2013 metų mokslo populiarinimo konkursas!  (8)

Domiesi mokslu?

Seki naujienas apie visokiausius išradimus ir atradimus?

Nori kitiems papasakoti apie savo mėgiamą sritį?

Jei taip, tuomet šis konkursas – kaip tik tau!


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-12-02 2013 metų mokslo populiarinimo konkursas!  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laida „Mokslo sriuba“, mokslo naujienų portalas Technologijos.lt ir astronomijos populiarinimo blogas „Konstanta 42“ skelbia mokslo populiarinimo rašinių konkursą! Parašyk įdomų pažintinį straipsnį apie išsilaipinimą Marse, žmogaus sąmonę, GMO, ekonomikos dėsnius, lietuviškus elektromobilius, Amazonės džiunglių tauteles, branduolinę energiją, Higso bozoną arba tai, kas yra svarbu tau ir supažindink, šviesk visuomenę! Laukiame rašinių el. paštu konkursas [eta] konstanta.lt iki 2014 metų sausio 31 d.

Trys nugalėtojai:

Geriausių šviečiančių straipsnių autoriai taip pat gaus „Mokslo sriubos“ marškinėlius ir plakatus! O Softex Baltic padovanos antivirusines programas Bitdefender Antivirus Plus.

Konkurse mokslo sąvoką interpretuojam plačiai. Nesvarbu, ar pristatysi kvantinės mechanikos vingrybes ar finougrų filologiją – vietos tavo įdomiam tekstui konkurse atsiras. Visi konkursui atsiųsti darbai bus skelbiami čia, Konstantoje 42, bei portale Technologijos.lt.

Išsamios konkurso taisyklės

1. Konkurso tikslas – populiarinti mokslą, skatinti mokslu besidominčius žmones populiariai pristatyti mokslo atradimus bei ugdyti jų gebėjimus tai daryti.

2. Reikalavimai konkurso dalyviams:

a. Dalyvis iki 2014 m. sausio 31 d. adresu konkursas@konstanta.lt atsiunčia mokslo populiarinimo tekstą.

b. Teksto apimtis – iki 10 tūkst. ženklų (įskaitant tarpus ir iliustracijų aprašymus, jei tokių yra), tema – laisva, tačiau turi būti susijusi su mokslu ir populiariai pristatanti kokią nors mokslo sritį, pasiekimą, išradimą, konceptą.

c. Tekstas turi būti lietuviškas.

d. Kartu su tekstu turi būti pateikiami informacijos šaltiniai, kuriais remiantis parengtas tekstas. Naudotų šaltinių sąrašas neįeina į 10 tūkst. ženklų limitą ir viešai publikuojamas nebus, nebent autorius to pageidauja.

e. Konkurso dalyvis patvirtina, kad visa informacinė ir vaizdinė medžiaga jo tekste naudojama teisėtai. Už autorinių ir gretutinių teisių pažeidimus atsako darbus atsiuntęs asmuo. Rekomenduojame naudoti Creative Commons licenzijas.

f. Nėra ribojama, kiek darbų gali siųsti vienas dalyvis.

g. Darbas negali būti anksčiau publikuotas.

h. Dalyvis darbą pasirašo savo tikru vardu ir pavarde.

3. Organizatoriai pasilieka teisę nepriimti į konkursą teksto, kuriame propaguojamos akivaizdžiai klaidingos, pseudomokslinės ar sąmokslo teorijomis paremtos idėjos, taip pat tekstų, kurie gali būti suvokiami kaip pažeidžiantys Lietuvos Respublikos įstatymus ar kitus teisės aktus (pvz. kurstantys neapykantą).

4. Atsiųsdamas kūrinį, dalyvis įsipareigoja konkurso metu ir 1 mėn. po konkurso pabaigos (t.y. iki 2014 m. vasario 28 d.) nepublikuoti jo niekur kitur, taip pat suteikia teisę konkurso organizatoriams publikuoti darbą ar jo dalis savo nuožiūra, nurodant darbo autorystę. Kitos kūrinio autorinės teisės lieka jo autoriui.

5. Visi konkursui atsiųsti darbai bus publikuojami portale technologijos.lt bei bloge konstanta.lt.

6. Pasibaigus darbų siuntimo terminui, visi atsiųsti darbai bus pateikiami skaitytojų balsavimui technologijos.lt forume. Balsavimas truks savaitę. Pasibaigus balsavimui, bus paskelbti trys konkurso nugalėtojai.


Šis konkursas yra Mokslo sriubos projekto „Mokslo populiarinimo laidų apie Lietuvos mokslininkų darbus kūrimas“ dalis.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis konkursas atspindi tik autorių požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (8)