Kodėl negalime tikėtis, kad mėsa iš mėgintuvėlių išspręs pasaulio badą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyge 2013-09-27 09:41
Straipsnis tikrai geras, padarė įspūdį
kestutisz 2013-09-27 11:53
Na, nežinau, kaip ir nieko stabuklingo. Ir taip aišku, kad ta dirbtinė mėsa tai nėra stebuklingoji staltiesėlė iš filmuko kur užteks pasakyti burtažodį (hehe, licencijos numerį) ir bus pilna maisto. Tai vistiek stambių korporacijų pramoninė gamyba, tai sąnaudos, logistika, pelnas ir t.t. Juk net vanduo, kuriuo pas mus ir šiaip nemažai, parduotuvėje kainuoja pingus bei faktiškai žaloja gamtą (tara).
immortallt 2013-09-27 12:14
..., nes bado pasaulyje kaip ir nėra. Yra tik neišgalintis įsigyti, o dar tiksliau, tingintys net dėl maisto kąsnio dirbti.
Arns 2013-09-27 12:39
immortallt, sutikčiau tik su pirmąją tavo minties dalimi. Nes maisto tikrai yra, ir ten kur lietuviui badas, vietnamiečiui būtu maisto rojus. Plius bado sampratą reikia iš vis apibrėžti, pvz amerikietiškoje versijoje prie bado neretai priskiriamas net nepilnas maisto racionas (t.y nesuvalgoma visa maisto piramidė), bet ar tai iš tiesų badas? Dabar dėl antros dalies. Jau ir straipsnyje minėta, kad didžiausias badas būna skelbiamas arba nuo stichijos nukentėjusiuose regionuose (trumpalaikis) arba suirutės regionuose (ilgalaikis). Jei jei pirmu atveju užtenka tik atgabenti maistą bei pasirūpinti jog jis nebūtu išvogtas, tai antruoju atveju ką bedarysi, visur negerai. Tiesa dar yra trečia rūšis, dirbtinis badas. Viena jos versija, kai šalies valdžios struktūros pačios jį dirbtinai sukelia, ir kita, kai svetimos šalys sukelia badą. Geras pvz Š. Korėja. Nelabai efektyvi maisto pramonė visiškai žlugdoma sabotuojant dalyvavimą rinkoje, taip įsigyjant maisto, trąšų, technikos ar geresnės sėklos. Taip bandant kovoti su valdžia, visas pasaulis sukuria realybės šou "badas šalyje". Ir užuot leidus nebadauti, Vakarai palūžta karts nuo karto ir siunčia pagalbą maistu. Taip sukuriant nei pakarto nei paleisto situaciją paprastiems žmonėms.
vvv2 2013-09-27 15:54
Unikali durnaropė 2013-09-28 01:00
O aš kartais pasvajoju apie tai, kaip būtų faina, jog maisto racionas būtų tik kažkokios sintetinės tabletės, kurių vos keletos pakaktų per dieną. Nebereikėtų tokios virškinimo sistemos, nebereikėtų tiek daug kramtyti (gal dėl to fantastiniuos filmuos ateivių "žabtai" tokie maži), ir nebereiktų tiek daug tuštintis (SVARBIAUSIA!!!). Bet paskui pagalvoji, o jeigu kas nors nutiktų ir sutriktų to sintetinio maisto gamyba?. Įprasto maisto auginimo nebebūtų, o jei būtų, organizmai jau būtų tiek "mutavę", kad nesugebėtų jo suvirškinti, kas tada? Kapiec - ir civilizacijos nebėr.
mikrobas 2013-09-28 02:35
Man asmeniškai tos sapalionės apie badą, tai juokingai atrodo. Jus bent domėjoties, kur įvairios parduotuves deda nesunaudotus (neparduotus) produktus? Dažniausiai viskas keliauja į šiūkšlių konteinerius, kitaip tariant, kasdien maisto išmetama tonomis... Tai nelabai suprantu, kur čia tas badas, kai prikrauta pilnos parduotuvės, o kai pagalvoji kiek tų parduotuvių visame pasaulyje ir kiek produktų neišperkama...
punktyras 2013-09-28 03:07
Jei parduotuvės būtų netoli badaujančiųjų, tikriausiai jie pasivargintų iki jų nusigauti ir kirminą numarinti. Bet kai artimiausia norfa už 5000 km, o maxima irgi negirdėjau, kad rengtųsi steigti tankų prekybos centrų tinklą užsachario Afrikoje, juokingos atrodo sapalionės apie galimybes iš išmetamų produktų (jų neišmeta tik todėl, kad neparduoda – jų galiojimo laikas jau būna pasibaigęs/besibaigiantis) išmaitinti badaujančius Afrikos vaikus.
karpis8kg 2013-09-28 15:03
40% maisto Amerikoje ismetama kasmet!
immortallt 2013-09-28 16:07
Arns gerai prapletė, aš tingėjau tiek plėstis ir galvot O maisto būtų ir Afrikoje, jei būtų norinčių jo įsigyti. Ten žmonės tiek atsilikę, kad mano, jog nuo AIDS pagis, jei su kuo daugiau permiegos. Šika į puodą vandens, iš kurio po to patys geria ir t.t. ir t.t. Juos šviesti sudėtinga, nes jie netiki tuo, ką bandau jiems įkalti į galvą - pačias elementariausias gyvenimo pamokas. Man keista, kaip jie išvis tiek ilgai išgyveno neišmirę.
qriuqriu 2013-09-28 21:31
maisto spausdintuvai grazu, bet dar graziau butu, kad visa zmonija nuo tokios adatos ,kuri vadinas pinigai, baziniems poreikiams patenkint, butu isgydyta
immortallt 2013-09-28 22:21
qriuqriu, tu dar nesupratai, kas yra pinigai, o tu apie išgydymą kalbi. Pirma suprask, kas tai yra.
qriuqriu 2013-09-28 22:42
to immortallt: baziniai poreikiai- valgyt, tustintis(su higienos normatyvais), turet stoga virs galvos kad nesusalt, drabuzius pagal klimato juosta, bei bazine med pagalba, kiek pasauly zmoniu tuom gali pasigirt?ideja tokia kad jau jei gimei siam pasauly nesvarbu ar tu dirbi ar ne, sitie poreikiai turi but garantuojami de facto, kazkada kai robotizavimo lygis bus ausktas ir diduma zmonijos netures darbo,nenustebsiu kad tai bus itraukta i nauja konvencija (alia Zenevos su nauja redakcija)galbut netgi po revoliuciju, kaip kiekvieno zmogaus prigimtine teise
immortallt 2013-09-29 02:11
qriuqriu, pasidomėk daugiau Afrika. Stogas virš galvos, drabužiai ir tuštintis - tai gali pasidaryti praktiškai turėdamas bazinius įrankius, bet kokioje pasaulio dykynėje numestas. Klausimas, ar tu to nori, ar palauksi, kol kitas padarys už tave. Afrika laukia. Lietuvoje irgi žmonės įprato laukti, todėl ir esu už tai, kad jokių išmokų negali būti, jei nedirbi. Maisto daviniai, rūbai ar pan ir negali būti dalinami už dyką. Nori maisto? Dirbk ir padėk įrengti vandens grežinį, kasti kanalus, tualetus, ūkininkauti ar pan (jei apie Afriką), o Europoje ir Lietuvoje yra krūvos viešųjų darbų. Pinigai iš oro neatsiranda ir neturi būti dalinami už orą. Galima mokėt max 3mėn, kai keiti darbą, bet ne po 5-10 metų.