Mirties problemos ir patobulinimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2013-11-16 12:27
Šiaip jau dėl auginimo sąlygų tai yra sanitarijos normos, straipsniai už žiaurų elgesį su gyvūnais ir pan.. Žinai, kodėl gyvus veršiukus į Izraelį airbusais skraidina? Nes LR įstatymai draudžia juos skersti košeriniu būdu. Juk ES gyvenam, o ne kokioje Kinijoje. Prieš skerdžiant privaloma apsvaiginti, yra reikalavimai gyvenimo erdvei ir pašarui. Jei manai, kad jie nepakankami - surink faktus ir organizuok pilietines/lobistines akcijas. , slėgio laipsniškas mažinimas turi panašų efektą. Tiesiog sukasi galva, nesinori niekur judėti - užmiegi ir tiek žinių.
TheStranger 2013-11-16 12:29
Nu jei suteikt visciukams patogu gyvenima, tai patys uz ji ir moketume...Tapkit vegetarais ir mazinkit paklausa, tada visciukam gyvenimas taps sviesesnis.Mirties bausme yra nesvarstytina pagal kazkokius humaniskumo kriterijus, manau.Ji is esmes priestarauja humaniskumo idejai, kaip auksciausiai zmogaus vertybei.Mes niekuo nepadedame nei tam nusikalteliui, nei sau.Tai gali buti paskutinis isgama, bet vistiek jam reik palikt sansa reabilituotis.Amerikoj baudzia, bet amerikai sunku pasakyt, kad jus taip nedarykit.Jie ta bausme labai megsta, su visa elektros kedes ideja ir vietomis ziurovams...
whydoes 2013-11-16 12:31
o pats jauti skirtuma tarp musu ir azijieciu.... jie tai daro, nes tipo garbe.....tipo kruti bus jei taip darys.... o pas mus ne tai kad ne garbe.... bet prievartautoju nemegsta net kalejimuose, nors zudikai ten visai gerbiami. Tagi musiskiai prievartautojai yra pavadinkim smurtiniai ligoniai, jie tai daro ne kad kiti zinotu, o jiems patiems to reikia, net jei niekas ir nesuzinos. Smurtas vienokia ar kitokia forma jau issipletes ju samoneje. Tai ne pacukai kurie uzdauzo ka nors mieste kitiems matant, kad pasirodytu koks jis krutas.
technologas 2013-11-16 12:37
Labai gali būti kad panašų, nežinau, tyrimo neatlikau, tiesiog papasakojau, kokią išvadą tam filme (paieškojau inete, iš BBC Horizon serijos) padarė, na taip, galėjo įtraukti ir apie slėgio mažinimą
rwc 2013-11-16 12:44
, tiems viščiukams jų gyvenimas atrodo visai normalus, nes kitokio jie neįsivaizduoja. Niekas jų nepurto elektrošoku, duoda "našarom" palesti, iškuopia ekskrementus. Tupi išskleidę lašinius ir tiek - koks čia kankinimas? Va, jei pagautum bobutės vištą ir įkištum į tokį narvą... O mirties bausmė gal ir nelabai suderinama su humanizmu, bet ji šiaip jau būtina bausmės proporcingumo nusikaltimui sąlyga. Kas būtent JAV yra (bausmės sumuojamos), o ES nėra (bendrinamos). Ar žiauriai nužudysi 1 žmogų, ar 20 - gausi iki gyvos galvos, ir tiek. O jei "viešbutyje" elgsies gerai - tai dar, žiūrėk, ir paleis. Nepritariu mirties bausmei, bet tam tikrais atvejais ji - geriausia išeitis. Ar geriau tyčiotis iš žmogaus (tegu ir nusikaltėlio) ir duoti jam 1000 metų kaliūzės?
Arns 2013-11-16 12:50
Reikalinga ta mirties bausmė pašalinti recidyvistams, kurie tik ir svajoja kaip įvykdyti dar vieną nusikaltimą. Visai visuomenei yra geriau, kai tokie kenkėjai pašalinami. Aišku idealizuoti, kad dažniau ją taikant nusikalstamumas išnyks labai naivu, tačiau galima pasiekti jog daugiau nusikaltėlių keliskart pagalvos ar vertą įsigyti recidyvisto etiketę, ar savo auką išniekinti(sukapojant/sudeginat ir t.t.), nes žinojimas kad už tai jau būtu mirties bausmė, duotu rezultatų. Kaip rwc ir minėjo, geriausia nieko neįtariant pribaigti. Gali kalbėti kiek nori apie apie vaistų "humaniškumą", bet kankinimasis mirtininko kameroje, o paskui dar duodą tą patį efektą, tik kad tai nesibaigia mirtimi...
kionig 2013-11-16 12:52
"humaniškas"? Kas čia per dvigubi standartai? Esmė tame, kad tam nusikaltėliui niekuo jau ir nepadėsi neplaudamas jam smegenų. Šansai šansais, bet labai didelė tikimybė, kad tuo šansu nebus pasinaudota, nes kitaip amerikonai stipriai sumažintų savo kalėjimuose kalinių skaičių. Mes niekuo nepadedame, kai jau šaukštai po pietų. Nusikaltėliai irgi niekuo nepadeda visuomenei, tad kam jie reikalingi? Kas tu toks per vienas, kad gali kitam atimti gyvybę? Manai humaniška Breiviką laikyti 20 metų kalėjime? Amerikoj tokių psichopatų netrūksta, kai iššaudo niekuo nekaltus vaikus mokyklose. Po to tokie išgamos bijodami viešo teismo visuomenėje nusižudo patys. Tokių bailių visuomenej nereikia ir tikrai jei tik galėtų, padarys viešą teismą. Aišku, kadangi gyvename civilizuotai, tai visa tai įvelkame į ilgą veiksmų maratoną, kur advokatai bando apginti nusikaltėlius nuteistus mirties bausmei.
UTF16 2013-11-16 13:00
Neduotų absoliučiai jokių rezultatų. Visų pirma, nėra baisesnės bausmės už kalėjimą visą gyvenimą: http://zonoje.lt/griezciausias-rusijos- ... -delfinas/ Visų antra, realų poveikį turi tik bausmės neišvengiamumas, o ne jos griežtumas.
Saldutis 2013-11-16 13:41
Matosi, kad nežinai nusikaltėlių psichologijos. Tai yra asocialaus tipo asmenybės, kurie neturi jausmų ir todėl nebijo. Ar nors vienoje šalyje kur yra mirties bausmė sumažėjo nusikaltimų? Tikrai ne, nes ji atbaido tuos kurie ir taip nedarys jokios neteisėtos veiklos, bet tikrai ne tuos kurie yra linkę į tokią veiklą. Už rusišką propagandą ir sovietinės vėliavos demonstravimą galėtų skirti ištrėmimą į Sibirą, suteikti galimybę iš arčiau susipažinti su garbinamos ideologijos represiniais elementais.
Arns 2013-11-16 13:52
Saldutis, išmok skaityti prieš komentuodamas. 1) Aš sakau jog tai sumažintu pačių nusikaltėlių skaičių, nes dažniausiai juos kartoja jau gerai pažįstamos teisėtvarkai personos. Taip tiesiog eliminuos visuomenė elementus, kurie nenori būti toje visuomenėje. 2) Dar kartą pasitikrink savo šaltinius. Nes VBS pas tave prote dominuojantis šaltinis.
DJ_LFS 2013-11-16 15:09
Mirties bausmę reikia taikyti: psichiniams ligoniams, recidyvistams, narkomanams
TheStranger 2013-11-16 15:37
Kionig, kokie dvigubi standartai? Nusikaltelis zudydamas savo auka nevykdo teisingumo, teismas zudo ir vadina tai teisingumu.As nemanau, kad atimti zmogui gyvybe yra teisinga.Apskritai, sita bausme nemazina nusikalstamumo, kaip statitistika rodo, tad kam ji? Parodyt visuomenei, kad cia labai grieztai kovojam, kazkoki saugumo jausma taip sukuriant? Butent, kad potencialiem nusikalteliam su asocialios asmenybes sutrikimu yra nusispjaut i bausme, kad ir kokia ji bebutu.Turbut sunkiai imanoma, kad tokie individai galetu buti kazkuo naudingi.O Breivikas...Nesidomejau as jo byla ir Norvegijoje taikomomis bausmemis, bet ar 20 metu ar mirties bausme....As nemanau, kad tai butu kanors pakeite.Turiu galvoj maksimalios bausmes dydi. DJ_LFS...Back to USSR...Pakeiciau savo poziuri i visciuku kasdienybe.As savo katei irgi sakau, kad eitu dirbt, gana chaliavnai namie sedet...
kionig 2013-11-16 16:03
Taigi, grįžtant prie to, kad dalintume antrus šansus žmogžudžiams, teroristams, kaip jie galės grįžti į normalų gyvenimą ir pritapti visuomenėje? Čia aš neįsivaizduoju kokio visuomenės tolerantiškumo reikėtų, kad imtų ir šiaip sau suteiktų antrą šansą, kai žinos kokia tavo kriminalinė praeitis. P.S. Pamiršote ir Sadamo Huseino pakarimą?
Arthuras 2013-11-16 16:59
Visuomenė JAV neblizga intelektu. Jų požiūris yra gerokai iškrypęs, mano nuomone. Kad ir pora nesenų įvykių, kuriuose buvo nušauti realiai neginkluoti jaunuoliai - mažuma protestavo. O visiems kitiems - viskas čia normoje... http://i.imgur.com/uQg4I.jpg Mirties bausmė yra tik opiumas liaudžiai, daugiau nieko. Yra tikrai pakankamai būdų, kaip izoliuoti pavojingus asmenis nuo visuomenės.
kionig 2013-11-16 17:33
Pavyzdžiui?
Arns 2013-11-16 17:40
Nemaža dalis rimtų nusikaltėlių, visą savo likusį gyvenimą, nugyvens lyg šunys ir visuomenė, kuriai jau padaryta turtinė žala (kad ir tas pats nužudytas žmogus kiek nebe uždirbs, kiek vaikų neatsiras), dar save skurdins tokius išlaikydama. Gi neužtenka jiems aptvarėlio ir vieno su bizūnu žmogaus, kad jie daugiau žalos nebe darytu. Kaip tik, visuomenė turėtu remti tuos kurie dar gali pasitaisyti ar net aukas arba jų artimuosius, o ne tuos kurie padarė nusikaltimą, ir su malonumu laukia kada dar ką galės "pritrėkšt". Taip resursai bus skiriami tobulėjimui, o ne mėtomi menamo saugumo iliuzijai kurti. Pripažinkim, ekonomiką sukūrė ne banditai ir žudikai, o darbininkai. Anie tik jau sukurto pagrindu naudojasi. Tad kad ir kaip ūkininkas mylėtu gamtą, yra riba kada jis pradeda kovoti su kenkėjais, taip ir žmonijai reikia apsispręsti ar plaukti su akmeniu po kaklu ar be. Nes nusikaltėlių vis daugėja, vis daugiau jų savo įgeidžiais peržengia bet kokias žmogiškumo ribas. Tad mirties bausmės įteisinimas ir naudojimas - reikalingas. Ir kuo ilgiau be to gyvensim, tuo labiau matysim to poreikį. Kalbėk nekalbėjęs apie humaniškumą ar dar ką, bet net liberaliausioj šalį, tos bausmės buvo pakeistos vos prieš vieną dvi kartas, o ženklus moralės smukimas plika akimi matomas.
azotas 2013-11-16 17:41
Keistai jie atlieka ta procedura, kad ir Amerikoi pries suleidziant nuodus dar ir patepa ranka kaip kokiam pacientui. Arba saugo, kad nenusizudytu pats..kur logika ? tai cia tie kurie sedi psichiatrinei ligoninei ?
Arthuras 2013-11-16 17:56
Absoliučiai nereikalingas. Ypač, jei kalbame apie Lietuvą. Be abejo, visokie tūpi veikėjai, patvoriniai - mielai priimtų tokią bausmę, kaip normą. Dauguma intelektualių asmenų - priešintųsi tokiai nesąmonei.
Arns 2013-11-16 18:08
Arthuras, gal pats per jautriai reaguoji? Vien tai, kad ne vienetinėse JAV mokyklose statomi metalo detektoriai ar samdoma rimta apsauga, daug ką pasako. Tad pilnai pritariu, jog liepus padėti ginklą (tegu ir žaislinį) visai normalu. O chuliganus ne vien gaudyti bėgte, net gi privaloma, ypač jei ginkluoti, nes gali sužeisti tiek pareigūną tiek eilinį pilietį. Tu tikras? Dar ne taip senai kaimų senukus skerdė kaip kiaules, vos ne kas savaitę po vieną ar kelis, visur grotos pradėtos rengti, milijonai išleisti pagalbos mygtukams ir t.t. ir tai tik pramanas? Recydivistai, kelintą kartą sėdantys už nužudymą skaičiuojami ant vienos rankos pirštų? Vagys ir prievartautojai, neleidžiantys miesteliuose net sutemus išeiti vienam, nes per didelis šansas kad pasmeigs neegzistuoja? Reikia džiaugtis jog nemaža dalis tokių pasklido po Europą, kurioje pas nužudytą senuką randą ne 10 lt, nes antraip jau netoli P. Amerikos valstybių būtume atsidūrę.
Arthuras 2013-11-16 18:28
Didelis šansas kad pasmeigs? Dažnai Lietuvoje matai tokių nutikimų? Aš - ne. Ir kalbu apie tokius nutikimus, kai padorų žmogų užpuola kažkokie banditai. O ne kai atmatos visokie tarpusavyje pjaunasi...