Paskutiniojo nacių medžiotojo istorija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2016-07-16 15:22
Lietuvoje šaudyti žydus teko tiems asmenims kurie po Sovietų okupacijos dezertyravo iš RA. Kai Lietuvą užėmė Vokiečiai jie mums neleido turėti kariuomenės, bet leido įsteigti viešąją policiją, savisaugos batalionus. Tie batalionai ne patys nusprendė, kad žydus šaudys, o įsakymą gavo, buvo kas įsakymo nevykdė ir buvo pastatytas šalia žydų, tačiau tokie savisausgininkai pamiršti. Bėje efreimas pamiršta kas vokiečiams teikė sąrašus su žydų pavardėm tam tikrose valstybėse. Juk pačių žydų policija getuose ir tvarką prižiūrėjo, bausmes skyrė, krematoriumuose taipppat žydai talkino, dujų kameras aptarnavo irgi ne lietuviai. Žydų rankos šimtus tūkstančių kartų kruūvinesnės nei Lietuvių. Lietuviai tebuvo vykdytojai, užsakovai buvo Vokiečiai. Be to juk žydšaudžiai ne savo noru tai darė, ne savo noru tai darė, žinoma buvo apsukruoliu kurie iš to gerai pasipelnė..
punktyras 2016-07-16 20:19
Kažin, kodėl taip nenoriai tada talkinama karo nusikaltėlių paieškoms? Juk tai puiki proga nusiplauti pačių žydą užtėkštą kraują (kurio jie, va, nepagailėjo – 9 iš 10 saviškių nudaigojo, kad tik lietuviams po kryžium pašiktų) nuo krištolo skaidrumo lietuvių rankų. Jei šaudymo priežastis pateisinama, teismas į tai atsižvelgs.
kiesza 2016-07-16 21:43
Tokios Respublikos kaip Lietuva, žydų šaudymo metu nebuvo, (nebebuvo). Todėl normalu, kad ir dokumentai su baltaraiščių sąrašais, bei informacija guli ne Lietuvos archyvuose, o pas vokiečius, bei greičiausiai ir rusus. Tad žydams reikėtų pirmą ten pasibelsti, nes ir daugumai Lietuvių Įdomu kurie garsūs žmonės susitepę. Šaudymo priežastis nepateisinama, bet ji yra tokia, kad nebuvo galima nepaklusti vokiečio įsakymui ir likti nesušaudytam, bei laisvam.. visų pirma nusikalto vokietis kuris reokupuotoje teritorijoje melagingais pažadais statė gyventojus kovoti už Vokietiją. Kad suprasti tą laikmetį: Jonas Laucė "Negandų metai"
punktyras 2016-07-16 23:18
Visas laikmečio tragizmas ir marazmas suprantamas. Tačiau tai nepateisina nenoro temą nagrinėti ir kuo daugiau išaiškinti, rasti kaltininkus, išsiaiškinti maksimalia, palikti kuo mežiau vietos spekuliacijoms, kuriomis vis dar daug kas naudojasi. Tiesiog, užverti bylą, priimti bausmę, kur kaltas, priimti pašlovinimus ir padėkas, kur priguli, suvokti istoriją kuo objektyviau, kad never again.
UTF16 2016-07-17 10:15
1. Lietuvoje Holokauste dalyvavusių dujų kamerų ir krematoriumų nėra buvę. Kodėl lietuviai turėjo aptarnauti kažką, kas Lietuvoje neegzistavo? 2. Dujų kamerose „talkinę“ žydai buvo vergai, kurie, sėkmingai įvykdžius planą ar nebepajėgiant dirbti, irgi turėjo būti sugrūsti ir būdavo grūdami į krosnis kartu su visais kitais. Desperatišką bandymą kažkiek pratempti savo gyvenimą tu vadini kruvinomis rankomis?
kiesza 2016-07-17 11:18
Iš kur žinau kuo remiuosi? Sovietai okupavę mus 1940 visą kariuomenę prijungė prie RA, žinoma daug piliečių nepakluso, bego, slapstėsi ir išsisukinėjo, už tai buvo paskelbti "tėvynės išdavikais" kai rusą išstūmė vokietis visiems jiems atsirado galimybės toliau ramiai gyventi Lietuvoje ir netgi gauti darbo saugant savo kraštą, nors vėliau ta apsauga iškrypo ir iki stalingrado ir iki žydų naikinimo.. 2.-> Būten, kad desperatiškų bandymų patempti savo gyvenimą kruvinomis rankomis nevadinu. Tik keista, kad autorius nesuvoia jog Lietuvių veiksmai buvo lygiai tokie patys esperatiški, nes stodami į viešają poiciją Lietuvos savisaugininkai privalėjo pasirašyti sutartis su sąlygomis, o pagal jas jie buvo žemesni už vokiečius, netgi žemesio rango vokietis turėjo teisę įsakinėti viršesnio laipsnio Lietuviui. Tai jai įsakymas buvo "sušaudyti" už jo nevykdymą Vermachto kariuomenėje buvo numatyta, sušaudymas, konclageris, arba pataisos batalionas (kas reiškia priešakines linijas, bei pačius pavojingiausius darbus fronte) Nors amžininkai teigia, kad už žydų nešaudymą, karo lauko teismas baudė tik mirtimi, logiška, kad neišlystų galai. (kas šaudė tylės, kas ne "gulės") Taigi žydų šaudymas toks pat desperatiškas savo gyvybės pratęsimas kaip ir žydo darbas talkinant tūkstantinėms egzekucijoms. 1.
UTF16 2016-07-17 11:26
Gal, bet tu iš pradžių kalbėjai apie visai ką kita. Tu kažką kalbėjai apie pačių žydų prisidėjimą prie Holokausto, nors paskui paaiškėjo, kad tai buvo visiškos desperacijos pasekmė.
kiesza 2016-07-17 12:25
Nesu aš nei istorikas, nei nacių medžiotojas tad mano šaltiniai yra "niekiniai" pavieniai sakiniai iš knygų ir straipsnių, o išvadą pagal savo supratimą padaręs aš.. tad Šaltinis tai aš. Taip žydai buvo priversti prisidėti, atliekant tiek pačias juodžiausias naikinimo operacijas, tiek bendros tvarkos palaikymą iki mirties fabrikų, kas norėjo išlikt nesusitepęs atgulė anksčiau laiko, o į jo vietą stojo "kietesnės širdies" dažnai jo tautietis. Čia sutinkam, kad tokiem pagalbininkam tebuvo vienintelė galimybė prasitęsti gyvybės terminą. Izraelis už šito fakto nė nesikabina, tačiau kuomet mes esame analogiškoje pozicijoje tik kitame vamzdžio gale musiškius mėgina kaltinti ir prisipažinti nė neišnagrinėjus klausimo. Kodėl jie (lietuviai) šaudė?
punktyras 2016-07-17 12:46
Pasikartosiu, bet kodėl nenorima padėti viską kuo skaidriau ir kuo greičiau išspręsti, sudėti taškus ant i, ü, ё ar בּ?
Arns 2016-07-17 13:02
kiesza, tai žydų žudymas yra pagarbos vertas darbas, ar bent jau istorinio teisingumo atstatymas? Tas tavo "pateisinimo kabliukas" yra tie patys žydai, kuriems jau buvo parašytas mirties nuosprendis ir nė kiek ne geriau išgyveno nei likusieji. Bet laisva valia atėjusieji naikinti žydų, jau tėra patys nukentėję? Gal "šaltiniui" vertėtu pasiskaityti memuarus, jog tarkim Lietuvoje buvo kviečiami patys prisijungti prie naikinimo batalionų, o ne kaip aiškini pastatyti prie sienos su įsakymu šaudai arba pats būsi sušaudytas. Aš manau savanoriškumas padidina, o ne nuplauna nusikaltimus. Ir kai sako, jog lietuviai yra "žydšaudžiai", manęs visai nežeidžia, nes kad tai buvo ir kad visuomenė visais būdais bando ieškoti priežasčių dėl ko žydai buvo verti sušaudymo yra faktas. Kaip ir faktas, jog skaičiuojant II pasaulinio karo aukas neprirašomi žydų kilmės Lietuvos piliečiai. Ar dalinantis tarpukario turtą klausiama "ko čia tiems žydams prireikė?". Visa atmosfera dar tokia.
kiesza 2016-07-17 18:29
Naikinimo batalionų tikrai niekas nereklamavo nei per radiją, nei per laikraštį, o ten įstoję asmenys tik egzekucijos lauke sužinodavo ką reikės daryti. Lietuviai tebuvo ginklai kuriuos valdė nacių ranka, lygiai kaip samdomas žudikas yra paperkamas už pinigus arba šantažo būdu priverčiamas atlikti žmogžudystę.. (Nekalbu apie išimtis, žinoma jog turėjo būti ir tokių kurie dėl nacistų užtarimo lengva ranka pleškino ar stojo ten jau žinodami savo užduotį) Tarpukariu net patys žydai skelbia jog buvo jų aukso amžius, visur jų krautuvėlės klestėjo, jokių antisemitinių strėlių negaudavo o staiga po vokiečių atėjimo ima ir išlenda žydų mirties išalkę lietuviai ?? Savanoris žydšaudys žinoma, kad nusikaltėlis, tačiau savanoriškas stojimas į savisaugą dar nereiškia, kad tas žmogus jau karo nusiklatėlis.Yra žinoma,kad iš visų lietuviškų batalionų tik keletas susitepę egzekucijų krauju, tačiau kolkas netgi ta informacija neviešinama..
Talkatif 2016-07-18 07:02
Na, tarpukariu žydas nebuvo mylimas personažas nei Lenkijoje, nei Lietuvoje. Anžininkų šiandien mažai belikę, bet kiek teko iš jų girdėti, apie žydus teigiamo nebuvo. Tad neabejoju, kad savanorių šaudytojų tikrai buvo. Bet šis "medžiotojas" nieko ne kitoks. Jis ne ieško tiesos ir nusikaltėlių, o tiesiog kaltina visą tautą. Tai kuom jis skiriasi nuo nacio dėl visko apkaltinusio žydus? Kad žydai šiandien yra tokie, kokie yra, holokausto pasekmė - išliko tik kiečiausi.
elcucuy 2016-07-18 11:06
Kiek suprantu apie genocido dalyvius, kurie nepabėgo į vakarus, sovietmečio metu NKVD surinko visus būtus ir nebūtus įrodymus ir juos nuteisė - šie atkalėjo ar gavo mirties bausmę. Dabartinis senų bylų atvertimas ir pavardžių skelbimas tiesiog būtų purvo pylimas ant niekuo dėtų vaikaičių.
kiesza 2016-07-18 15:56
Be to Nepamirškim, kad lietuviai pirmieji drįso teisti nacių partiją veikusią Klaipėdos krašte. Iki tol net jokia galingesnė valstybė nedrįso liesti nacistų. Tas mums kainavo kvietimą į Berlyno olimpiadą ..
Arns 2016-07-18 20:53
kiesza kiesza, tai kaip ten su tais žydais, nuo gripo išmirė? Maždaug tavo akimis taip, autoritarinis Smetonos režimas pajudino juos judinusius nacius, taigi čia akivaizdus faktas, jog lietuviai negalėjo su jais bendradarbiauti, tad jei nebendradarbiavo, žydai tiesiog šiaip išnyko. Arba vokiečiai mokėjo lietuviškai ir surinko visus sąrašus apie juos, persirengė lietuviais ir vyko jų skriausti... Kas dėl kitko, gal tu truputi pamiršai jog kalbame apie XX amžių, ir apie tai, kad naciai buvo sukūrę pačią didžiausią propagandos mašiną. Gal ir čia teigsi įžvelgiąs nešvarią žydų aferą, kuria siekiama pakišti lietuvius? Aš tikiu, jog kaimynas nuo kaimyno, gali kelias dešimtis žmonių surinkti, bet batalionuose buvo jų šimtai. Kaip tą paaiškinsi? Vokiečiai pritrūko popieriaus, ar radijas skirtas tik arijams? Savisaugos būriai nežinojo ką daro Jei kalbėtume apie 1941 m., kai kelis mėnesius dar veikė Kaune "šešėlinė" "Lietuvos vyriausybė" dar būtu tuo galima patikėti. Bet juk žydų masinio likvidavimo planas buvo pradėtas vykdyti tik 1943 m., du metai (!!!) po to kai visos komendantūros buvo vokiškos, kai visi žydai iš miestelių suvaryti į getus ir su Dovydo žvaigždėm. Dar papasakok jog naciai tik tarpusavy kalbėjo apie rasinius reikalus ir niekam nieko neaiškinę surinko iš visų pašalių žydus. O dėl "prievartos" baudžiamuosiuose batalionuose nevirkauk, jei į juos įstojo savanoriai, jie suprato jog karo metu įsakymas yra įsakymas, už jo nevykdymą stoji prieš karo lauko teismą. Tad jei nepatinka ką reikia daryti, švelniai tariant nereikėjo su naciais prasidėti. Nežinau kaip su lietuviškais, bet iki kol karas naciams pasisuko labai bloga linkme, jie į tokius būrius silpnavalių, svajoklių, neaiškios kilmės ar prastos rasės žmonių nepriimdavo. Gal jie ir galėjo nežinoti ką tiksliai įsakys, bet kuria linkme tokie būriai bus nukreipti, nereikėjo aukštojo išsilavinimo suprasti.