Kaip išsirinkti tinkamus elektros instaliacijos įrenginius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindė 2009-01-31 13:23
Čia irgi nematau prasmės visur jų dėti. Užtenka skalbimo mašinai, vonios patalpai, viryklei. Na aišku jei yra mažų vaikų, mėgstančių kaišioti pirštus į rozetę... Bet man asmeniškai užtektų tik vonioj nuotėkio relės, kur tikrai yra pavojus didesnis nusitrenkti įkritus telikui į vonią Šiaip nepirkit visų tų pigių jungiklių, rozečių, tokių kaip Vilma (antireklama). Gal ir atrodo koks skirtumas, bet jungiklių kontaktai po kurio laiko pradeda nepilnai kontaktuoti, tada jie kaista, kartais užsidega pats jungiklis. Namie ne vienas Vilma jungiklis susvilo Dabar stengiuosi Jung ir ABB firmų įranga dėtis, kai ką pakeisti reikia. Senukuose Jung manau nerasite, ieškokit ElektroBalte. Nors nežinau ar ten grynaisiais pinigais galima pirkti (viską imu per firmą).
M.Mantas 2009-01-31 13:49
Pas mano tėvus Vilma jungikliai. Jau 6 metai. Nė vienas nesusvilo. Anksčiau kažkur rašė, kad nuo jų net lempos mirgsi, bet ir tokių bajerių nebuvo. O šiaip už juos yra ir daug pigesnių. Pvz man Vilmos išvaizda patinka. Nei per daug kampuoti, nei perdėtai raityti. Kalbant apie straipsnyje paminėtus dalykus, tai visi arba įprasti arba skirti ne eiliniams vartotojams.
Vytioka 2009-01-31 14:02
Nuotėkio srovės apsaugos įtaisai manau tikrai gerai ir iškrovikliai bei automatai... Bet nemanau, kad reik to paskirstymo su automatais.. Na nebent gyveni rūmuose kur visur elektra pastoviai vartojama šildymams ir t.t...
Anonymous 2009-01-31 16:11
Amm gaila, kad dar prie viso sito smart hause irangos privalumu nepaminejo..
Anonymous 2009-01-31 17:29
Del prioritetiniu grandiniu kontaktoriu,- tai tikrai geras dalykas. Esu toki pasistates sodyboje, nes deje turiu tik 6kW vienfazio ivado. Labai gerai su juo suvaldzau 4 grandines, ypac tada kai 3kW staklytes medzio lentoms apdirbti ijungiu. Taip pat pastaciau keturius nuotekio sroves apsaugos itaisus i kiekviena grandine, taip man klaidingai neatsijungia, kaip buvo su vienu anksciau. Antraip, visos grandines apsaugotos, ir kai zmona , atsimenu , per rozete su dregnu skuduru buvo pratemusi, atsijunge tik viena grandis! Nezinau del Jungo, Vilma tikrai nepatenkintas, nes nusvylo keli jungikliai, tai as i Domino pakeiciau, jau 3 metai puikiausiai veikia Beje automatus Snaiderio staciau, senukose pirkau, bet Elektrobalte ju irgi yra
Mindė 2009-01-31 18:21
EdmundasM, na Jung viena rimtesnių firmų. Visgi vokiečiai, ne lenkai O Domino tai man kažkokia ne rimta atrodo vien jau dėl to, kad daug kur statybų vietose mačiau Domino dėžes, o ten kiša viską kas pigiausia Dar dėl nuotėkio relių. Girdėjau kad apšvietimo grandinei jos nelabai tinka. Ar tai tiesa? Nebūna, kad išmetinėja įjungiant/išjungiant apšvietimą?
kionig 2009-02-01 01:26
O cia idomiai apie Vilma atsiliepta Man liktais pakolkas vienas jungiklis vilmos parejo, kontaktai oksidavosi nuo sroviu islydziu junginejant, bet pakolkas tik vienas pasitaike, turbut gal kad is senuku. Gaidys tie senukai pilni lenkisko ir kinisko slamsto..
Nerkashis 2009-02-01 15:29
Na turiu ir aš priekaištų Vilmai. Veržiant rozetės kontaktus, vieno pirkimo dviejų rozečių persisuko. Šiaip teko dirbti su Legrand. Iš kokių 50 vienos partijos sudėtų rozečių nebuvo brokuotų. Sr. nuot. rėles tikrai dėčiau tik pavojingoms patalpoms. Vien dėl to kad esu praktiškas. Kad ir koks naujobiškas ir nežinomos firmos būtų automatukas, užtrumpinus vistiek išmes. O dabar vien dėl to kad šeimoj yra vaikas arba kad su šlapiu skuduru galėčiau rozetę pavalyt neketinu jos įdiegt. Neteko dar susidurt su įtampos stabilizatoriais (apart PC naudojamus UPS). Vat tokį būtų įdomu išbandyt. Tiesa ar šviesų prigesinimas nekenkia taupančiosiom???
Anonymous 2009-02-04 10:20
Aciu uz klausyma. Nekukliai tariant, skaitau save ne naujoku sioje srityje, del to ir atsakysiu. Nuotekio sroves apsaugos itaisai tinka ir apsvietimo grandinems. Klausymas yra toks, kokio tipo jos turi buti... Aplamai EN ir IEC standartu numatytos jos egzitoja siu tipu: AC - paprastosios, neturincios papildomos filtracijos nuo trikdziu, A - turintis "filtracija" impulsinems dedamasiams, bei trumpalaikiems suoliams. A Si - (turi tik Schnaider'is), su filtru suliams kurie gali atsirasti del nekokybyskos "elektros tinkle", bei jusu minetu atveju, apsvietimo. Paprastai tai buna liuminascensinio, dienos svieso lempu grandinems, nes juose yra droseliu, bei kondensatoriu starteryje. B - ypatingiems atvejams, su spec filtru kuris jaucia ir nuolatines dedamasias. Jos paprastai atsiranda grandinese su daznio keitikliais ir pan. Tad apsvietimo grandine galima saugoti "statant" daug NSI, taip sumazinus tikimybe klaidingo issijungimo, arba naudojant A bei A Si tipu, kas dar geriau, irenginius.
EdmundasM 2009-02-04 11:51
daugiau apie nuotekio sroves apsauga bei iskroviklius: http://www.schneider-electric.lt/Downlo ... e%20LT.pdf
Anonymous 2009-03-17 21:42
del pigiu rozeciu ir jungikliu, tai zinau kad su vilmos jungikliais buvo tokios problemos, kad isdega sidabras kontaktuose ir pats esu nukentejes. Dabar jie sia problema berods pasalino. Ne per seniausiai pazistamas laboratorijoje tikrino jung, siemens ir lietuviskus vilmos jungiklius 10A apie 25000 ciklu. Tai is tikruju didelio skirtumo nepamate, visi jie buvo apdege. Bet po tiek ciklu visi dirbo kuo puikiausiai. O del vilmos rozeciu tai negirdejau ir pats neturiu priekaistu. Ir kaip uz tokia kaina tikrai geras variantas. Taip, kad as uz Lietuviska preke