Klimato kaita: ekspertai ragina pereiti prie „avarinio“ plano

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dvigubas nulis 2009-01-05 22:20
Niekas nekirs mažiau medžių. Kas gi prašo kirst tuos medžius? Vakarų šalys. Tos pačios, kurios savo medžius iškirto per šimtmečius, ekonomiką pasidarė, o dabar kitų prašo, jog nedarytų to paties, nes klimatui tai blogai Kad ir kaip nenorėčiau, tačiau šiuo atveju įžvelgiu savanaudiškumą iš Vakarų pusės.
Domaz 2009-01-05 22:48
To Ignas: Koks dar saules aktyvumas?? Is dangaus iskritai ar kaip?? Dabar kaiptik saule rami kaip niekad ir visi bijo jos staigaus suaktivejimo. Beje kazkur skaiciau kad greit galim sulaukti klimato atsalimo, o ne atsilimo.. Tiek daug hipoteziu, kad jauciu tik velniai zno kaip ten bus
Anonymous 2009-01-05 23:10
Gal jis gavo saules smugi
elektrikas 2009-01-06 11:10
Pardoksas, bet daugiausiai žalos miškui yra padaryta kovojant su globaliu atšilimu, šis kovojimas labai prisidėjo prie šilnamio efekto http://www.time.com/time/magazine/artic ... 75,00.html Čia yra pateikiami skaičiai kiek buvo iškirsta ir sudeginta miškų "švaraus" kuro auginimui, kuris beto dar sukėlė maisto kainas. Vertėtų pasidomėti ir kitokia nuomone, kuri skiriasi nuo oficialios apie tą kovą su Globaliu Atšilimu, kuri tapo spekuliacija ir net daro tiesioginę žalą gamtai prisidėdama prie atšilimo (o gal ir atšalimo, nes niekas gerai nežino).
Nerkashis 2009-01-07 21:36
Pats paprasčiausias ir nereikalaujantis jokio technologinio įsikyšimo būtų suvartojimo mažinimas. Žinoma tai švelniai tariant nerealu. Galbūt švietimas turėtų tuo pasirūpinti ir jau nuo pirmos klasės kalti vaikams į galvą kad to ar ano reklamuojamo per tv blizgučio jiems nereikia ir t.t.
Anonymous 2009-01-08 16:53
Iš niekur aš neiškritau . Pasitikrink savo šaltinius. Iliustruotam moksle teko skaityt, kad jis kaltas dėl padidėjusios temperatūros . Ir praeitą savaitę per Discovery aiškino, kad 2012 atsivers kažkokios saulės juodosios dėmės. Iki tol jos aktyvumas augs,o tada pasieks aukščiausią tašką. dar ten pasakojo, kad jos atsivėrė per WW1 ir WW2. tada kažkaip suaktyvėja saulės audros ir veikia žmonių psichiką.
GyckaZ 2009-01-08 17:57
pagyvensim pamatysim, o dabar yra dabartis!!!
Anonymous 2009-01-10 13:44
Panasu, kad britanija niekaip negali issisukti is populistinio pobudzio straipsniu. Sis straipsnis visiskai neatitinka realios tikroves ir "prifarsiruoja" zmones paciomis kvailiausiomis idejomis. As pats asmeniskai ilgai dalyvavau ivairiuose "sugokim klimata" projektuose ir maciau, kad uz visko stovi tik tam tikra suinteresuota zmoniu grupe, kurios tikslas yra pinigai kvailinant istisas tautas. a) Istikruju egzistuoja daug paprastesni metodai siuo klausimu, bet cia jau atskira tema ... b) labai nedaug zmoniu zino kaip vyksta CO" apykaita zemeje. Artimesni atsakymai butu (E[X]G8, Neruse, Ignas, Dvigubas nulis, Domaz) Raginu sios svetaines administracija mazinti UK straipsniu kiekiu portale ir nezaloti zmoniu mentaliteto absurdiskais straipsniais.
Anonymous 2009-01-10 19:17
Dažniausiai klimato šiltėjimo priežastis paprastai pateikiama taip - dėl deginamo iškastinio kuro padidėja CO2 koncentracija atmosferoje, o dėl didelių miško ploto kirtimų jau nesugeba augalai absorbuoti pertekliaus. Padidėjęs CO2 kiekis skatina planetos šilimą. Gal čia ir yra nemažai tiesos, dėl iškastinio koro deginimo. Tačiau keli dalykai netutampa man: a) CO2 molinė masė yra beveik 1,5 karto didesnė už oro ir to geriausas pavizdys būtų smogas. Tai į aukštesnius atmosferos sluoksnius neturėtų labai pakilti ir veikti (na su CO atveju tai jau kita situacija galima). Šia galima pradėti kalbėti apie šiltasiais oro sroves, difuzijos procesus. Prie žemės paviršiaus gal ir geras šiltėjimo efekto aiškinimas. b) Kažkaip visi pabaigę vidurinę mokyklą arba gimnaziją ją pamiršta ir ką mokės (arba nelabai). Esmė maždaug tokia: KURAS + O2 = CO2 + Q; čia tas Q - tai išsiskirianti šiluma arba energija atliekanti darbą pvz.: mašinos variklyje ir pan. Ar šis Q kartais negalėtų būti dar vienas šilimo proceso tiesioginis kaltininkas? Juk visi varikliai, buitinė įranga šyla, gyvenamųjų namų apšildymui, elektros gamybai gebinamas kuras, pramonė irgi išskiria ne tik CO2 bet ir didelius šilumos kiekius (įskaitant ir patį žmogų - kaip šilumos šaltinį). Šį pavizdį galima sieti su praeito amžiaus viduryje pradėjusia smarkiai augti pramone ir t.t. Keli pamastymai į šalį: Mokslininkai apie praeities oro sudėtį ir CO2 koncentracijas atmoferose sprendžia (kiek teko girdėti ir skaityti) iš įvairių ledo grežinių antarktidoje ir pan. Tai jeigu seniau buvo įvykes milžiniškas atšilimas tai ar tas ledas neturėjo ištirpti (bent didelė dalis) kas ir dabar yra stebima? O tokio atšilimo metu ledas vargiai ar formuojasi kad galėtų "užšalti oro pavizdys". Na kad šyla klimatas tai iš dalies ir taip nėra keista: ar bent kas mėgimo primesti kokį šildytuvą žmonės pasigamino - kelių? Juk keliams naudojamas asfaltas daug geriau sugeria saulės šviesą nei ten buvęs miškas ar pieva. Ateis vasarėlė ir visi bėgs prie vėsesnių ezerų Pritariu daugeliui išsakytoms nuomonėms, kad reikia pradėti keistis patiems. Bet ar tai įgyvendinama sunku pasakyti, nes turbūt puikiai visi žinom posakį: "Mano namas -mano tvirtovė".
Anonymous 2009-01-10 20:31
vo prasides gudruciu sau ir ce su klimatu.