Nuo maisto kortelių iki abortų: sovietinio žmogaus kasdienybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mnv 2016-04-21 15:18
Ai tai, kadangi jie "nėra nekalti" (jūsų nuomone), tai visos priemonės pateisinamos?
immortallt 2016-04-21 15:41
Ne priemonės, o faktas. Jie elgiasi kaip gyvūliai, kvailiai ir pan. Taigi, atitinkamą etiketę ir gauna. Ar pasakyti kvailiui, kad jis kvailys jau yra įžeidimas?
mnv 2016-04-21 15:54
Manau tas vokietis tą patį galėtų pasakyti apie elgesį ir atitinkamą etiketę. Tada jūs lygūs, ir kodėl jam BK taikomas, o tau tai tik "kvailio pavadinimas kvailiu" (Nes, in the end, tiek tavo tiek jo pareikšta nuomonė nėra kažkaip įrodoma/paneigiama ir yra tik tavo nuomonė)? Priedo, tarkim galvoji, kad koks politikas yra kvailys ir jį pavadini kvailiu - ar manai jis negali įsižeisti ir negali tavęs į teismą nutempti? Tu jug "skatini neapykanta ir kurstai nesantaika" jo atžvilgiu
Sebastianas 2016-04-21 16:17
Žodžio laisvė yra toks įdomus dalykas. Vienok, ji gali būti suprantama, kad absoliučiai galima reikšti savo įsitikinimus bet kokia forma ir už tai tau nieko nebus. Tačiau tokia samprata mano nuomone turėtų vadovautis nebent mokiniai, kurie dar nėra pažinę pasaulio ir nežino kas ir kaip. Nes iš tikrųjų tokio dalyko kaip absoliuti žodžio laisvė nėra. Viskas priklauso nuo gyvenamosios valstybės istorinių vingių. Tarkime Lietuvoje (ir tame tarpe Europoje) visi puikiai žino, kad reikšti savo įsitikinimus, kurie palaiko sovietų arba nacių ideologiją yra draudžiama (ar tas draudimas pasireiškia administracinėmis ar baudžiamosiomis poveikio priemonėmis). Dėl nacių draudžiama dėl to, kad per antrąjį pasaulinį buvo paminti žmogiškumo principai (trumpai drūtai). Dėl sovietų draudžiama dėl to, kad SSRS buvo okupavusi Lietuvą (trumpai drūtai). O, vat, kai kas pasakytų, kad JAV galima laisvai reikšti savo įsitikinimus ir nieko tau nebus. Juk visi skaitėme straipsnius apie Biblijos, vėliavų deginimą ir ką? Ir nieko. Bet taip nėra. JAV irgi nėra žodžio laisvės bastionas. Žodžio laisvė ten priklauso nuo socialinių vėjų, kurie šiuo metu pučia. Pabandyk dabar ką nors blogo pasakyti apie homo-seksualus, trans-seksualus tai kaip mat prisistatys žmogaus teisių gynėjai. Tas pats liečia ir Afro-amerikiečius - būsi apkaltintas rasizmu. Todėl mano nuomone stebėtis, kad gresia tam tikros sankcijos už nuomonės reiškimą nėra ko. Kita vertus, jei diskusija būtų apie tai ar sankcijos yra proporcingos nusikaltimui, tai įeitume į gan pilką teritoriją.
immortallt 2016-04-21 16:36
Aš nesiūlau kvailių "dubasinti", uždaryti į kalėjimus, atiminėti teises, siųsti gydytis ir t.t.
mnv 2016-04-21 16:51
Aš apie vieną, tu apie kitą. Tarkim imigrantų klausimu ir pnš. sakyti jog jie vienokie ar kitokie ir jų nereikėtų įsileisti =/= einam ir dubasinam. Tą ir galėtumėm laikyti riba tarp neapykantos kurstymo ir nuomonės išreiškimo.
- 2016-04-21 17:06
Su žodžio laisve, kaip ir su kitomis laisvėmis yra fundamentinė problema - pabaigos problema. Jei suteikiame žodžio laisvę visiems, kas būtina pagal apibrėžimą, tai žodžio laisvę gauna ir tie, kurie neigia žodžio laisvę. Įgavę žodžio laisvę, gali organizuotis ir primesti savo valią likusiems, ir žodžio laisvė išnyktų - butų panaikinta. Ergo, turime vidinę prieštarą - laisvė egzistuoja tik ją apribojus, t.y. suteikiant ne visiems. Su asmens nuomone yra panašiai - reikšti netrukdo, bet jei leidžiame reikštis visoms nuomonėms, net ir destruktyvioms, tai galop sunaikina galimybę reikšti savo nuomonę. Ir vėl prieštara.
zagredo 2016-04-21 17:14
Reikalas tas, kad konservativieji neandartaliečiai savo "nuomonės" taip gražiai neišreiškia, prie nuomonės dar pridedami purvų drabstymai ir t.t Čia ne kiek neapykantos kurstimas, kiek žmonių orumo įžeidinėjimas. Nors pagalvojus po to, kai kažkokią žmonių socialinę grupę apdrabstai purvais, tai ir ta neapykanta kurstyti mases lengviau, jug argi ne taip su žydais buvo ?
immortallt 2016-04-21 17:38
Tokio dalyko kaip absoliuti laisvė nėra. Patiko man viena citata: "Vieno žmogaus laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė". Jei savo kalba sieki pamintį kitų žmonių laisvę, tai jau blogai. Kas dėl imigrantų, reikalavimas juos deportuoti, uždaryti kalėjiman ir pan., yra jų laisvės pažeidimas. Reikalavimas/skatinimas jų imigracijai nesuteikti išskirtinių teisių ir nesukurti privilegijų - kitas dalykas, nes tai yra skatinimas išlaikyti lygias teises, o ne diskriminuoti.
AP0323 2016-04-21 17:59
tokis kaip tu po pabėgelio išprievartavimo analiniu būdu jaustum kaltę, kad jį deportavo ir pažeidė jo teises 100% http://www.breitbart.com/london/2016/04 ... -deported/
immortallt 2016-04-21 18:30
Jo, geros išvados daromos. Čia kaip kažkur forume jau buvo, vienas gėjus teisėjas viešoje vietoje užsiiminėjo lytiniais santykiais, tai reiškia visi gėjai iškrypėliai. Galim pratęsti, net dvi heteroseksualios motinos įmetė savo vaikus į šulinį, tad visos heteroseksualios motinos yra vaikų žudikės - reikia jas visas uždaryti kalėjiman. Tarp tų pačių imigrantų yra dalis, kurie tiesiog nori čia dirbti ir gyventi. Dalis yra kurie čia atvažiavo vogti, plėšti, smurtauti ir išnaudoti sistemą - tokius atsijoji ir deportuoji. Ir iš viso, pirmoje eilėje jų nė neįsileidi, kaip gyvulius bėgančius per pievas. Nesukuri privilegijų nelegaliem imigrantams. Bet žinoma, absoliutink ir daryk iš to išvadas, kaip neišsilavinę runkeliai.
AP0323 2016-04-21 19:01
Kaip analitikas ir dirbantis su skaičiais (nerunkelis , reikėtų daryti išvadas iš statistikos, Švedija pirmauja Europoje pagal išprievartavimų skaičių 1000 gyventojų, tai atsitiko dėl liberalios migracijos politikos, tolerastai liepia slėpti ar neakcentuoti, kas padarė nusikaltimus, tendencija aiški, kad tarp pabėgelių laukinių ir gyvulių yra kartais o gal ir dešimtimis kartų daugiau tai faktas - islame moterys yra gyvulio vietoje. Kaip pirmame komentare ir rašiau, su Europa daromas kažkoks socialinis eksperimentas su migracijos banga ir liberalizavimu, genderizmu, LGBTIZ propagavimu (z pridėjau, nes ji kažkada atsiras, laiko klausimas, nes pats supranti, žmogaus teisės ir jei gyvūnas neprieštarauja-nori . Reiktų pridėti, kad migruojančių dirbti iš Afrikos ir arabų šalių tėra vienetai, ką gali dirbti beraštis pilietis užaugęs su kalašnikovu? merkel (štazi bendradarbė - KGB atitikmuo) turėtų būt teisiama, nes pažeidė europiečių teises. Retorinis klausimas, kodėl pabėgelių islamistų nepriima turtingos islamo šalys kaip Saudo Arabija, mano manymu ukrainiečiams labiau reikia pagalbos ir įsileisti juos bėgančius nuo pilietinio karo būtų logiškiau.
zagredo 2016-04-21 19:12
Nesvarbu, kad tas skaičius išaugo, kai Švedija priskyrė buitinius, santuokinius ( kai Bjorkas nori, o Lisa ne) išprievartavimus, prie išprievartavimų. Jei Lietuvoje moterys netylėtų tai tas procentas dar būtų didesnis nei Švedijoje.
AP0323 2016-04-21 19:18
Dar galima pridėti antiVATNIKAMS, kad europa arabams ir negrams (negroidų rasė ir vadinti afrikiečius afro-amerikiečiais yra tolerastų nonsensas, taip dar reiktų uždrausti valstybių pavadinimus Nigerija ir Nigeris) kuria socializmą-komunizmą, tai vieną kartą apsispręskit - jūs už ar prieš komunizmą
kestutisz 2016-04-22 08:21
Na čia praktiškai apie sovietinius laikus parašyta, ir deja ne tik. Lygiai kaip kadais apie partiją nė šnipšt prie nepažįstamų, taip ir dabar apie "jautrias" temas. Ir tos nuomonės niekur nedingsta, kad ir kaip visokie baudžiamųjų procesų mėgėjai norėtų- jos kaupiasi, stiprėja ir kažkuriuo momentu sprogsta pogromais, nacizmais ir pan dar didesnėm nesąmonėm.
Arns 2016-04-22 09:22
Kai kurie smarkiai nusišneka ir painioja žodžio laisvę su skatinimu nusikalsti. Ar žmogus pasakantis jog jam nepatinka pienas, įžeidžia ūkininkus auginančius karves ir skatina sunaikinti visą pieno ūkio sektorių? Ne. Čia jo nuomonė ir jam turi būti teisė išreikšti nuomonę. Tačiau nuomonė dar turi būti kultūringa, neįžeidi. Jau kažkieno minėta, išvadinus žmogų pedofilu ir neturint tam pagrindo, jam smarkiai pakenki, ir čia už tavo nuomonę be faktų galima kriminalizuoti. Už ką? Pats turėtumei suvokti, kodėl pasirinkai panašaus stiprumo teiginį, o ne pavyzdžiui "nesusipratėlis" ar "pasimetęs savo pasaulį žmogus". Niekur pasaulyje neteko girdėti įsižeidimo dėl tokio paminėjimo.
immortallt 2016-04-22 09:35
Neneigiu, kad tarp imigrantų didesnis procentas linkęs nusikalsti, bet tai nesukuria precedento absoliutini ir diskriminuoti visos grupės. Beje, jei jau tokia logika nori remtis, tai lietuvių taip pat turėtų neįsileisti.
Hmz 2016-04-22 16:57
Aš suprantu, kad fantazuoti ir pritempinėti realybę prie įsitikinimų yra šventas reikalas, bet prievartautojų tarpe dominuoja visiškai nepažįstami žmonės. Artimi asmenys sudaro tik 10-15% iš to skaičiaus, ir jais niekaip nepaaiškinsi tokio ženklaus statistikos skirtumo. https://www.bra.se/bra/bra-in-english/h ... nces.html#
zagredo 2016-04-22 17:59
O tu galvoji 300 prc padidėjo ? Ir taip nemažas naminiu konfliktų procentas palyginti su kitom šalim, kurio užtenka pasauliniame reitinge aukštai pakilti. Be to apytiklsiai 2/5 tavo pateiktoje statistikoje nusikaltimų yra priekabiavimai, kurie yra gan išpusti, dėl švedžių orumo, kuris kartais persitransformuoja į feminaciškumą. Vieninteliai žmonės, kurie skundžiasi Švedijoje teamsiaodžiais, tai emigrantai iš Rytu Europos ir žemesniųjų klasių atstovai, kurie kaltina viską iš eilės, dėl savo nevykusių gyvenimų. Ta faktą, apie buitinius konfliktus be to, man pateikė viduriniosios klasės švedas