Kitoks požiūris. Protėviai žinojo darnos paslaptį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2011-03-30 16:15
Kaimo pensininkam gal ir patiks tokie verkslenimai, o musu karta visai kitoki gyvenima gyvena.
Justdoit 2011-03-30 16:33
Man keistai skambėjo žodžio "esmė" įprasminimas. Tarsi nauja reikšmė atsiveria. Kuo daugiau esmės tuo ... kažkas geriau ar blogiau.
Atlast 2011-03-30 16:49
Labai grazus straipsnis, bet ne apie technologijas. Dvasinius dalykus prasom palikt dvasiniams portalams.
Edmundas 2011-03-30 16:51
Nepasakyčiau, kad čia verkšlenimai, tiesiog mūsų protėviai taip gyveno. Suprasdami aplinką ir save toje aplinkoje, mokėdami priimti sprendimus ir įsiklausyti. Plačiau apie tai yra rašęs A.Žarskus, besidomintiems lietuvių dvasine kultūra rekomenduoju paskaityti. Suprantama, nereikia pamiršti, kad seniau pakankamai buvo ir tamsumo, ir skurdo, nereikia idealizuoti praeities, tiesiog žinoti faktus.
RiMuSaS 2011-03-30 17:34
Geras straipsnis. Bet tikrai cia ji talpint lebai tinka. Nes kaip matom nevisi supranta apie ka viskas cia buvo rasoma. Ir savo ismintimi dalinasi jau.
reality 2011-03-30 18:18
Shinigami 2011-03-30 18:36
Paskaičiau pradžią, paskaičiau vidurį, bet vis tiek nieko nesupratau. Man kažkaip sakiniai vienas su kitu nesiriša. Kai kurie žodžiai taip pat tik pirma kart girdimi. Labai keistas straipsnis.
Muskietininx 2011-03-30 19:01
Liaudiškai sakant, labai "mandriai" parašytas. Ne kiekvienas supras. Norėta parašyti labai aukštu lygiu, tačiau daugeliui jis gali būti tiesiog per aukštas, todėl taip ir liks jų neperskaitytas.
Giedrius- 2011-03-30 19:07
Kiek sumautai daug tokių straipsnių temom kuriuos derėtų nagrinėt psichologijos terminais... pykina nuo argumentų tokiuos rašinėliuos, ale "sėmėsi stiprybės iš amžių glūdumos", pfu!
Separatistas 2011-03-30 19:38
Niekada nebuvo ir nebus "tobula" - taip, anksciau zmones turejo daugiau prasmes savo gyvenime, bet uztat buvo sunkiau pragyventi, karai ir pan. O palyginimui siais laikas visiems rupi tik pinigai, malonumai, svaigalai, o kai jau isibega tai atgal nera kelio :| Kitaip sakant "Greitai keliaujam i niekur". Nedaug kas susimasto del ko gyvena, kokia prasme, tokius pamastymus i sona nustumia "uzsikimsimas" malonumais, bandos mastymas..
Plikas 2011-03-30 19:53
Ir straipsnyje keliami panašūs teiginiai, o svarbiausia dalis - jų pagrindimas - pamirštama.
Sloth 2011-03-30 20:00
Tiesa sakant, straipsnio iki galo neperskaičiau, ne todėl, kad jis blogas, ar ten būtų netiesa. Tiesa sakant, pats visiškai sutinku su straipsnio mintimi. Dabartinė padėtis tikrai nėra gera, bet savaime aišku, kad nebuvo ir senovėje. Gyvenimo blogumą, tuštumo jausmą tiesiog anksčiau ir dabar sukelia dažnai skirtingi dalykai. Anksčiau žmonės kariavo, žūdavo, būdavo nelaisvi, neturėjo į ką atsiremti, kam pasiskųsti, ką valgyti, dėl tos priežasties žmonės būdavo priversti daugiau bendrauti su kitais. Palaikyti bendruomeninę savitarpio pagalbą, tai suteikdavo tam tikrą priklausomybės jausmą, tvirtumą ir pilnatvę. Dabar to nereikia, todėl žmonės dažniau tampa vieniši, dažniau pasimeta. Dabartinis žmogus turi galybę pasirinkimų ir tie pasirinkimai apsunkina jo paties gyvenimą, nes niekas nepadeda jų atsirinkti. Vieni žmonės siūlo savo tiesą, kiti savo, ir žinok gi tu kas iš tiesų teisingą ir kas tave padarys laimingesniu. O straipsnyje pasigedau paprasčiausios argumentacijos.
Arwis 2011-03-30 20:02
''tvirtumo semesi is amziu gludumos'' tiesiai sviesiai galiu pasakyti kad bullshit. Kaip mes siandien gyveam, sprendziam vienokias bedas taip jie anksciau gyveno sprende kitokias laukdami rytojaus. Labai nemegstu kai romantizuoja tokias pievas. Gal koks poeciokas sieno sviezio apsirukes ir semesi tos stiprybes is amziu gludumos taciau paprastas zmogus vargo, dirbo gyveno ir kazko sieke. Visai taip pat kaip ir mes siandien tik metodai pasikeite.
blizzard 2011-03-30 20:36
atvirai pasakius aš irgi paskaičiau pradžią ir kažkaip priminė tuos sektantų straipsnius apie nieką kažkaip viskas malama, veliama ir nieko konkretaus neparašoma. Kiek skaičiau nebuvo nei vieno žodžio "žinoma" arba "įrodyta" ar ko nors panašaus, tai daugiau ir nebeskaičiau...
Goblinas 2011-03-30 20:38
iš esmės absoliučiai bukas davatknis straipsnis, pridengtas po pseudo erudicija. mėgstama patvorių rašytojų metodas yra samprotauti teiginius iš oro paimant, jokios argumentuotės nepateikta. tas klišinis požiūris, jog seniau žmonės gyveno harmoningą dvasinį gyvenimą yra apgailėtinas. didelė dalis žmonių mirdavo arba nuo ligų arba nuo pastovių karų ir smurto. vien tai, kad dabar gali laisvai išpažinti skirtingas mitologijas ir nugyventi ilgą gyvenimą yra rodiklis, jog geriau mes niekada negyvome.
RiMuSaS 2011-03-30 20:40
Kodel komentuoji jai neperskaitei straipsnio ? Mintis gera destoma sudetingai, bet gerai. Perskaityk pirma... Na taip sita fraze tokai skambi istikro, bet jug manau nesu koks kaimo japis su iskirmijusiais dantim, kad isgirdes fraze uzsivestum ?
Arwis 2011-03-30 21:28
Na mano nuomone tai visas sudetingumas nostalgijos ir poezijos idealizavime. Visas straipsnis toks. Panasiai kaip su hipiais, dabar prisimena kokias nuostabias idejas jie skleide, kokie saules vaikai buvo kai realybe: krusos kaip triusiai apsiruke kas smilko, apsiuoste kas laku. As labai nemegstu kai zmones iskelia nostalgija ir bando tuom kazka irodyti. Sitas straipsnis butent yra tai.
RiMuSaS 2011-03-30 21:54
Na as jokios nostalgijos neizvelgiu sita mstraipsni kuria tu lygini su tais hipeis. Pamegink perskaityt dar karta apie ka ten kalbama. Cia labiau pazintinis straipsnis mano nuomone... Beje pamirsau pridurt. Galima surast tos nostalgijos cia, bet nebutina viso straipsnio delto tokiu vadint...
immortallt 2011-03-30 21:58
Kas zino gyvenimo esme ir prasme ? Kas drista teigti, kad anksciau gyvenimas buvo prasmingesnis, kai didziaja gyvenimo dali uzeme maisto paieska ar kiti budai, kaip prasimanyti maisto ? Kas drista teigti, kad anksciau buvo darniau (kad ir akmens amziuje) kai gentys tarpusavy kariavo del teritorijos ?
RiMuSaS 2011-03-30 22:02
Tu skaitei straipsni ? Ar atejai pasukaut ? Jai nenori issakyti savo konkrecios nuomones sio straipsnio tem, kam tuomet isvis komentuot betka ? Prasau man paaiskint nes as niekaip nesuprantu, gal demesio truksta ? Kodel ?