Galvosūkis keliautojams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-06-02 12:55
Vadinasi bloga ekonomistų prielaida arba lošimų teorija visai kitus dalykus sprendžia O šiaip tai to uždavinio sąlyga bloga arba vertimas į lietuvių kalbą blogas, nes sprendžiant tokį uždavinį tai niekaip negali būti įmanoma, kad teisingiausias sprendinys būtų Nešo pusiausvyra. O gal pačio Nešo pusiausvyra neteisinga Šis uždavinys gali turėti dvi sąlygas: 1. Laimėti prieš kitą priešininką "bet kokia kaina" 2. ir gauti kuo didesnį pelną - šio uždavinio sąlyga to ir reikalauja. Pirmu atveju kai tau nesvarbu koks bus tavo pelnas, o tu būtinai turi laimėti prieš kitą priešininką, tai tada tikrai pats geriausias sprendinys yra rinktis Nešo pusiausvyra. Tačiau antruoju atveju kai tau yra svarbu gauti kuo didesnį pelną tai rinktis Nešo pusiausvyra yra visiškai kvaila. Tokiu atveju tavo strategija turi būti rinktis kuo didesnį skaičių. Dar reiktų įvesti papildomą dydį "Tikroji kaina", juk abu žaidėjai nori atgauti tikrąją kainą ir jei pavyks uždirbti - papildomą uždarbį - negi kas nors nori pralošti į minusą?!
Anonymous 2008-06-04 20:48
Man atrodo tu neskaitei sito straipsnio Tikroji kaina pakeistu tik atskaitos pradzia ligi kurios jie drystu leistis , tad ji tikrai mums neidomi. Seip ko jie tikrai neitraukia , tai vadybininko , kuris irgi netiesiogiai dalyvauja zaidime ir kuri irgi reik apiplest Tad racionaliausia kad didziausias pelnas butu rinktis 98-100 , jeigu premijos dydis yra tik 2 doleriai , didejant premijai racionaliausi skaiciai mazeja ir vadybininkui pelnas dideja
Anonymous 2008-06-06 14:23
Jei abu keliautojai žino visas žaidimo taisykles (t.y. ir tai, jog parašius vienodas sumas jie jas atgaus)., tai būtų nelogiška rašyti mažiau nei 100. Juk pasakyta - gražins... Na tai jei jau gražins, tegu gražina maksimumą... Bet matyt sąlyga nelabai gerai suformuluota... (arba aš kažko nesupratau..)