Tokių dalykų mokyklose nemoko. Super paprasta gudrybė apie didelius skaičius (Video)  (1)

Neseniai pasirodžiusiame matematikos mokytojo vaizdo įraše žmonės supažindinami su lengvesniu būdu sudėti ir atimti didelius skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Howie Hua pasidalijo šiuo triuku su savo „Twitter“ sekėjais, paaiškindamas, kad kartais lengviau sudėti ir atimti skaičiuojant iš kairės į dešinę, o ne iš dešinės į kairę, kaip mokoma daugelyje mokyklų.

Užuot skaičiavęs iš dešinės, sudėjęs du mažiausius skaitmenis ir perkėlęs vienetą, Hua pradeda iš kairės ir sudeda du didžiausius skaitmenis. Sukūręs naują eilutę po apačia, jis prideda viduriniuosius skaitmenis, o tada prideda naują eilutę ir sudeda mažiausius skaitmenis kartu.

Taip pridedamas papildomas pridėjimo etapas, tačiau jis apima daug paprastesnius skaičius ir nereikalauja jokio sudėtingo vieneto perkėlimo.

Kaip sudėti šiuo būdu matematikos instruktorius demonstruoja šiame vaizdo įraše:

„TikTok“ vaizdo įraše jis taip pat pademonstravo kitokį atimties būdą.

Jis siūlo pirmiausia atimti skaičių, esantį kairėje pusėje. Tada atimamas mažesnis skaičius, o šio skaičiaus suma atimama iš bendros sumos, kurią rodo kairėje esantis skaičius.

Kaip atlikti atimtį šiuo būdu matematikos instruktorius demonstruoja šiame vaizdo įraše:

@howie_hua Did you know you can subtract left to right? #math #mathematics #mathtok #maths #teachersoftiktok #teacher #mathtricks #mathtrick ♬ original sound - Howie Hua

 

 

Parengta pagal „IFLScience“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (1)