Ciklinis modelis: begalinis Visatos gimimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2019-02-28 21:12
jei visata begalo susitraukines ir issiputines tik su sava materija, ji netobules ir nesikeis, vertinant visatos desnius daugiaus sansu kad visata sprogsta, issilaksto i salis, tas dalis sugauna salia esanciose visatose esancios gigantines juodosios skyles. ir kai juodoji skyle pasiekia visatos mase, rinkdama materija is aplinkos, ji sprogsta naujai. Na dar turetu egzistuot visatos mases riba, kurios nevirsijus visata tik susitraukineja ir sprogineja savyje, o virsijus t.t. mase visata issilaksto i salis. Begalineje visatoje turi egzistuot ivairus elgesio variantai.is mazos mases visatos yra sansas pabegt sviesos greiciu, o is dideles mases visatos sviesos greiciu nebepabegsi, todel visata pati turetu mase istaskyt kas kazkiek laiko, kad vyktu medziagu apykaita tarp visatu
technologas 2019-02-28 23:30
Vis tiek kažkaip sunku suprasti kas tai yra begalinė erdvė ir laikas. Na gerai, trilijonas metų yra daug, bet tai baigtinis dydis. O čia be galo vyksta. Kažkada vis tiek turėjo prasidėti. Ir erdvė multivisatinė begalinė kažkaip makaulėje netelpa.
defone 2019-03-01 02:03
Gyvendamas burbule nesuprasi ,kad esi vienas daugelio burbulu vonioje.. Nemanau, kad imanoma mums pazvelgti taip toli.., mes tik zinom kokio dydzio yra matoma vistata, kiek ko uz tu ribu ir kur ta linija vargu ar kada rasim.. reik mums daugiau dimensiju kurios gal pades keliauti ir matyti daugiau )))
punktyras 2019-03-01 08:06
Visata neprivalo apsiriboti žmogaus (ar bet ko kito) proto ribomis.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-03-01 16:01
mobilunkas, kaip tokių nesąmonių prisigalvoja tau? Sakai visatoje mažai materijos, kad kaskart vis susidarytų kitoks vaizdas? Kas sakė, kad kažkoks progresas yra visatos egzistencijos tikslas? Prie ko čia juodosios skylės sprogimas? Visata galėjo atsirasti iš nieko! Vienoje iš begalinių visatos teorijų būtent taip ir teigiama, kad po šimtų milijardų metų, kai juodosios skylės bus prarijusios visą materiją, kai visatoje egzistuos tik bangos, kai tų bangų tankis taps neapčiuopiamai mažas, staiga BANG - gimsta nauja visata! O kadangi laikas begalinis, tai reiškia begalybę skirtingų visatų variantų, o viena iš jų labai panaši į šią visatą. Skirtumas tik tas, kad joje aš jau seniai milijonierius Seniai sakiau - visatai patinka random'as ir įvairovė. Ir jeigu ji begalinė, vadinasi sukurs visus** variantus (kurių irgi yra begalybė). Ar gi ne FUN, a?
AAA000 2019-03-02 14:58
bet bezdzioniu intelektas taip pat neprivalo apsiribot mastyme. ar ten kazkokiose izvalgose apie visata...
Giedranatas 2019-04-06 15:37
Mobilunko pastebėjimas pritaria nuomonei kad gali egzistuoti tik viena Visata nes mažesniosios suvalgomos, o branų teorija gali paaiškinti nebent elementariūjų dalelių fliuktuacijas iš vadinama niekur dimensijos.