Globalinis atšilimas ir pasaulinis tvanas - ar tikrai žmonija sukėlė pasaulio pabaigą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-01-26 22:56
pataisymas: "Motulei Žemei"
enzim 2008-01-27 01:37
Kam taip nihilistiškai-parazitai. Galima ir mandagiau parašyt tą patį-energijos ir materijos srautų pernešėjai destabilizavę pusiausvyrą biosferoj. Kad pusiausvyra sugryžtų, destabilizuojantis veiksnys turi būt neutralizuotas. Šios teorijos moderniausią variantą išsakytą vienoj mikrobiologų tarptautinėj konferencijoj vykusioj 2007 Sankt-Peterburge skaičiau kažkuriam tinklo laikrašty(kai reik, tai tuoj pat ir negali rast, bet rasiu). Kad mes parazitai, supratau savo malonumui skaitydamas mikrobiologiją. Tačiau parazitai su samone(bent jau kaikurie iš mūsų),todėl vardan kokybiško parazitavimo(bent jau kaikuriem iš mūsų( o aš komfortą mėgstu)) reiktų šiek tiek apsikuopti,nes mūsų su samone parazitų gerovė priklauso nuo parazitų be samonės gerovės(ir kodėl taip viskas šlykščiai susiję).Ir kaip bebūtų keista, aš myliu(koks keistas ne fizikinis terminas) savo parazitukus ir kažkodėl tai noriu, kad jie paparazituotų norskiek ilgiau ant Motinos Žemelės, todėl aš surizikuočiau įtikint parazitus be sąmonės, kad nereikia šikt ant kikvieno kampo(išsimozosit, smirdėsit bl-- , nei šis nei tas, juk taip ne madinga ir pan.). Suprantu MŽ gali pyrstelt betkada, ar gaut antausį, bet mum mąstantiem parazitam būtų gėga neišspaus sau naudos iš bet kurios situacijos. Taaaaaip, o norėjau tik bizniuką pasiūlyt. Prifilosofavau čia pilną maišą ir kamarą...
Vytautas 2008-01-27 10:15
Gal turimas galvoje šis pasisakymas apie žmogų kaip mikroorganizmą? http://www.technologijos.lt/archyvas/mo ... tojai/view
enzim 2008-01-27 13:28
O, kap aš čia pražiopsojau, kad šis straipsnis pas jus yr? Na nepretenduoju aš į jokį atradimą. Ačių dievui, fotosintezės formulė įrodyta prieš 67m. Aš tik siūlau pakeist požiūrį ir į taršą žiūrėt kaip į žalevą naujam multimlrdiniam verslui.Kol pasaulyje madinga žmogaus genomo eksplotavimo tema, mes patyliukais prafinansuokim fotosintezės tyrimus. Turiu galvoje privatų verslą, nes valstybinis finansavimas- гиблое дело. Taip mes gausim universalų "žalią" energijos ir materijos šaltinį pusiausvyrai biosferoje palaikyti na kokiam milijonui metų. Be abejo, žiūrint į ateitį, ir ši tech nologija nėra panacėja, ir ji turi neigiamų pusių, bet jos susikaupę minusai pradės kenkt tik tolimoj ateitį. Šią problemą spręs ateities kartos, nes jos pastarajai destabilizacijai ruošis: sukaups daugiau infos apie ekologinius ir biosferinius ryšius(mes tik pakapstę paviršiuje), paženks mokslas, technologijos ir jie priims savo sprendimą(aišku jei norės toliau sėkmingai parazituot). Taigi dabartiniam etape mum užtenka galvoj "košės", kad suvaldytume krizę. Reikia tik apsispręst, ką finansuot.
Anonymous 2008-01-28 01:45
problema ne tame kad niekas nieko nedaro kad aplinkos taršą sumažint. o tame kad tie vienetai žmonių kovojančių prieš aplinkos taršą tiesiog bergždžiai švaisto išteklius, energiją ir laiką. verčiau jau savo protus, išteklius, energiją ir laiką paskirtų ne bandymams išvengti neišvengiamo, o sukurtų planus, technologijas, tam kad žmonija išgyventų tuos globalinius klimato pokyčius. kad turėtų kur gyvent, ir ką valgyt, KAI nebeliks nei kur gyvent nei ką valgyt
enzim 2008-01-31 00:22
Na va ir vėl dvi alternatyvios strategijos krizės akivaizdoj: nieko nedarykim ir prisitaikykim, kita- pasipriešinkim,aktyviai veikdami, ir stabilizuokim pusiausvyrą. Kiekviena iš šių strategijų turi savo pliusų ir minusų. Pasirinkus pirmąją, jau dabar turim planuot, kur nusipirkt naują Tėvynę arba tapt klajokliais, greičiausiai vandenynų. Atitinkamai reik planuot su tokiu gyvenimo būdu susijusias technologijas vystyt. Tai atskiros tautos pasirinkimas, kai nesitikima pagalbos iš aplinkinių tautų. Antroji strategija reikalauja visų žemės tautų vieningo veikimo, milžiniško intelektualinio ir materialinio indėlio. Iš esmės tai žinksnis link kontroliuojamos atmosferos. Ką rinksimės, priklausys ir nuo moralinio apsisprendimo.
Anonymous 2008-02-09 06:45
negerai kad neliks lietuvos.o kur desis lietuviu nacija?gal pac laikas dabar jieskoti kokio auksto kalno?
Anonymous 2008-03-01 18:44
paprasciausia zmones to nori ir tiek. tdl tjp ir daro.
Anonymous 2008-03-01 19:12
paprasčiausiai tokių žodžių kaip "tdl", "tjp" lietuvių kalboje nėra
Anonymous 2008-03-13 00:13
Koks skirtumas kas bus, sako kad masinos kaltos tipo nevazynekim su jom,tai gerai as nevazynesiu kitas vaziuos kuriam dzin. Su tuo straipsniu puse sutinku puse ne. Kad lietuvoi pastebejom klimato kaita tai tikrai ne vienas nepaneigs,sia ziema kaip ir sniego nebuvo, ir kas metais tokios ziemos dazneja, teko girdeti kad jau po 20metu lietuvoje pamatyti sniega bus retas reiskinys. Jei taip bus toliau tai manau tai pasitvirtins. Beto panasaus tipo apie pasaulio pabaigas internete yra simtai straipsniu su vis kitokiomis prognozemis.
Anonymous 2008-03-14 23:53
As skaiciau tokia nuomone: nuo 1999 metu pradejo judeti zemes magnetiniai laukai. Kodel? Niekas to nezino. Ir, deja, tai progresuoja...Pasirodo, kad zmogus - ne svarbiausias kaltininkas. Jam skiriama 10 % neigiamos itakos, o gamtai - 90 %.
Anonymous 2008-03-15 07:24
Kur skaitei? Gal NSO puslapyje?Tamstai reiktų pasidomėti magnetių polių judėjimu. Jie juda jau seniai.
Anonymous 2008-03-19 11:02
as manau kad zeme isnyks 2126 metu Rugpjucio 16 dienos vakara i ja atsitrenks DIDYSIS NAIKINTOJAS tai sakant meteoritas
Anonymous 2008-03-19 12:42
Tu gal dar valanda gali pasakyt kad mana vaikai pronukiai zynotu
Anonymous 2008-03-19 13:13
Kaip lietuva visa gali paskesti jei juros lygis pakils apie 100m, o auksciausias kalnas lietuvoje siekia apie 300m? kazkaip nesueina galai, ir tas simtas metru nera daug. Kalvotu vietu lietuvoje tai netruksta ir kalnu galybes didesniu uz 100m yra.
enzim 2008-03-19 20:42
Tu gal atidžiau pažiūrėk į fizinį(reljefo) žemėlapį. Kur ta galybė? Kas per kalnai?Smėlio, žvyro, molio kalvos. Bangavimas nuplaus per ilgesnį laiką
Skeptikas 2008-03-19 21:28
Galėsi sėdėti ant Medvėgalio.
Anonymous 2008-03-19 23:30
Taip nx ir reikia laukiu tokios dienos kd pasaulis paskes laukiu to prakeikto atsilimo ir tos pabaigos
Anonymous 2008-04-24 17:46
As kiek matau, tai cia zmones pasisako labai menkai susipazine su sio straipsnio turiniu. Rodos, kad aptariat "Nepatogi tiesa'' scenariju. O apskritai, sitas straipsnis man labai praskaidrino mintis. Rusai, amerikieciai, visus kazkas valdo.. Kol Stalinas Sovietu sajungoj zmones saude, amerikieciai apie 25 kadra galvojo. Zmones reikia valdyti, politika yra tokia, o, kadangi nepatogi tiesa JAV kandidato i prezidentus filmas, tai labai aiskiai galima suprasti. Burbulas ispustas smarkiai ir tai aiskiai matosi, zmones megsta sugalvoti sau prazuties teorijas is ziniu ir tuo labiau supratimo stokos. O straipsnis padejo suvokti dar kelis zmoniu bauginimo yrankius. Esu dekingas autoriui, labai idomi teorija.
Anonymous 2008-04-25 06:31
zmones masto kad nieko neivyks, po manes nors ir tvanas, bet jaigu pamascius daugiau, tai pamatysite kad klystat(kaikurie) zmonija gyveno iki fabriku ir visokiu masinu technologiju susijusiais su tarsa planetos.. tol gresmes nebuvo bet metu nedaug praejo ir prasidejo, cunamiai, kaitros, badas ir kt. zmonija tik tada atsimerktu bet butu jau per velu kaska daryt.. na bet as asmeniskai tikiu kad zmonija taip nenusivaziuos, juk technologijos zengia i prieki be jokiu tarsos gamtai ir orui padariniu..jau galetu greiciau paleisti tas elekto varomais automobiliais, vandeniliu.. ko jie laukia?? kol issiurbs visa nafta? po to ieskos marse naftos ?