Penki universalūs žmonių kvailumo dėsniai ir kodėl kvailiai yra patys pavojingiausi žmonės pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2017-05-06 21:11
Banditai - protingi žmonės iš Lietuvos.
bahuriux 2017-05-06 21:30
Geras straipsnis, labai gera chema 3 punkto. Remaintis šia schema galima išvesti daug dėsningumų, pvz. racionalūs/protingi yra skolintojai/investuotojai, arba dalininkai greitūjų kreditų imonėse, o tie kas skolinasi kvailiai ir neveikūs. Protingi yra verslininkai ir išnaudoja neveikius ir kvailius. Ir tų pavyzdžių turbūt yra visur ir visada socialiniuose/ekonomiuniuose sąntykiuose. Bet dėl "banditų" nesutinku jų elgesys nera labai jau racionalus, jie labai dažnai rizikuoja perdaug dėl minimalios naudos, t.y. logiškai nepagrindžia naudos/žalos sąntykio ir seda į kurortus pailsėti beveik visi, išskyrus tuos kurie vagia ir ima kyšius milijonais, jie elgiasi racionaliai už dalį gautos naudos išsiperka ir dar lieka.
Evil Goku 2017-05-06 22:00
Logiškai mastant taip nesigauna. Jei kreditorių laikome protingu, tai reiškiasi, kad jis daro gera sau ir skolintojui. Iš to išplaukia kad pasiskolinęs žmogus netik duoda naudą kreditoriui bet ir sau (kadangi kreditorius padeda kitiems). Verslininkai yra protingi, nes įdarbina bedarbius. TAip uždirba paties ir moka algas kitiems. Įsidarbinęs darbuotojas taip pat yra protingas, kadangi gauna algą (nauda sau), neša pelną darbdaviui (nauda verslininkui), moka mokesčius + nereikia jam mokėti pašalpos (nauda visuomenei).
vanduo4 2017-05-08 17:16
jeigu visi žmonės yra potencialūs kvailiai, tad jie visi yra pavojingi. Straipsnyje trūksta problemos sprendimo arba bent pasiūlymo kaip išgyventi kvailių terpėje.
jordanbn2 2017-09-04 21:33
Taiklus straipsnis. Gerai logiskai isanalizuota situacija. Su kvailiais maziau turet rimtu reikalu geriau