Mokslo požiūris: sprogimas Beirute

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

IceBullet 2020-08-10 11:03
Pamenu turguje pardavejos israiska. Ateina 12 metu pacukas, prasom man 10 kg salietros Po to 50:50 su vandeniu, merkiam laikrascius, isdziovinam, stipriai susukam, surisam su siulais. Po to keli variantai: parduodam mazesniems pacukams, priklausomai nuo gaminio dydzio - 20ct - 50 ct, 1 lt. Jei mokykloj kontrolinis - pakakdavo 1 lt "vertes" gaminio uzduminti VISA vidurine mokykla (3 aukstai, padegam antrame) . Jei reikia sprogimu - padegi gamini ir staigiai kisi i plastikini bambali, uzsuki kamsti ir meti. jei nori geriau - susirandi metaline, stikline tara. Neabejoju, kad sita tirpala butu galima panaudoti ir rimtesniem sprogmenim. Dabar kai pagalvoju, tai labai gerai, kad vis dar turiu 10 ranku pirstu. Siaip straipsnis puikus. Nesu chemikas, bet supratau, kad reikia 80% salietros sumaisyti su 20% aliuminio drozliu, tada i ta mase istatyti petarda ir bus bomba Dabar tik klausimas kaip pasidaryti aliuminio drozliu? turbut greziojant koki aliumini bliuda?
jull 2020-08-10 13:19
Tiks aliuminio pudra is statybiniu prekiu parduotuves:) siaip visos salietros yra gana galingi sprogmenys. Grynas NH4NO2 yra ar tai ne 0.4 trotilo ekvivalentas. Bet jei gerai pamenu, tau tikrai neuzteks pedardos kad juos detonuotum. Salietros pagrindo sprogmenu detonavimui, lyg ir reikia ne tik kad inicijuojancio tipo sprogdiklio (juodo parako pagrindo petarda nepakeis net ir sito), bet dar ir mazo brizantinio uztaiso, tokio kaip trotilo. Tik tada sudetonuos salietra. Griztant prie Beiruto, nu blin, netinkamai saugot 1kT trotilo ekvivalenta vidury miesto jau reik turet proto... Tai tik dar karta patvirtina, kad musu paderme be kontroles ir ataskaitos sistemu turbut ir pim..la sau susilauzytu laikui begant...
HardAxe 2020-08-10 17:17
o neužtenka sumaišyt salietros su dyzeliu? Netinkamai sandėliuoti yra viena, bet sandėliuoti šalia fejerverkų sandėlio, kuriam be normalios darbo kultūros dirba svarsčikai reikia pastangų. Arba - atstitiktinumo.
jull 2020-08-10 18:58
Kazkaip man atrodo, kad jei kontrolej palaida bala, tai daug zalos padarancios aplinkybiu kombinacijos yra labiau laiko klausimas...
daynewss 2020-08-10 22:50
Bet kai pagalvoji, tai labai lengvas būdas valdžiai nuversti ar kokiam pilietiniam karui pradėti. Įdomu, kokiu pagrindu buvo konfiskuotas viso laivo turinys. Juk visos pasaulio žvalgybos žinojo, kad ten milžiniška bomba padėta. Tiesiog gulėjo ir laukė savo dienos. Dabartinei valdžiai jau viso gero ir jau atsirado "gelbėtojai".
HardAxe 2020-08-11 09:46
kažkokie dokumentai blogi, nesusimokėjo mokesčių ar panašiai. Iš principo sulaikė laivą, kad išsimelžtų pinigus, bet laivas ir taip ant bankroto ribos plaukiojo, tai užstrigo. Jokia ne bomba ta salietra, čia labaiu iš serijos, kad ir lazda kartą per gyvenimą iššauna. Norint ją susprogdinti jos reikia labai daug, ir ji labai sunkiai sprogsta, ūkininkai naudoja visur ir dideliais kiekiais, nelaimių pasitaiko vos viena kita. Na taip, reikia su ja atsakingai elgtis, bet yra daugybė kitų medžiagų, kurios pavojingesnės,- jom užtenka tik degtuko. Padangų perdirbimas, medienos atliekos, nafta, dujos, visas kuras gal apibendrinus, atominė energetika... Visokios nuodingos medžiagos. 135 žuvę, 5000 sužeistų. Nerealiai daug. Bet Švedijoj šiemet nuo koronos jau 5700 numirė.