidų dalį, ir mum visokie traškučiai, picos dar yra yra per brangu kaip kasdieninis maistas, bet vystantis ekonomikai tas neabejotinai ateis, ir iš gražių merginų bei alaus šalies, paliks tik alaus
immortallt 2013-07-14 19:55
Mesa nera tas bazinis produktas, kuris turi sudaryti mitybos pagrinda. Taip pat zmogui per diena max 150-200g mesos ir ne daugiau 5x savaiteje. O siaip mesa palyginus su visais sureliais, saldumynais ir pan yra pigi.
Jumbo 2013-07-14 21:56
Nuo tų košių sotumo jausmas ne ilgiau išlieka, o neatsiranda visai...
punktyras 2013-07-14 22:56
Nuo stalo reikėtų kilt dar jaučiant alkį, o ne prisikimšus šliaužti iki lovos.
kionig 2013-07-14 23:02
immortallt 2013-07-14 23:37
Jumbo, jei esi sugadinęs organizmą, tai nejausi sotumo nuo košių. Išsivalysi organizmą nuo visokio brudo (ne apie E kalba eina), pasikeis ir skonio receptoriai, ir pats jausis geriau bei jausi sotumo jausmą. Pvz pavalgius vakare bolivinių balandų sėklų 80g jautiesi beveik persiėdęs, o ir maistine verte, tai itin naudingas maistas. Tiesa, sėklos šios brangokos, bet imant kiek kainuoja viena porcija, pigiau nei bet kokie pusgaminiai.
faktas 2013-07-14 23:55
Priklauso nuo to, kokiu greičiu valgoma, nes alkio pojūtį reguliuoja keli mechanizmai ir veikia jie skirtingu greičiu. Jei prisėdi prie tos košės ir ją suryji per 2 min., tai aišku, kad nuo stalo atsistosi dar alkanas, bet jei valgai lėtai ir vis tiek galiausiai lieki alkanas, tai čia labai blogai. Ilgai praktikuojant nedidelį nuolatinį alkį įsijungia streso sistemos. Yra netgi specialūs baltymai, kurie kaupia riebalus esant bado sąlygoms. Dėl to visos trumpalaikės dietos efektyvios tik tą laiką, kol jų laikomasi. Po to svoris iškart atauga ir dar su kaupu. Visada jaustis sočiu rekomenduoja dauguma šiuolaikinių dietologų, įskaitant lietuvę Jauniškytę. Bet aš žinau žymiai geresnę alternatyvą, nei maisto kontrolė (žinoma, nekalbu apie kenksmingą maistą ir kraštutinumus). Pvz., pats sveriu idealiai (+/- 1kg) pagal dietologų skaičiuokles, nors dažnai mėgstu daug prisiėst ir dar po to valandą pamiegot. Bet svorio nepriaugu, nes vakarais visu greičiu važiuoju dviračiu 45-55 km ir plaukiu ežere 600-1200 m. Kodėl tai geresnė alternatyva, nei skaičiuoti kalorijas? Valgyti labai daug skanaus maisto - malonumas! Važiuoti dviračiu arba bėgioti - malonumas! Plaukioti ežere - išvis kažkas nerealaus. Žodžiu, trys pliusai. O kiek pliusų turi badavimas?
immortallt 2013-07-15 10:26
Faktas, normaliai valgant, alkanu niekad nebunu, bet saldumynai daro savo Dietos, kai badaujama, yra nesamone, apart pvz tada, kai sutriko virskinimas. Del dviratuko - ne tu vienas vazineji tokiais atstumais. O siaip kiekvienas turi rasti savo, kas jam veikia ir patinka ir reikia mylet save koks esi bei siekti tikslo