Filmas vakarui. Uždraustasis Čingischano kapas (Video, LT)  (0)

Čingischanas vieniems žiaurus tironas, kitiems sudievinta asmenybė. Jo mirtis 1227 metais ligi šiol lieka viena didžiausių paslapčių pasaulyje. Žmogus, kuris valdė vieną didžiausių pasaulio imperijų žmonijos istorijoje, palaidotas paslaptingai ir nežinomoje vietoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filme parodyta kaip mokslininkų grupė, kurią sutelkė Dr. Albertas Yu min Lin, atlieka savo gyvenimo misiją, ieško didžiojo valdovo kapo. Naudodami pačią naujausią technologiją, jie pasiryžę įspėti 800 metų senumo paslaptį – surasti Čingischano kapą.

Jo imperija nusidriekė nuo Indijos iki Vengrijos, jis išžudė milijonus žmonių, kaip rašė jo priešai. Jeigu jis taip buvo ištroškęs kraujo, kodėl uždraudė kankinimus? Šis žmogus sukūrė naują pasaulį, atverdamas kelią idėjoms iš Rytų į Vakarus nešančioms technologijų, mokslo ir meno pažangą – teigiama filme ir tam pritaria šiuolaikinis mokslas.

Kaip aiškina mokslinės ekspedicijos vadovas Dr. Albertas Yu min Lin, jie beveik neturėdami tikslesnių žinių, vadovavosi legendomis skelbiančiomis, kad Čingischanas gali būti palaidotas Šventajame kalne Burchan Koldun. Bet Mongolijoje yra pamiršta, kur šis kalnas yra.

Vadovaujantis senomis legendomis ekspedicija pasirenka šio kalno vietą ir pradeda tyrimus. Ši vieta Mongolijoje laikoma šventa ir kasinėjimai čia draudžiami. Mokslininkai naudodami naujausias technologijas – elektromagnetometrus, georadarus ir kitus modernius įtaisus ir be kasinėjimų sugebėjo per viršutinius grunto sluoksnius pažvelgti kas slepiasi po juo.

Išanalizavus duomenis ir atlikus jų datavimą padarytos išvados, kad atlikti tyrimai teikia viltį ir jų tikslas labai arti. Apie tai informuota Mongolijos vyriausybė.

Filmo prodiuseris ir režisierius: Tony Gerber

Konsultantas: Dr. Albertas Yu min Lin

Filmo pavadinimas anglų kalba: The Missing Tomb

Filmo trukmė: 50 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2013 m.

Filmas lietuvių kalba:

Ieškote daugiau įdomių filmų? Aplankykite rubriką dokumentiniai filmai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(7)
(8)

Komentarai (0)