Kaip animaciniais filmais plaunamos vaikų smegenis: sužvėrėję priešai ir paslėptos žinutės (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2016-10-16 18:54
Na taip. Neigiama propagandos pusė pakomentuota atskleidžiant ideologijų problematiką; Na, o koks šviečiamasis filmukų vaidmuo visuomenėje? Ko iš jų vaikai išmoksta?
Talkatif 2016-10-16 19:31
Straipsnis ne apie tai. O tai ko klausi yra nagrinėta kituose straipsniuose. Kai vaikų įsigysi, atsiras interesas juos susirasti.
Šinšilas 2016-10-16 20:25
1948 metais negras lėlė liūdnas, nes „jau tuo laikotarpiu sovietai stengėsi pabrėžti juodaodžių priespaudą Amerikoje“. O ko Martynas Liuteris Kingas ir po dvidešimt metų kovojo už negrų teises ir buvo nužudytas? Nes 1948 metais negrus dar ir kaip Amerikoje mušė.
goo.glecom 2016-10-16 20:50
Cia mano sovietines animacijos pastebejimai: 1. ju animacijoje dominuoja sizofreniku spalvos: oranzine, violetine, zalia. sitos kombinacijos visur, dar kartais ir melynos ideda. cia, kaip suprast, pas sovietus sizofrenija buvo, kaip nacionaline vertybe, ar virusinis sutrikimas, kad tiek spalvu deriniu reikejo naudot. o po, kai kuriuos miestus pavaiksciojus visi senuciu spalvomis apsikarste. tiek violetiniu zmoniu dar nesu mates. 2. smegenu plovimas ten vyksta, ant vaikisko lygio. banalybiu banalybes ir nesamones paisto. tie, kas sita visa sou ziuredami uzaugo, is pampersu neturejo islipt. nes ussr filmukai spinduliuoja buku naivumu ir "teisybes" paieskom. tiksliau zinute, kad teisybes vis vien nerasi. na ir aisku visi pakluskit meskai ir autoritetui, kuris beje, nebaudziamas. 3. tuos filmukus siandien ziuri, tik suauge, kuriems per 40 ir ju paveikti jauneliai. graudus vaizdas tiesa sakant.
UTF16 2016-10-16 21:41
Kaip tu čia tyrinėjai sovietinius filmukus, išskyrei kelias spalvas ir jas priskyrei šizofrenijai? Ką spalvos turi bendra su šizofrenija?
- 2016-10-16 21:55
O kas tai neigia?
amas 2016-10-16 22:49
Cbeebies pažiūrėkit ir pasakykit, kad ten nėra kažko panašaus. Kaip moko paklusnumo sistemai, aklai atlikti užduotis ir panašiai. Tiesa sakat senai mačiau, ką ten rodo, bet buvo laikas kai tekdavo leist nemažai laiko šalia tos televizijos žiūrovų, tai taip sakyčiau tiesmukai varydavo.
goo.glecom 2016-10-16 23:24
wikipedia paziurek, kur sizofrenija. paziurek kokiom spalvom nupiestas paveiksliukas. ir pagooglink zmoniu, kurie turi si sutrikima piesinius. bei uzsirasyk koki procenta ju piesiniuose turi sitos spalvos. Susitinki zmones, tie oranzine apsikarste, pakalbet noretum sudetingomis temomis, ar tomis, kuriose demesi reikia islaikyti, ir pameta galus chebra. arba tavo zodzius atkartoja, po kokiu 5 min pokalbio. parodai kazka naujo ir uzsikirtineja. nesugeba naujos informacijos apdoroti taip greitai. Nesat sutike zmoniu, kuriu kalba be konteksto ir neimanoma suprast apie ka kalba, nes ne vieno raktazodzio nepanaudoja? arba uzsimerkia ir baubus pamate issigasta vidury dienos? sakyk ka nori, bet sizofrenikai kazkodel turi potrauki zalios oranzines, oranzines violetines ir kartais melynos oranzines spalvu deriniams. pas juos namuose prikrauta tokiu daiktu. jeigu nebuciau sutikes asmenu, su tokiais idomiais polinkiais to nesakyciau. o kas del sovietines propagandos, man buvo idomu, kodel netoleravau tu filmuku, kai buvau mazas. dabar aisku. juk ten visiskas ss malimas. katinas vardu au, pvz, jie tau parodo, kad jei busi kitoks tave diskriminuos, o tokie "kaip visi" gauna pamokele, kad kitokius reikia diskriminuot. cia tik smulkmena. gal reikia rugpieniu kaimo, kur kaimo gyventojai parodomi, kaip gyvuliai tvarte, o jau miestieciai kulturos isikunijimai.
Shinigami 2016-10-17 06:39
Visi varo propaganda. Skirtumas tik tiek, kad demokratinėse šalyse ja varo visi kas netingi ir sau palankia kryptimi. Diktatūroje yra tik vienas propagandos skleidėjas, tad dominuoja tik vienos krypties mintys. Daugiau skirtumu nėra. Tik tiems kurie yra vakaruose yra baisu žiūrėti sovietine propaganda, komunistams yra baisu žiūrėti vakarų propaganda. Gėjų eisenos, asmenų už gyvūnų teises eisenos ir visos kitos eisenos yra propaganda. Ir t.t. ir t.t.
Arns 2016-10-17 09:31
Šizofrenija nebent pas goo.glecom ir straipsnelio rašytoją. Už įžvalgas kavos tirščiuose. Nenustebčiau jog jūsų šventovė būtu delfis, o mantra "rusai puola" Propaganda tuose filmukuose? Ne, ten jos nėra, nebent pačias mintis paskelbsi netoleruotinomis, maždaug mąstantis žmogus yra nusikaltimas prieš valstybę. Tik jei tai atliksi, būtu įdomu sužinoti kas yra nepropaganda, kaip ji turėtu atrodyti. Kiekvienas filmas/filmukas turi scenarijų, tam tikrą logišką tęsinį to kas visą laiką vyko, ir nesvarbu kokios tai šalies ir kokio laikmečio kūrinys. Kai ateina pabaiga, ateina ir išvados. Ar tai katinas ir pelė besipliekę visą filmą susitaiko, ar tai antinas nuspyręs bitę lieka su bitės iškarštu kailiu... Ne tas pats? Tas pats, tik pavaizduota kitomis priemonėmis, kitokiomis išraiškomis. Tikra propaganda būtu, jei būtu rodomas ir formuojamas pavyzdys kažko nekęsti, pavyzdžiui žydų ar juodaodžių. Būtu skatinamas specifinis veiksmas nesusijęs su elementariu padorumu. Juk geras patarimas, pvz prieš valgant nusiprausti rankas, ne propaganda. Bet jis laisvai gali būti įdėtas į mažiems vaikams skirtus kūrinius, nes tai yra reikalinga pamoka, priminimas ir paskatinimas.
Shinigami 2016-10-17 10:27
Tie filmukai, pagal mano nuomonę, yra normali propaganda kaip ir vakarų propaganda apie gėjus ar pabėgėlius. Jį propaguoja savo subjektyvia nuomonę apie kažką. Vienintelė propaganda kurios nemėgstu yra propaganda kurioje nutilimi nepalankus faktai ar atvirai meluojama. Dažnai skaitau japoniškas ir kiniškas noveles, skaičiau kelias ir vakarietiškas. Jose labai gerai jaučiasi skirtingos pažiūros tarp tautų. Kas jiems svarbu ir ką jie laiko teisingų gyvenimo būdų. Aš asmeniškai esu už kapitalizmą ir vakarietiškas pažiūras. Nors vakarai propaguoja laisva mąstysena ir laisvas pažiūras, bet jie už kai kurias laisvas pažiūras griežtai baudžia. Dažniausiai kai tos pažiūros susijusios su mažumomis. Cigarečių pakeliai dabar taip pat yra propaganda ir tai ne tik paprasta propaganda, bet propaganda kuri pažeidžia rūkančiojo teises ir laisves. Ypač tai parodė neseniai buvęs straipsnis apie cigarečių dėklus. Nors tokie cigarečių pakeliai pažeidžia rūkančiojo teises, bet tiek jau to, bet drausti nusipirktas cigaretes persidėti į kita dėklą yra didelis asmens teisių ir laisvių pažeidimas. Tokius draudimus galvojau galima sutikti tik Š.Korėjoje ar SSRS, bet ne vakaruose, o realybė pasirodo visai kitokia. Cigaretės kenkia ne ką daugiau už alkoholi, bet kažkodėl nėra įstatimo liepiančio ant alkoholio butelių klijuoti nuotraukas su pragertomis kepenimis, apsimyžusiais ir apsivėmusiais kur nors pakelėje, sušalusiais žiemos metu ir t.t. Propaguojant saugų vairavimą butu galima ant visu automobilių kapotu liepti nupaišyti lavoną su ištaškytomis smegenimis, kad vairuotojas vairuodamas visada žinotu nesaugaus vairavimo pasekmes. Nors man kaip laisvam ir mastančiam asmeniui yra daug artimesnės vakarų pažiūros, bet tikrai ne visoms joms pritariu. Ir kai kurių tu pažiūrų įvedimo būdus laikau SSRS lygio būdais, o ne vakarų. Į tai įeina pabėgėlių klausimas, kartais čia aptariami sveikos gyvensenos skatinimo būdai: apmokestinant kažkam nepatikusi maistą, ir t.t.
DimQa 2016-10-17 11:19
Kaip tu gali rūkymą lygint su alkoholio vartojimu? Gerdamas tu kenki sau. Rūkydamas tu kenki ne tik sau, bet ir aplonkiniams.
Shinigami 2016-10-17 11:38
. Tik kažkodėl pamiršai kiek dėl išgėrusių asmenų žūva aplinkinių. Nes tiems išgėrusiems balti arkliai pradeda vaidentis ir jie sugalvoja su peiliais ir kirviais pasivaikščioti. Arba kiek girtu vairuotojų užmuša blaivių asmenų. Kiek girtu asmenų padaro nusikaltimus. Kiek dėl alkoholio išira šeimų ir t.t. ir t.t. Čia alkoholis tikrai nekaltas. Kaip rūkantis asmuo gali kenkti kitam asmeniui kai rūkimo metu aplink jį nėra nerūkančiu? P.S. kai žmonės geria jiems sunku susitaikyti, kad jų aplinkoje yra negeriančiu. Todėl jie įvairiais būdais bando negeriančius priversti gerti su jais. Tam dažnai naudoja psichologini spaudimą ir reikia būti tikrai stiprios valios kad atsilaikytum. O tai jau tiesiogiai kenkia. O jei suklijuotume ant butelių panašius atvaizdus kaip ant cigarečių pakelių iš kart sumažėtu geriančiu ir taip kenkiančiu sau ir aplinkiniams.
Niemand 2016-10-17 13:14
. Kažkaip gėjų ir gyvūnų mylėtojų eisenose aš neįžvelgiu nieko akivaizdžiai šališko ar klaidinančio...
Niemand 2016-10-17 13:20
Šiuo atveju tikrai propaganda, t.y. rūkymo pasekmės viešoje komunikacijoje yra ženkliai perdedamos. Bet kuo mano, kaip rūkančio, teises pažeidžia tie paveiksliukai, tai niekaip nesuprantu. Iš pradžių, kai tik pasirodė, buvo visai įdomu, dabar jau nebekreipiu dėmesio Be to, tyrimai, o ir sveikas protas sako, kad tokia rinkodara didina vartojimą, ypač tarp paauglių, nes draudžiamas vaisius saldesnis
Shinigami 2016-10-17 13:56
ISIS kovotojas taip pat nemato nieko akivaizdžiai šališko ar klaidinančio kai pjauna kitatikiui galva. Juk viskas taip kaip koranas liepia. Kur čia gali būti klaidų? Dėl propagandos ir smegenų plovimo jie jau tapo šališki ir neįsivaizduoja, kaip netikinčiam koranu galima nenupjauti galvos. Tuo tarpu kitatikiai yra tiesiog pašiurpę nuo jų tokio elgesio (juk jiems pjauna galvas). Todėl jie taip pat yra šališki ir tokiam elgesiui nepritaria. Homoseksualumas gerai ar blogai? Jokių nešališku faktų nei iš vienos, nei iš kitos pusės nesu girdėjęs. Net ne įsivaizduoju kokius FAKTUS galima rasti jo pateisinimui ar paniekinimui. Tai yra grynai įsitikinimų problema. O įsitikinimai yra šališkumas (bias). Nors čia nėra nieko klaidinančio, bet čia nėra ir faktu. Homoseksualų eisenos ar kitos eisenos yra paremtos kažkokiomis pažiūromis, o tai jau yra šališkumas. Ypač kai tokiose eisenose dalyvauja suinteresuoti asmenys (homoseksualai). Kaip gali suinteresuotas asmuo būti nešališku?
Niemand 2016-10-17 17:17
Kokiomis gi "pažiūromis" paremtos homoseksualų ar gyvūnų mylėtojų eisenos? Tiesiog žmonės kelia REALIAS jiems aktualias problemas. Nesiimsiu spręsti, kokia dalis homoseksualų būna eisenose, bet heteroseksualų jose būna tikrai daug, įskaitant ir mane su žmona ir nemažą ratą draugų.
zet 2016-10-17 18:52
straipsnis neatsake temos klausimo
Shinigami 2016-10-17 18:53
Tais sovietiniais filmukais taip pat buvo sprendžiamos REALIOS jiems aktualios problemos. Kaip pav. pavydas kad kaimynas turi daugiau nei jis, nes kaimynas buožė. Pakabino buože ant eglutės vietoje žaisliukų ir nebeliko problemos. Žinoma, kaip pats buvo ubagas taip ir liko ubagas. Bet pavydo problemos nebėra, nes visi aplinkui ubagai.
goo.glecom 2016-10-17 21:39
Cia jau visiskai bukai, net ir durniams turetu buti aisku, kad dauguma zmoniu, nekreipia demesio ir nesupranta, ka politikeliai kalba. Svarbu graziai pasisypsojo.