Tikroji tiesa, kaip Baltijos šalyse buvo „prie ruso“: skaičiai kalba patys už save (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

007 2017-04-04 13:42
Visgi reikia kažkokio įrankio įvertinimui. Ar tai tavo sugebėjimai ar kažkoks materialus daiktas. Viskas kas yra vertinga = pinigai. Jeigu nesi vertingas kaip asmenybė ar neturi/nesukuri vertingų daiktų - tai neatitinki šio pasaulio vertybių. Bet kita vertus, kas turi tave išlaikyti, remti ir gal net pinigų duoti, jei esi nieko vertas? Kam? Jeigu nori gyventi gerai su mažai pastangų, kažkas turi turėti pakankamai sugebėjimų ir užtikrinti tai savo darbu, laiku. Bet kas tam kažkam iš to jei ir jis nori gyventi be didelių pastangų ir daug turėti? Pagauni ką noriu pasakyti? Juokiesi iš žmonių idiotizmo, bet turbūt nesupranti, kad matai viską per kažkokį iškreipto vaizdo stiklą ir, kad visoje mišrainėje nebūtinai visi galvas guldo dėl euro, o dar kažką ir sukuria, tuos eurus pritraukia ir laimingai gyvena. Ne visiem tinginiavimas atrodo patrauklus. Na ir dar toks klausimas. Visi gyvena dėl pinigų/pelno, gal tau būtų lengviau, kad visi atsiskaitytų tuo ką turi? Ispanai mandarinais, rusai degtine, vokiečiai alum, lietuviai gal kokį paršą vieną kitą paskerstų? Tada vieni dėl apelsinų, kiti dėl degtinės, alaus ar paršų gyventų... O tas kuris turėtų visko tai jau būtų mandriausias.
Shinigami 2017-04-04 13:54
Nėra jokio skirtumo kur kas paskiriamas tik baigęs mokyklą, jei jo kvalifikacija atitinka reikalavimus ir dirba gerai tose pareigose. Problemos būna tada kai jo kvalifikacija neatitinka jo pareigų (kaip suvirintojas seime) arba kai nežino ką turi tose pareigose daryti ir visiškai nesupranta ką daro. Žiūrėk, kaip ubagų karalius greitai pateko į partija ir į seimą. Nors neturi jokių giminių valdininkų postuose, neturėjo jokio kvalifikacijos toms pareigoms ir net nesislėpė jog nedirba, o tik dėl atlyginimo sėdi kėdėje. Jei retai kas prasimuštu į valdiškus postus be giminių pagalbos, tada visi valdininkai turėtu tik keletą skirtingu pavardžių. Tuo tarpu dabar daugumos pavardės skirtingo.
sub 2017-04-04 17:03
Niekas iš TSR Lietuvos neemigravo, nes kur galėjo emigruot, į Vengriją, kuri buvo toj pačioj SSRS, Bulgariją? Nejuokink Vytuk. Kas sugebėjo pabėgt pro sieną, bėgo į Čikagą, kiek tokių buvo? Iš 3,6 mln, gal 1 procentas. SSRS gal turėjo šiek tie pliusų, bet tai visiškas 0 palygint su padaryta žala Lietuvos žmonėms. Kam dabar blogiau nei SSRS, galite vykt Rusijon, rojus garantuotas, pasmaskvėj už 500 RUB/mėn. dirbsi ir laimingas būsi, kol koks "verchas" neatims visko, kas liko. Sėkmės, skaičiukai gražūs, bet Eurais nekažką.
Arthuras 2017-04-04 17:43
Sakai nėra? Ką tuomet laikai elitu? Aš tokius asmenis, kaip V. Šikšnys ar pvz. dabar į viešumą išlindęs L. Mažylis - laikau elitu. Jų nėra daug, didžioji jų dalis nesiviešina. Ir tam, kad asmuo priklausytų elitui visiškai nebūtina, kad jo tėvai, seneliai, proseneliai būtų buvę elite. Kitu atveju mes sumenkiname labai daug pasaulio mokslininkų, politikų, verslininkų ir pan.
Arns 2017-04-04 18:29
Dar viena "puiki" demagogija. Kai vienas pasirašė naudingą trumpuoju laiku kontraktą Lietuvai jis yra blogis, bet kai kitas pasirašė jokiu laikotarpiu nenaudingą sutartį, jis didvyris. Gi šitokia auka, atvestas amerikiečių verslas, kurį išlaikė visa Lietuva, nes įmonė buvo mėšlas. Mėšlas tuo metu kai naftos poreikis ir kainos augo, arabai, norvergai ar net tie patys rusai iš naftos ėmė prasigyventi. Ir stebukle, naftos verslas tapo pelningas vos tik amerikiečiai išsinešdino su savo "investicijomis". Tiesiog tipinis realybės nesuvokimas, kai įvaizdis yra viskas. N įmonių buvo taip pat atiduotos su viltimi, kad dirbs ir bus nesupjaustytos. Ir čia tikrai ne dėl gerai parinkto privatizacijos plano įmonė vis dar veikia. Ir juo labiau ne dėl konservatorių su landzbergiu užpakalį (Paksas jeigu ką buvo kylanti konservatorių žvaigždė).
svetys 2017-04-04 19:19
) pažįstamam servise keitė stabdžių vamzdelį - tai meistrai „pataupė ant šlangutės“ ir vientisą metalinį vamzdelį „nuo kėbulo“ atvedė tiesiai prie rato cilindriuko. Tai gerai, kad pažįsdamas tą pamatė dar ant keltuko, o ne „apturėjo stabdžių netekimą gatvėje“. Lygiai tokia pati kokybinė klaikuma jaučiasi ir čia skaitant temos komentarus. Visumoje yra „dzin“, kad „visiški beraščiai visiškai nesupranta savo beraštiškumo“ – nuo to tiesiogiai fizinio skausmo gal niekas ir nepatirs. Bet, jei užsirauti ant tokios kokybės mediko, policininko, ekonomisto, politiko – tai „kraujas liesis laisvai“ tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme...
AAA000 2017-04-04 20:57
elitas siaip tereikalingas tik zmonems su idiegtu vergo mentalitetu pasauli judina pirmyn reikalo ir problemu specialistai, o ne elitas. su anukeliu isvis nusisneki. man tai juokinga komentarai apie visokias mazeikiu naftas - cia yra demesio nukreipimo klise, o ne pateisinimas, kad atseit nedare - tai nekalti ir savaime tampa geri. as pvz pamenu kaip sajudieciai su oziu priesaky plove tokiems kaip tu smegenis, apie visokius, kad Lietuvai reikia "dvarininku", "elito", "valdanciuju sluoksnio" ir pan. Reiki atkurti visokias "bajorijas", "kunigaistijas" ir pan, nes matai "vakaruose yra". Reikia visokias "rezidencijas" pastatyt ir "rentas" ivest. O kieciausia - tai "sunauja" turi tylet tu tipinis, kuriam praplove - ir dabar visa sita slamsta kartoji cia forume, tik siektiek kitom savokom ivilkta Va cia tai jau diagnoze - per 20+ metu neisplaut meslo is galveles... Tu man paaiskink, kaip visa sita ozio saikos veikla pagerino Lietuvos kaip salies situacija? Ten gi uzsistogavusiu vagiu gauja, kurie tesirupia tik klano interesais ir kuria "elita". Daugiau nieko jie realiai ir nedaro...
Shioks 2017-04-05 01:40
Laba diena, Gabrielius politikoi pasizymejas apvaliu 0, kazkokios patirties ambasadoi pasiseme, net nebuvo Lietuvos parlamento nariu ir sarase vos ne pirmas i europarlamenta, kas yra auksciau nei Lietuvos parlamentas teoriskai. Kad partijos pirmininku taps as buvau 100% garantuotas, o tie rinkimai tai akiu dumimas tipo "rinkom". Vyresnio landsbergio namas stovi draudziamoje statyti vietoje Palangoje, beto tas sklypas dovanotas jo zmonai (kazi kas cia tokie tie geradariai) Siaip amziaus tvartelis sitas geras pavyzdys kai gali naudotis politiniu svertu esant valdzioje. http://kauno.diena.lt/dienrastis/kita/- ... eita-17994 . Taip is mano seneliu buvo atimta 50 Ha zemes ir didziule sodyba 1941 m pries istremiant i Sibira, bent dali viso to niekas jiems negrazino ir nesiruose grazint. O tavo minimi politiniai lavonai neitema : )
kiesza 2017-04-05 15:36
immortallt 2017-04-05 15:59
Arthuras, pradėkime nuo to, kad politiko įgūdžiai yra įgyti, ne įgimti. O pateikei Sabonį, 1/3 vaikų NBA. Čia toks Lietuvos vidurkis, kad 1/3 prasimuša bent jau į profesionalų B lygą? Tada tęskime prie to, kad nesakau, kad turi tapti politikais, turi samprata keistis. Gebėjimas priimti sprendimus ir diskutuoti, o ne vienas kitą perrėkti. Atsirasti kultūra ir tradicijos. Gabrielius suvienijo partiją, sukūrė visą komunikacijos sistemą konservatorių partijoje, pagrindinis dalykas, kurio nebuvo Kubiliaus laikais, ir kodėl jis tiek nekenčiamas, nes elementariai nesuprato žmonės jo sprendimų būtinumo ir alternatyvos. Gabrielius taip pat buvo viensa iš iniciatorių plano, kaip pagerinti ženkliai situaciją Lietuvoje, ko nė viena kita partija neturi ir tai paremta sėkmingu pavyzdžiu Vilniuje. Gi visi rėkia, kad yra dvi Lietuvos - Vilnius, ir ne Vilnius. Tai vienintelė partija su Gabrieliumi priešakyje ir siūlo pritaikyti tai, ką pritaikė Vilniuje. Kiti tuo tarpu rėkia, kad reikia atimti iš Vilniaus ir tiek. O jei susigalvoji tokią nesąmonę, kaip aroganciją, kai tiesiog ignoruoja durnius... Na ką aš galiu pasakyti, gal tave ir ignoruoja, kad tau taip pasirodė? O gal principų turėjimą ir su velniu nėjimą obuoliauti laikai arogancija? Shioks, ir sakau, kad Gabrielius turi daug potencialo, ne kad daug nuveikęs. Ir jis išlindo ne per nepotizmą. Nebent pasakysi, kad vienas iš kitų trijų konkurentų per debatus ar savo vieklą prilygo Gabrieliui. Tai gal prisijunk prie konservatorių partijos ir išsiaiškink, kaip tie rinkimai vyksta, prieš putodamasis? Atgavo tai, kas jam pagal įstatymą priklausė ir jau kaltas? Tai Landsbergis atėjo ir atėmė iš tavo tėvų sodybą ir asmeniškai negrąžino? Kartais ne socialdemokratai tą sistemą po to pakeitė? Sklypą kažkas padovanojo ir jau nusikaltimas? Stovi neleidžiamoje vietoje, o tikras, kad nebuvo ten pamatų iki tol? Ir čia beje didžiausias korupcijos pavyzdys, kaip jis pasipelnė iš Lietuvos? Tik tiek, net jei tai tiesa? Čia žinai... kaltas dėl to, kad šuo pastipo, vakar lijo bei saulė teka rytuose. kiesza, nesiūlau balsuoti dinastiniais pagrindais, siūlau balsuoti už idėjas. Tik sakau, kad nereikia kaltinti nepotizmu, kai žmogus išrenkamas visuomenės. Nereikia protestuoti prieš politiką turintį idėjų ir gebantį jas ne tik pateikti, bet ir išanalizuoti makroerkonominiais ir ekonometriniais modeliais vien dėl to, kad jis kito žymaus politiko anūkas.
Arthuras 2017-04-05 21:11
susiklosčiusi būsena ir tiek. O konservatorių rinkiminiai pažadai - tiesiog atitrūkę nuo realybės. Esu 100 proc. įsitikinęs, kad jei jie būtų valdančiojoje daugumoje, tai nei tų šimtų įmonių į rajonus būtų pritraukę, nei kitus pažadus išpildę. Nes tai yra absoliučiai nerealu padaryti per 4 metus. Bet nieko keisto. Vieni pakimba ant minimalios algos didinimo pažadų, kiti ant tūkstančių darbo vietų rajonuose. Kam kokios pasakos patinka...
immortallt 2017-04-06 10:53
Arthuras, žinoma yra ir įgimtų savybių, turėti dvi rankas, dvi kojas, smegenis ir pan. Bet dauguma charakterio savybių, yra įgyjamos, ne įgimtos. Ir dar kartą, nesakau, kad 100% vaikų bus tada politikai, sakau, kad tokių tikimybė didesnė! Nu kodėl kraipai? Su Saboniu vėl tas pats, tu kritikuoji, kad va, Sabonio vaikai turėjo visi trys būt krepšininkai geri, aš sakau, kad 1/3 yra gerokai geresnis kiekis itin gerų krepšininkų/sportininkų, nei vidutinėje Lietuvos ar pasaulio šeimoje. Jo... tau giliai nusišvilpti, ar diskusija vyks, kuris geriau kabliu smugiuoja ir ar vyks derybos pagrindu, kuriuo įstatymu Lietuvai ir Lietuvos žmonėms geriau, ar kur kieno ambicijos užgautos, kuris kurį labiau apdergs ar sugalvos didesnį kompromatą. Tau turbūt jokio skirtumo, ar valdžioje tokio lygio politikai kaip Šustauskas, ar Landsbergis. Turbūt ir Gražulis atrodo tolygus kitiems? Gi taip puikiai ieško geriausių sprendimų rėkdamas iki pamėlynavimo. Kuo garsiau rėksi, tuo teisesnis būsi? Paaiškinai 1) Plaukia ne automatiškai, plaukia, nes čia yra daug gerai apmokamų darbo vietų. 2) O taip, visi važiuoja čia dirbti į valstybines įstaigas už 600€ 3) Ir kas kad sostinė? Užsienio kapitalas Vilniuje investavo, nes pagrinde pritraukinėjo paslaugų sektorių. Būtent šitą praktiką galima pritaikyti likusiai Lietuvai. Pritraukti logistines įmones į Kauną ir Klaipėdą, įtvirtinant Lietuvą kaip mod'ą. Taip pat pritraukiant gamybines įmones į regionus. Bet matau per sudėtinga tau idėja. Natūraliai neatėjo nė vienas užsienio investuotojas į Vilnių. Su visais kažkas dirbo. Tau tik atrodo natūraliai, kai nesusidūręs. Ai, tai sakai investuok Lietuvoje nieko nepritraukė? Lietuvoje nėra nei Barcleys, nei Western Union, nei dar kitų daugiau nei 20 užsienio kapitalo įmonių, atvestų būtent Investuok Lietuvoje, kurią ant kojų pastatė konservatoriai, KRIZĖS METU! Aišku, patys pažadai šiek tiek ambicingi, bet pasiekiami. Ir tai realūs su konkrečiais veiksmais pažadais. Už ką chebra balsavo? Už neįvykdomus tuščius pažadus, kurių nei pasekmių analiavo, nei būdų įvykdyti kaip nežino. Tikrai progresas! Atgalios... Matau ant ko tu pakimbi, negatyvo ir bambėjimo. Progresas yra blogis, anot tavęs. Situacija gerėti negali ir gink die, nieko negalima daryti, kad būtų geriau.
Aidas 2017-04-06 12:08
Sioje temoje turetu kalbeti tie, kurie anais laikais valge kilke is dideles skardines su virtom bulvem. Ir jie gali pasakyti, ka valgo dabar, net su mazu atlyginimu.
Arns 2017-04-06 12:22
Arba išrenkami konservatoriai arba viskas anot tavo kalbų atgal link TSRS
Arthuras 2017-04-06 17:09
+1. P.S. galų gale, kas liečia investicijas. Dar konservatoriai palos, kad rusai puola - investicijas matysime kaip savo ausis.
Ar_as? 2017-04-06 17:15
Ir vėl niekas net nepajuto, kaip vata visus po truputėlį nusuko į Landsbergį (kažkurį?) bei Mažeikių naftą, didžiąją didžios tautos dovaną su užsuktu naftos tiekimu ir real politics pamokomis mažąjai Lietuvai What about... pas jus vergovė kažkada buvo!
Arthuras 2017-04-06 17:18
Niekas apie tą Landsbergį nediskutuotų (na gerai, bent jau aš), jei nebūtų veikėjo, kuris Lansbergį piešia kaip Supermeną, Betmeną viename asmenyje. O konservatoriai tai apskritai, pasak veikėjo, tai herojai galintys išgelbėti pasaulį...
sub 2017-04-07 09:02
Konservatoriai blogiečiai, socdemai+darbiečiai+tvarka ir teisingumas yra geriečiai, žalieji dabar irgi šauniai pradėjo su skandalais. O kad Kubilius kažkurią kadenciją išgelbėjo visos Lietuvos ekonomiką, tai nusišikt. Aišku padarė daug nepopuliarių sprendimų, bet jei ne jis - tai duobėj vis dar būtumėm daug gilensioj nei emigracija. Lansbergis sugriovė kolūkius, vajei vajei, jei kam riekia kolūkių, pasistatykit ir dirbkit, kas draudžia?
immortallt 2017-04-07 09:25
Arthuras, tai tu sakai, kad gebėjimai paveldimi, tai sakai, kad nepaveldimi. Nu apsispręsk. Sabonio vaikai paveldėjo fizinį pranašumą, o jau politikų vaikai nepaveldi? Iš matematikų šeimoje gimusių 3 vaikų, vidutiniškai vieną matematiką išauginsi? O Sabonio šeimoje? Tu pats sau prieštarauji. Ambasadoje mano puseserė antram kurse įsidarbino. Pažinčių neturi. Tada dar bendradarbė atliko praktiką, o bendrakursis užsidirbinėjo nuo 3-čio kurso. Taip kad nematau aš čia jokios korupcijos. Nepotizmas, tai kai pasodina savą, nors darbo atlikti nesugeba. Kai žmogus tinkamas darbui ir puikiai jį atlieka, tai jau ne nepotizmas, tuo labiau, kai jis yra RENKAMAS! Pvz. Gabrielius buvo išrinktas pirmininku tiek savo partiečių, slaptame balsavime, tiek Europarlamento rinkimuose, tiek Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose. Nepotizmo čia būti negali. Ar Gabrielius turėjo pranašumą? Žinoma. Bet tai ne nepotizmas. Jis išnaudojo savo pranašumą įgytą dėl šeimos, bet nei partijos pirmininku, nei europarlamentaru dėl to netapo. Jei ne Investuok Lietuvoje, tos įmonės būtų nuėjusios į Rygą, Varšuvą, Krokuvą, Taliną ir pan. Žinoma, reikia gerų sąlygų, bet kol investuok Lietuvoje nebuvo, tol reikalai nejudėjo. Žinai apie įmonės veiklą, nes ten ir dirbti yra tekę. Ir mačiau kokie geri vadovai buvo surinkti tam reikalui atlikti, ir buvo abydna matyti, kai dėl politinių motyvų socialdemokratai atleidžia gerus vadovus ir tada realiai užsiiminėja nepotizmu - pasodina savus, kurie nesugeba atlikti savo darbo. Šiaip aš liberalas-autokratas, bet tebūnie. Tik nesuprantu, kaip tu sugebi taikyti tą patį principą visiškai skirtingai, jei krepšininkas, tai paveldėti tėvų savybes tikimybė stipriai išauga, jei politkai - tai ne. P.S. nepotizmas privačiame versle retesnis dalykas, o ir tai dažniausiai baigiasi bankrotais. Gabrielių čia užsipuolėt jūs, dėl nebūtų dalykų. Jaučiu pareigą atsverti tą melą ir šmeižtą kurį pilat dėl nebūtų dalykų. Palaikau liberalus, bet konservatoriai, su Gabrieliumi priekyje, gali stipriai pasikeisti ir atsikratyti savo talibano, kuris tempia juos žemyn. O juokingiausia, kad kaltinat nepotizmu, nes turbūt senelis nupirko visą partiją bei visą Lietuvą, kad prabalsuotų už anūką net du kartus. P.S.S. senasis Landsbergis, ypač pastarąjį dešimtmetį, man ne prie širdies. P.S.S.S. išvardinkit man dabar esnačius geresnius politikus nei G. Landsbergis.
Arthuras 2017-04-07 10:19
Ryga, Varšuva ir t.t. - ne guminės. O gera laisva vieta visuomet užsipildo, tam didelių pastangų nereikia. Svarbu, kad bent jau būtų nekliudoma. Dėl Investuok Lietuvoje - meluoji. Įstaiga pradėjo veikti 2010-02. Įmonės pradėjo veiklą: Barclays 2009-11, WU 2010-05, CSC 2008-03 ir t.t. Todėl man kyla daug abejonių, kiek Investuok Lietuvoje prisidėjo prie šių įmonių atėjimo.