Higgso sprogimas: kas dėjosi pačioje visatos gimimo pradžioje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AlvydasR 2017-06-21 13:48
bendra savybė yra ta, kad nešėjas turi charakteristiką, kuri keičiasi, bangos atveju harmoningai. Klaida Jūsų samprotavimuose ta, kad lauką atskiriate nuo nešėjo. Laukas irgi yra tik charakteristika. Kažkieno. Mąstant kaip Jūs, galima būtų teigti, kad ir garso bangoms oro nereikia. Yra tik laukas, kurį galima išmatuoti matuojant slėgį. Kadangi orą galima „pačiupinėti“, tai situacija iš tikro yra radikaliai skirtinga, tačiau skirtinga tarp nešėjų, o ne tarp reiškinio kaipo tokio.
vanduo4 2017-06-22 14:13
Čia klysti tu: 1. Vakumas yra vakumas - tuštuma, o ar jis baltas ar baltesnis, tai tik spekuliacijos. Jeigu dalelių nėra, vadinasi vakumas kuriame bangų nėra. Būtent taip aš ir sakiau; 2. Magnetinis laukas egzistuoja pačiame magnete bet ne už jo ribų jeigu nėra to lauko nešėjų. Tai kad magnetai vienas kitą traukia tėra išorinė, mums matoma magnetizmo išraiška. Ir ji nepasireiškia jeigu magnetai nepriartėja taip kad galėtų atitinkamai paveikti šio lauko nešėjus. Kur suklydau?; 3. neturėjau laiko bet pasidomėsiu ir įtariu jog vakume nėra jokių bangų, na tebūnie idealiame vakume, koks skirtumas?
Niemand 2017-06-22 15:00
Laukas pats savaime yra "nešėjas". Taikant analogiją su vandens bangomis, pvz., fotonas būtų ne banga ežero paviršiuje, o šviesos greičiu judanti ir dar banguojanti bala. Bala reprezentuotų energiją, o jos judėjimas ir bangavimas vienu metu grubiai iliustruotų sklidimo specifiką. Laukų yra įvairių, EM, silpnosios, stipriosios sąveikų, elektronų, kvarkų ir t.t. Pagal paties logiką visą erdvę vienu metu turėtų būti užpildę n "nešėjų", kas švelniai tariant atrodytų nelabai logiškai, juolab, kad nei vieno "nešėjo" niekas nėra užfiksavęs..
OpenIDUser 2017-06-22 16:37
Aha, o apie saulės vėją teko girdėti? Gama spinduliuotę? Jie taip pat neegzistuoja vakuume? Ir apskritai, pateik realaus vakuumo pavyzdį, gali?
AlvydasR 2017-06-23 16:28
N „nešėjų“ tikrai nebūtų logiška, bet to tikrai nereikia, nes tą patį lauką, kaip elektromagnetinio lauko atveju, mes sudaliname, o fiksuojamų laukų prigimties nežinome. Kad niekas nėra užfiksavęs nei vieno „nešėjo“ yra pats didžiausias švelniai tariant nesusipratimas, nes lauko fiksavimas ir yra nešėjo fiksavimas. Žiūrim bet nematom...