Nuomonių ringas: ar Visatoje mes vieniši?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-04-26 21:53
Siaip idomu,ka siuo klausimu galetu pakomentuoti ivairiu saliu spec tarnybu atstovai spaudai?
Anonymous 2008-04-26 22:10
matos kad tie mokslininkai,dar nebuvo pakviesti i specialias organizacija,vry juodais drabuziais pasiziureti ateiviu ;D
biohazard 2008-04-27 09:04
Atmetant prielaida, kad mus ir kitas gyvybes formas specialiai Zemeje sukure "Dievas" (t.y. mastant racionaliai), kitos gyvybes egzistavimo tikimybe yra praktiskai 100%. Kalbant apie Visata, gyvybei tinkamu planetu skaicius ir gyvybes precedentas musu Zemeje salygoja bemaz 100% tikimybe, kad nezemiskos civilizacijos egzistuoja. Taciau musu galaktikos atveju, protingu gyvybes formu egzistavimo tikimybe gerokai mazesne, nors primitivios gyvybes turetu buti apstu. Tokios speliones labiausiai atitinka dabar zinomus faktus, nors galima paklaida yra didziule. ; ] Cia galite pasiskaityti apie kai kuriuos lemiamus parametrus: http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_equation
Anonymous 2008-04-27 13:27
tikrai.gana idomios diskusijos.taciau juk nepamirstant kad stebimoji visata, anot mokslininkų tyrinėjimų juk yra 30 mlrd. šviesmečių skersmens. Visatoje - milijardai galaktikų.Tad visatoje turėtų būti pilna gyvybės.tikrai, neprotinga atmesti, kad mes esame vieninteliai Dievo kūriniai. tad, manyti, kad esame vieninteliai, neprotinga.zinoma, atrodo lyg ir įtikinamai kalba tie matematiniai gyvybės evoliucijos modeliavimas, tačiau, nepamirškime svarbaus dalyko: kitos cilvilizacijos gali siusti kito dažnio radijo spinduliavima, ir pagauti šiuos signalus, (žinoma, jei apskritai juos siunčia) gali buti juos įmanoma tik su keliu kilometrų skersmens radijo priimtuvais, kurie butu naudojami kosmose. kitas variantas - atradimai.matome patį pirma idomų atradimą - vanduo kitoje žvaigždės planetoje. ar reikia geresnio paaiškinimo gyvybes hipotezes pavrtinimo, kad be musu kitur egzistuoja nors bakterinė gyvybė ir vienalasciai?aisku, kad šis atradimas tik patvirtina, kad be musu Zemeje esančios gyvybės visatoje yra pilna (bakterinė gyvybė). astronomai zada nauju atradimu - naujais galingais teleskopais atrastos Zemės tipo planetos bus fotografuojamas planetos spektras.pagal tai bus imanoma nustatyti, kokia gyvybė tai yra - nuo bakterijų su fotosinteze iki galbut primtyviu gyviu. netgi dabar yra daromos isvados, kad musu Galaktikoje yra trečdalis planetu, kurios turi planetas su giliais vandenynais, kurios neabejotinai turi primityvias gyvybės formas, o kitu planetu civilizacijos gali buti ir pavienes jei tai imanoma, taikant matematini metoda.galbut, tai viena iš priezasciu, kodel ant SETI programos yra registruojams tik kosminis radijo fonas.Galaktikos gyvbės sala galima daugmas atvazduoti taip: Zemes protinguju rase, trecdalis planetu kuriose yra bakteriju ir paprastu gyviu, ir tik 1 - 4 % galbut gyvenamos.
Anonymous 2008-04-27 14:21
kokia prasme apskritaio ieskoti? Labiau tiketina jog kitos civilizacijos anksciau panors su mumuis uzmegzti pokalbi, nei mes pasieksim toki auksta technologiju lygi.Kitas dalykas, kiek gyvybes formu mes jau isnaikinome zemeje?gal rupinkemis realiomis problemomis o ne bergzdiai svaistykim milijardus ieskodami to kas sukeltu tik visuotine panika o ne nauda.
Anonymous 2008-04-27 16:03
xD Matosi, kad mokslininkai biski crazy =DD tokia dydele =D galaktika =DD ir jie galvoja kad zmoniu =D civilizacija =D yra vienintele taip pazengusi. Kitos plonetos gal del savo laiko ar issivystimo lygio pacios save sunaikino arba yra labai labai toli nuo musu ir nerubi jiems tokie dundukai zmones gal jie skaito, kad pagal musu civilizacija mes tik esam primatai CIK CIRIK CIK CIRIK tik neapsiryk =]] juk galaktika sienu neturi =D kaip musu kambarys =] idomu gal musu visata =D yra tarp kokios mazos dezutes =D ir kas nors stebi mus =) ir tyrineja =DD butu idomu suzinoti kur baigiasi galaktikos rybos =) ir pasiziureti kas yra uz tos sienos aisku jeigu ji egzistuoja
sz520qm 2008-04-27 16:37
O man taip netyčia beskaitant komentarus kilo idėja: nesiaiškinkim ar yra ar nėra... Pagalvokim, ar spinduliuoti radijo bangas išvis apsimoka. Kiek metų radijo imtuvui? Berods, dar nėra šimto... Civilizacijų vystymosi ir evoliucijos atžvilgiu tai yra itin trumpas laikas. Tad greičiausiu atveju, kitos civiliacijos bus arba jau pažengusios technologijose ir patys būtų JAU IR ANXČIAU spinduliavę radijo (ar kitas) bangas, kad juos atrastų, arba būtų atsakę. Arba nėra išradę dar radijo imtuvo ir todėl neatsako. Su radijo imtuvu mes taikomės į labai siaurą nišą: tam tikrą, konkretų ~100 metų civilizacijos laikotarpį. Tai nelogiška. Turėtume naudoti arba daug paprastesnes technologijas (tarkim Saulės ryškio dirbtinis keitimas, atkreipiant dėmesį į mus (žvaigždių stebėjimas bent jau žmonijoje prasidėjo dar antikos laikais(?), kas iš tikro mums yra netgi sudėtingiau) arba daug labiau pažengusias technologijas (kažkokias....). Jūsų pamąstymai šiuo klausimu? Man labai įdomu....
Anonymous 2008-04-27 16:55
Neturi ka veikti mokslininkai
Anonymous 2008-04-27 17:12
kaip zadi keisti Saules ryski?o del radijo bandu spinduliavimo-tai visiskas absurdas, jeigu , kaip sakoma, is tikruju yra ta nezemiska gyvybe, tai ji tikrai tokiomis nesamones nesinaudotu.Zygi, su tokia nuomone geriau patyletum, nes kazkokias nesamones sapolioji
Anonymous 2008-04-27 17:19
To hmm o tu nors karta susimastiai ar galaktika turi ryba. =] mmm,,, jauciu, kad nelabai kaip sakoma nera nieko amzino visada viskas baigiasi tik klausymas ar imanoma pasiekti galaktikos ryba juk tai nebegaline erdve =] Kaip pvz: galime pateikti nama =] namo sienos yra :] ir tarp jo mes esame izoliuoti kaip tarp erdves Tai kas saules sistemas izoliuoja ?
paslaptele 2008-04-27 17:33
kad visatoje yra gyvybe tai tikrai faktas,ta irodo vien zmoniu pasakojimai kaip ateiviai pagrobe juos pasalindavo kokius nors gyvybiskai svarbius organus ar atlikinedavo bandymus.pvz girdejau kaip pats zmogus pasakojo kaip jam iseme kepenis,o atlike tyrimus gyditojai ju nerade stebejosi kaip taip gali but.manau kad joms net gali but cisikai paprasta sukeisti skirtingu sriciu organus Ps: 100% kad kur nors kitoj galaktikoj gyvena isoriskai niekuo nesiskiriancios nuo zmogaus butybes tik jos yra zymiai protingesnes ir ziauresnes uz mus bei ju technologijos kur kas pazangesnes nei musiskes.Todel tos butybes gali laisvai skraidyti po kosmosa ir aisku atskristi iki zemes nepastebetos.
ligonis 2008-04-27 18:02
kad nezemiska protinga gyvybe egzistuoja - faktas, kuri paneigt galima tik pripazinus dievo egzistavima. tiesiog perdaug nuliu reiketu parasyt planetu skaiciui kuriose nera gyvibes ir viena vieninteli 1 kurioje yra givybe. o sitemas riboja gravitacija. pasiekus ta vadiama "visatos riba" turbut viskas kas butu kitaip, tai itk tai, kad laiko skirtumas didokas. nes ce, kur esam juk labai didele gravitacija, ir ji iskreipia laiko tekme. daugeu jokio skirtumo(aisku galaktijkas tik vienoi pusei matytum) o tiketis, kad aptiks SETI ta ju protingos civilizacijos pedsaka yra keista. arba visiski idiotai pastate nesuvokiamo galingumo(mum) radiojo sistuva ir siuncia i visas puses signalus. arba jie pamate kokie mes protingi(kai mate turbut rinkom uogas miske) ir pagalvojo "velniop, pabandom jiem nusiust "hello" gal su pagaliu kokx samanas pagaus"
sz520qm 2008-04-27 18:31
Uždengiant Saulę tam tikrais kitais kūnais. Principas paprastas, bet įgyvendinimas per daug sudėtingas. Nuo kada radijo bangos - nesąmonė? Elektromagnetinės bangos yra vienas fundamentaliausių elementų mūsų visatoje. Ne šiaip sau būtent joms skiriama tiek daug dėmesio. Tai idelialiausias būdas informacijos perdavimui dideliais atstumais ir maximaliu c greičiu. Tačiau būtent radijo imtuvo/siųstuvo ir jo gyvavimo laikotarpis skirtingose civilizacijose problema mane domina.
Anonymous 2008-04-27 18:34
Idomus straipsnis,priverte pagalvot. Na o kas del susisiekimo su "protingais" ateiviais: tai tas 0.01% nuo 500milijardu palanetu (pauksciu take) - labai didelis skaicius ;] Taciau atstumai tarp tu "protingu" planetu yra labai,labai dideli.
Anonymous 2008-04-27 19:57
o idomu kokios kitos civilizacojos, gi mes, zmones, esam isprasuti i ribas, matome tik labai maza spinduliu dali, girdime taip pat ribotai, protaujame velgi ribotai. mums reikia taisykliu ir desniu norint ka nors suprast.. tikrai manau kad mes esam kone parazitais uzkresta planeta kitu atzvilgiu
Anonymous 2008-04-27 21:02
nekiskit cia dievo, nes niekas nesako kad per visa visata tik zemeje yra gyvybes formu (aisku atsiranda visada kokiu debilu bet eskmes nekeicia). to paslaptele jei tavo zinute ne su ironija rasyta tai tada nepyk bet maziau multiku bei filmu ziurek..
Anonymous 2008-04-27 21:23
Man idomiausia tai toks dalykas, kad ieskodami gyvybes zmones prieina isvada kad tik zemes tipo planetoje ji gali buti. Kitaip sakant jie mano kad kita gyvybe butinai bus labai panasaus tipo i musu. O kodel niekas nekelia galimybes kad kazkur, visai kitokio tipo planetoje, su kitokiom salygom, galetu gyventi ir visiskai kitokios strukturos organizmai, sudaryti kitaip, ir jiem nebutinai reiketu vandens ar tos 0-40C temperaturos... Manau daroma klaida iskarto atmetant tokia galimybe ir gilinantis tik butent i tokia siauria sriti.
Anonymous 2008-04-28 02:25
Aš visiškai pritariu nuomonei, kad gyvybė galbūt yra pakankamai dažnas reiškinys, tačiau aukštas intelektas (mūsų supratimu) yra daugiau išimtis. Per daug ilgai truko kol mūsiškė civilizacija atsirado, ir tai, galima sakyt, atsitiktinai. Aš irgi jau seniai galvoju apie tuos svaigimus, kad gyvybei būtinas skystas vanduo tam tikra temperatūra ir t.t. Daugelis tiesiog nesugeba išeit už savo supratimo ribų ir galvoja siaurai, stato save į rėmus. Tik mes sugalvojom savokas "gyvybė", "protas", "civilizacija", visą visatą lygina su savimi, bet gal kažkur yra struktūra, kuri susikūrė tik savoka "protas" ar tik "civilizacija", gal mes jau turim kažką panosėj, tačiau tiesiog nesugebame to suvokti? Labiausiai man patinka tai, kad žmogus dar velniškai daug nežino ir ateityje vis vien atsiras nestandartiškai mąstančių žmonių, kurie atras vis daugiau ir daugiau. HAIL TO THE HUMANITY
Anonymous 2008-04-28 11:11
Nereikia pamirsti savoku: kai mes sakom "gyvybe", kokius mes pavyzdzius isivaizduojame? Liutas, kirmele, bakterija, zmogus. Turime pavyzdziu, kai neaisku , ar laikyti gyvybe ar ne: virusai, nanobakterijos. Per maza aibe, vis tik, kad zinotumeme, ko ieskome, tik vienos planetos sistema. Analogiskai su savoka "protas", turime tik viena pavyzdi : zmogus, na uzuomazgos pas bezdziones ar sunis, kates.. gal kompiuteriai, bent jau ateityje, .. gal Dievas... kol kas nelabai aisku, ko ieskoti. Nors Kolumbas is ties ieskojo pasakos, mito, kaip ir tas trojos atradejas, ieskojo savo tikejimo patvirtinimo. Ir surado, gal nevisai, tai , ka isivaizdavo, bet surado.
Amrita 2008-04-28 12:22
Na ir nesąmonę suskėlei... pats(i) rašai gyvybiškai svarbius organus, o vėliau žmogus be kepenų pasakojo, kaip jam jas išėmė. Juk žmogus be kepenų gyventi negali. Nereikia maišyti, kad yra prekyba, juodojoj rinkoj, žmonių organais, inkstais ir t.t. O kad tuos žmogelius kokiais vaistais (narkotikais) užmaitina, tai ir rodos paskui visokios žaliaveidės būtybės. Tikiu, kad yra gyvybės kitose planetose. Nemanau, kad jos greitu metu norės bendrauti su žmonėmis. Kam jiems tai? Čia mums labiau to reikia ir be to, esam dar per daug primityvūs