Filmas vakarui. Pradingęs Indijos miestas slepia branduolinį sprogimą iki mūsų eros? (Video, LT, RU)  (13)

1922 metais indų archeologai surado senovės miesto Mohendžo Daro („Mirusiųjų kalnas“) liekanas Indo upės dešiniajame krante, dabartinėje Pakistano teritorijojje. Tai vienas svarbiausių miestų senovės istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mohendžo Daras, įkurtas 26 a. pr. Kr., buvo gerai suplanuotas miestas su tiesiomis tvarkingomis gatvėmis, pastatais iš degtų plytų, aprūpintais vandeniu, gerai įrengta kanalizacija.

Filme argumentuotai kalbama apie pagrindinę miesto žūties versiją – 2000 m. pr. Kr. miestą sunaikino milžiniškos galios sprogimas. Analizuojant kasinėjimų rezultatus daroma išvada, kad mirtis žmones užklupo visiškai netikėtai ir mirties priežastimi buvo staigus radiacijos šuolis.

Pastatų sienos apsilydžiusios, o tarp nuolaužų aptiktas žalio stiklo sluoksnis. Būtent stiklas buvo aptiktas po atominių bandymų Nevados poligone. Mirusiųjų kūnų padėtis ir sugriovimų pobūdis primena 1945 metų įvykius Hirosimoje ir Nagasakyje.

Ekspedicijos nariai padarė išvadą: esama galimybės, kad Mohendžo Daras tapo pirmuoju miestu planetos istorijoje, kuris patyrė atominį bombardavimą.

Griuvėsiuose paimtų plytų ir grunto pavyzdžių analizė parodė, kad grunto lydimasis vyko 1500 °C temperatūroje. Tokią temperatūrą tais laikais išgauti plačioje teritorijoje buvo neįmanoma.

Mokslininkai nagrinėdami senovės indų legendas yra suradę daug stebinančių dalykų, pvz., aeroplano sąvoką atitinkančią vimano (skraidančiojo vežimo) sąvoką arba tai, kad jie žinojo mūsų planetos amžių – 4,5 milijardai metų, mokėjo apskaičiuoti atominį laiką, žinojo kai kurių dalelių labai mažą gyvavimo laiką – 1/300 milijoninę sekundės dalį.

Indų epuose pasakojama apie nepaprastą ginklą turėjusį visatos galią. Senovės tekstuose aprašoma, kad jo panaudojimas sukėlė akinančią šviesą ir ugnį be dūmų. Jo sprogimas savo ryškumu prilygo 10 tūkst. saulių horizonte.

Filmo scenarijus ir režisūra: Armen Petrosian

Filmo pavadinims rusų kalba: Po sledam tainy. Byla li jadernaja voina do našei ery. Indijskij slied – dokumentalnyj film

Filmo trukmė: 44 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2014

Filmas lietuvių kalba

Filmas rusų kalba

Ieškote daugiau įdomių filmų? Aplankykite rubriką dokumentiniai filmai!
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(25)
(20)

Komentarai (13)