Pasirodė "Scientific American" kovo mėnesio numeris  (20)

Kaip jau tapo įprasta, pristatome naujausią žurnalo "Scientific American lietuviškas leidimas" numerį. Jis jau platinamas prekybos vietose, o trumpą straipsnių anotaciją ir rubrikų apžvalgas galite surasti mūsų svetainėje. Kuo gi nudžiugins pirmasis kalendorinio pavasario numeris?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame numeryje gausu įdomių ir diskusijas keliančių straipsnių. Galbūt tai sutapimas, o galbūt ir natūrali tam tikrų krypčių mokslinių tyrimų suaktyvėjimas. Jau pagrindinis žurnalo straipsnis (bent jau sprendžiant iš viršelyje pateiktų anotacijų) nagrinėja intriguojančią temą – gyvybės klausimą. Jeigu jau neįmanoma kruopščiai ištyrinėti kosminės gyvybės galimybių (gi spekuliacijų ir teorijų šiuo klausimu tiesiog apstu), tai kodėl „kitokios“ gyvybės nepaieškojus tiesiog čia, Žemėje. Manote tai nelogiškas sprendimas? Gali būti, jog nuomonę pakeisite perskaitę straipsnį „Ar tarp mūsų yra svetimųjų?“. Pasirodo, jog toks keistas užsiėmimas gali turėti visai rimtą mokslinę prasmę.

Nežemiškos gyvybės autoriams patiks ir antrasis straipsnis panašia tematika apie metano paslaptis Marse ir Titane. Trumpai apie šių dujų atsargas rašėme ir mes technologijų portale, tačiau dabar galėsite pastudijuoti išsamų straipsnį apie tai.

Ne ką mažiau įdomus straipsnis apie Didįjį hadronų priešpriešinių srautų greitintuvą. Kadangi jo paleidimas numatomas šių metų vasarą, o įvertinant kaip labai šio įvykio laukia viso pasaulio mokslininkai, tikėtina, jog tokių straipsnių pasirodys ir daugiau. Tuo labiau, jog tai yra brangiausias visų laikų mokslinis projektas – tad ši tema daugiau negu verta papildomo dėmesio.

Na ir populiariųjų temų sąrašą šiame numeryje užbaigia kai kam jau įgrisusi, tačiau visam pasauliui labai aktuali klimato kaitos problema. Šį sykį pateikiama pastarųjų metų kruopščios klimato analizės santrauka. Turbūt tema sudomins daugelį skaitytojų, nepriklausomai nuo jo požiūrio į šią jau kuris laikas afišuojamą problemą.

Likę keturi straipsniai priklauso medicininei tematikai. Sprendžiant pagal jų aprašymus, apimama pakankamai plati sritis, tad jie bus įdomus ne tik genetikos pasiekimais besidomintiems skaitytojams, bet ir sveiko gyvenimo būdo šalininkams.

Kaip visada, šalia ilgų ir išsamių straipsnių pateikiamos sąlyginai trumpos rubrikų naujienos. Jas perversite patys, tik priminsime, jog porą tekstukų galite perskaityti iš karto mūsų svetainėje. Iš spektro rubrikos internete publikuotas tekstukas „Ryškiausia supernova nežada išblėsti“, o rubrikoje „Tiesa ar išmonė“ – „Antibakterinis muilas: daugiau naudos ar žalos?“.

Taip pat tradiciškai vienas iš žurnalų straipsnių bus publikuotas nemokamai. Gal padėsite išrinkti konkretų straipsnį?

Plačiau apie kovo mėnesio straipsnius galite perskaityti žurnalo archyve

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: