Kodėl taip sunku pakeisti cukrų? Kas iš tikro vyksta milijardinėje maisto pramonėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2017-03-01 17:41
ji saldesnė už cukrų 300 kartų, tačiau penkis karus saldesnė negi taip sunku perskaityti ka cia rasinejat?
Gediminas Jurgaitis 2017-03-01 17:43
Kitaip metais Tate & Lyle ketina pristatyti stevijos reinkarnaciją
rwc 2017-03-01 18:00
Eilinis mados klyksmas. Taip visko besivaikydamas gali ir galą gauti. Beje, nepastebėjau, kad cukrus atpigęs būtų.
Sim 2017-03-01 18:29
"rinkos naujiena – stecija" Tai visdėlto, stecija ar stevija?
dzo 2017-03-01 19:49
nereikia ieskoti pakaitalo cukrui. tereikia jo deti maziau (dvigubai maziau), nes dauguma saldumynu yra per saldus su esamu cukraus kiekiu.
rwc 2017-03-01 20:41
Dėl skonio nesiginčijama. O pasąmoningas potraukis gali būti nebūtinai patiems skaniausiems produktams. T.y., gali nevalingai rinktis per saldų, net ir žinodamas, kad jis tau per saldus.
kiesza 2017-03-01 20:54
Cukraus kainą palaiko žaliavos kvotos kurias nustato ES. Jai panorėtum augint cukrinius runkelius, negalėtum, nes kvotos jau paskirstytos kiekvienai valstybei, niekur nerealizuotum. Galėtų GMO specialistai pareguliuot runkelio genomą, kad ir tos stevijos įterpt, na sutvarkyt augalą, kad būtų sveikas ir skanus, arba tiesiog smarkiai riboti cukraus kiekį maiste ir galbūt žmonija įgaus įmunitetą tai priklausomybei
AP0323 2017-03-01 21:55
Šie metai - ES cukraus gamybos rinkos liberalizavimas, naikinamos cukraus gamybos kvotos, runkelius galės auginti kas nori ir kiek nori visoje ES.
bahuriux 2017-03-01 22:08
Cukrus yra pigi žaliava, mažai kainuoja, o svorio prideda gaminiui, tai kuo daugiau deda į gaminius tuo didesnis pelnas, o dar ir pirkėjai perka nes skanu.
DaveDeivax 2017-03-02 12:15
Visko reik su saiku, ir bus gerai. Nu 'įkalkit' gerai riebalų / baltymų ir nesinorės to cukraus. Nereikės nieko keist ta tema:
immortallt 2017-03-02 12:27
Kai pirkti, perka pagrinde saldžius, nes skanu. Kai kritikuoti, tai užsipuolami gamintojai, kad gamina saldžius produktus. Bet jei gamins nesaldžius vienas, kitas gamins saldžius ir pasiims jo rinką. "Gerasis" bankrutuoja, situacija lieka nepasikeitusi. Keiskit savo įpročius.
rwc 2017-03-03 17:38
, man truputėlį juokingos tos sveikumo mados. Cukrum užkišti yra tiesiog pigu ir – taip, skanu. O didieji gamintojai gali pagaminti ir išreklamuoti kaip labai sveiką bet ką, kas tuo metu „eina“ paskui madą. Mars, Nestlé, Coca-Cola sudėtys (ir už jas einantys dietologai) svyruoja pagal dailią sinusoidę, dešimtmetis po dešimtmečio. Saikas galėtų viską sureguliuoti, įvairovė – bet, matyt, eilinis vartotojas tam yra per bukas. Ir dabar galėtum mane apkaltinti, kad aš prisidedu prie stagnacijos. Perku žinomas, išbandytas markes, net jeigu tai yra kokakola prie brendžio. Kokie dar light ar zero – gi neskanu paprasčiausiai. Bet kas geria kolą, kad atsigertų, troškina gi, be brendžio neskanu? Absurdo viršūnė yra tada, kai pirkėjui pudrinamos smegenys, neva jei jis nuo šiol kasdien išlaks po du litrus zero kolos, tai sulieknės, pasveiks, niekad nesusirgs jokiom ligom ir apskritai gyvens melejoną metų. „Gerasis“ nebankrutuos, net gamindamas skanų ir kokybišką produktą, jeigu tas produktas ir bus vartojamas tik ypatingomis progomis. Jeigu kasdien – tada aišku, prasideda masės ekonomija ir žaidimas minimaliomis pelno maržomis. P.S. paaiškink tatai Verygai. Katras „sergėja tautą nuo alkoholizmo“ keldamas akcizą alui ir vynui, kai tuo tarpu kiekvienas pilnametis gali legaliai gauti puslitrį 40 proc. etanolio skiedinio Lidle už juokingus 4€.