D. Mikalauskaitė. Maisto produktų chemizavimas - didžiausia žmonių mitybos problema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-03-23 18:39
vienas is valdzios tikslu turetu buti maisto kokybes gerinimas.. kol dar viskas nepavirto dazais ir kita chimija..
kionig 2009-03-23 19:23
Dalinai neteisus, tu, nes jau daugelyje maisto produktuose tas naudojama, zinoma, vienuose nuslepiama ta informacija, kituose ant etiketes pilna E raideliu, jei nepatingi susivesk i google ju numerius ir pasiskaityk, kas tai per medziagos ir kokiu tikslu dedamos. O maisto chemizavimo tai siame amziuje tikrai neisvengsime, nes musu zeme nebepajegia islaikyti perdidelio zmoniu skaiciaus, tam reikia ir ukininku ir kitko. Siaip pakolkas kaime geriausia, aisku be darbo nesedesi, bet vis maloniau valgyti savo uzaugintus produktus, kai zinai, kad pralenkia kokybe parduotuvinius produktus. Zinoma, kaip miestietis stengiuosi rinktis produktus auksciausios rusies, nors jie ir brangesni Apie tu medziagu salutini poveiki, tai ju mazas kiekis nedaro dideles zalos, nors kai pagalvoji kiek limonado ismaukiau ir panasiai, iki siol gyvas Beje, tu cheminiu medziagu musu organizmas nepasisavina, zinoma, yra ir isimciu. Nuodijames, bet mazomis porcijomis, prie kuriu organizmas prisitaiko arba ne - kiekvieno individualiai.
Anonymous 2009-03-23 20:17
Jei chemikai nebutu linde prie maisto, tai vargiai ar butu maisto. Reik karts nuo karto ir pasidziaugti, kad stai maistas konservuojamas, negenda greitai, yra gerai apdorojamas. Ar pigu butu valgyti tik sviezia ir tik naturalu maista? Ka darytumete su visu susidariusiu kompostu? Subjektyvus straipsnis paremtas populistiniu nepasitikejimu chemijos mokslu. (p.s. manau didziausia ZMONIJOS beda yra badaujantys zmones, o ne pigus maistas)
Anonymous 2009-03-23 20:25
Ir vel apie tai koks baisus tas maistas. Nu bet jau kiek straipsniu cia priraset ir nei vienam taip ir nepaminejo ka galim butu valgyt. Cia parduotuvei kazkada vaiksciojau ziurejau visur tu E*** prikista, visur dazikliu pilna ir t.t. nu ir laiko ten nera visas parduotuves prekes perziurinet ir atrast kas geriausia. Zodziu, noriu pasakyt, kad daugiau naudos butu, jei pristatytumet "sveika maista", o ne pilinetumet is tuscio i kiaura... tas blogai, anas blogai, tas dar blogiau... taip ir nezinai zmogus nei ka valgyt nei ko nevalgyt..
Anonymous 2009-03-23 20:40
Vilties yra, kad tapsime ekologiškesnė tauta ir maitinsimės sveikiau!!! Apklausos tikslas - išsiaiškinti ekologiško maisto poreikį. Perkant ekologiškus produktus, ne sunku pastebėti, kad jie kainuoja truputį daugiau nei įprastiniai, ne ekologiški produktai. Tačiau rinkdamiesi ekologišką maistą, mes ne tik remiame saugių produktų gamybą, bet ir prisidedame prie teisingos ir tvarios maisto sistemos tiek sau, tie ir ateities kartoms. Būkime vieningi, palaikykime šalies ūkininkus ir netoleruokime įvežtinės produkcijos, vartokime natūralų, sveika, ekologišką maistą. Jūsų suteikta informacija ir išsamūs, atviri atsakymai, bus itin vertingi rengiant ekologiško maisto paketus (pagal kiekvieno vartotojo poreikį), padės plėsti ir organizuoti ekologiško maisto vartojimą, tiekimą, naudojimą Pildydami anketa galite jaustis saugiai, visi vartotojų pateikti duomenys saugomi ir nebus teikiami i tretiesiems asmenims, kadangi Jūsų pasitikėjimas mus įpareigoja, užtikrinti kuo griežčiausią apsaugą. tukis. t-sprendimai. lt/ anketa1. php
Anonymous 2009-03-23 20:53
bet kokia chemija turi shalutini poveiki, netgi dabar nera iki galo zinoma koki poveiki ta chemija turi, bet niekam ne paslaptis, kad chemikalai salygoja dnr mutacijas... kvailiai aishku i tai nekreipia demesio, bet cia evoliucija viska sustato i savo vietas - jie iglainiui nesusilauks normaliu palikuoniu
Nerkashis 2009-03-23 22:59
Kažkas klausė kur dėti kompostą. Tai kad ir taip aišku. Grąžint atgal žemelėn ir taip vėl ir vėl.
Anonymous 2009-03-24 00:42
viskas remiasi i tai, kad nauda yra is chemijos, kad ir pailgejes produktu galiojimas ir t.t., bet daznai tuo naudojasi gamintojai, kad kuo labiau sumazinti islaidas, tokiu budu pakeiciant dali (dazniausiai didziaja) produkto ivairiais priedais, mesa pasunkinant (isigeria daug vandens), todel zmogus reliai valgo prasta, isskyrus galbut labai brangius produktus, maista. Yra linksmas rusu eksperimentas "Atsargiai maistas" (yra topvideo .lt), ten panasiai, kaip "Super size me" filme, valgo dvi savaites nesveika maista, pirma savaite hamburgerius ir pan., o antra visokias desreles, pieno produktus ir plius nemazai papasakoja apie maisto gamybos ypatumus.
Anonymous 2009-03-24 10:22
Jei dabar pvz. sugalvotu žmonės maitintis sveikai, tai du trečdalius maisto pramonės tektu uždaryti. Taip pat, beveik sustotu farmacijos pramonė, nes žmonės taptu gerokai sveikesni. Būdami sveiki ir sveiko proto, žmonės nebesileis mūlkinami, į valdžia nebepaklius politikai su "kiaulės snukiais". Baigsis turto grobstymas ir t.t. .... Klausimas: Ar tie kurie suka didelius pinigus ir gali nusipirkti sau reikiamus įstatymus, su tuo sutiks??? Taip, kad bus kaip toje nešvankioje dainelėje " mano kūmas, tavo dėdė, vienas ^iko, kitas ėdė"
Anonymous 2009-03-30 16:16
Jinai teisingai sneka. O as (kadangi mokaus biochemija) jau zinau, kaip viskas sudetinga, ir jei darysi paprastai (pas mus reiskia "pigiai") - tik pralosi. Stai jums pvz: jei jusu organizme truksta, tarkim, kalio, o jus valgot tik batona su pienu, tai reikes suvalgyt gal 3 batonus, tam kad patenkintumet ta kalio poreiki. Taigi - kalio poreikis patenkintas, bet visos kalorijos/angliavandeniai galop nuses ant slaunu ir pilvo. O jei dar batonas prastas, pastovejes?.. Taigi, pirma auksine taisykle - valgom kuo IVAIRESNI maista. Sumazes apetitas. Ypatingai neaiskiem produktam. Antra auksine taisykle - tas ivairus maistas turi buti kuo SVIEZESNIS. Mamos kepti kotletai nors ir is naminio versiuko pastoveje kelias dienas praranda savo verte. O tie mamos kepti kotletai ir parsivezti po savaitgalio itin populiari praktika Lietuvoj. Paskui skundzias visi sirdies ligom.
Anonymous 2009-04-01 13:43
zmonisjos beda yra be saiko besidauginantys ir neatsakingi, o ne badaujantys. nes badauti (prisilaikyti saikingos dietos) proto ribose yra netgi sveika. na o pati didziausia beda aisku yra idiotai save proto bokstais laikantys ir manantys, kad jei pasersi sociai alkstanti tai isspresi visas bedas.
Karvė 2009-12-14 01:23
Jei dabar būtų nustota naudoti visus (ar tik daugumą) maisto priedus - prasidėtų badas, nes elementariai nėra galimybių visiems grįžti prie ekologiško ar bent natūralaus maisto. Miestai tiesiog žlugtų, vėl taptume agrarine visuomene, nes praktiškai visą laiką ir pastangas skirtume maisto prasimanymui. Kas taip nori - važiuoja į kaimą ir vegetuoja, o protingi žmonės truputį pasidomi kokių priedų koks poreikis ir atsirenka padorius produktus, daugiau gamina patys ir gauna optimalų balansą. Kas čia minėjot, kad visa chemija keičia DNR, tai tamstai siūlau grįžti į mokyklą, gal net į darželį... Baisu skaityti ir straipsnį ir komentarus - kokia tai nupezus boba savo minimum 20 metų neatnaujintas žinias dėsto, o dauguma kaip puspročiai skiedžia iš paskos neturėdami nė menkiausio supratimo ar argumentų. Nesakau, kad valgyti reikia bet ką - priešingai, domėkitės, skaitykite, kokie kokių priedų veikimo principai ir šalutiniai efektai, rinkitės kokybiškus produktus, daugiau maisto ruoškite patys ir viskas bus tvarkoje. Gal net nuo avigalviškumo padės...