Lietuvos mokinių parlamento organizuojama „gatvių perėjos“ akcija (Video)  (16)

Lietuvos mokinių parlamentas (toliau LMP) š.m. kovo 4 d. 15 val. visoje respublikoje inicijuoja akciją, skirtą išreikšti nepasitenkinimą vykstančiu valdžios ir mokytojų konfliktu, kuris mokinius paverčia situacijos įkaitais. Šios akcijos metu 8 – 12 kl. mokiniai vaikščios visuose Lietuvos miestuose numatytų gatvių perėjose, taip siekdami atkreipti visuomenės bei valdžios dėmesį į tai, jog dėl vis gilėjančių švietimo sistemos problemų labiausiai kenčia jie.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pagrindinė mūsų akcijos idėja – parodyti, kad kol mokytojai ir valdžia neranda sutarimų bei bandoma panaikinti švietimo problemų padarinius, o ne tikrąsias priežastis, mes esame nežinomybėje, kuri stipriai veikia mūsų gyvenimą“, – teigia akcijos koordinatorius, LMP narys Linas Kuklerius.

Akcijos esmė: 4-10 min. (priklausomai nuo transporto srauto intensyvumo) sutartu laiku sutartose perėjose be sustojimo mokiniai pereis iš vienos gatvės pusės į kitą ir atgal, taip trumpam sutrikdydami įprastą eismą. Kiekvienas miestas, dalyvaujantis akcijoje, turės po koordinatorių, kuris iš anksto savo mieste paskelbs strategines gatvių perėjas, kuriose bus vykdoma ši akcija. Svarbu įsiminti, kad šia akcija mes nepažeidžiame įstatymų, nes veiksmas vyks šviesoforų nereguliuojamose perėjose, o jokiose kelių eismo taisyklėse nėra nurodyta, kiek kartų ir kiek laiko galima per ją eiti.

Mokinių atstovai pažymi, kad rezultatyvaus dialogo tarp vyriausybės ir mokytojų nebuvimas sukėlė neigiamų padarinių: mokytojai piktinasi nepakankamu jų problemoms skiriamu dėmesiu, visuomenė skaldosi į stovyklas, mokiniai nesijaučia saugūs. Be to, mėgstama prisidengti mokinių vardais net negavus iš jų tokios teisės. Lietuvos mokinių parlamentas paneigia Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (toliau LSDPS) lyderio A. Bružo skleidžiamą informaciją, kad LMP palaiko profsąjungą ir jų teikiamus reikalavimus vyriausybei.

A. Bružas LRT laidoje „TV Forumas“, transliuotoje š.m. vasario 25 d., pareiškė, kad LMP palaiko jo vadovaujamą profesinę sąjungą bei jų veiksmus. Mokinių atstovai informuoja, kad nėra išreiškę palaikymo LSDPS pozicijai.

Tad susidariusi situacija ir ryžtingų sprendimų nebuvimas mokinius skatina susitelkti ir kartu spręsti šias problemas. Moksleivių atstovai pabrėžia, nesiekia kam nors pakenkti, o tiesiog nori, kad būtų atkreiptas dėmesys į tai, kad nuo šio konflikto nukenčia mokiniai ir atimama jų teisė į mokslą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: