Vaistai nuo pasiutligės?  (0)

Pasiutligė – viena seniausių ir baisiausių ligų, sukelianti komą ar mirtiną paralyžių. Iki šiol buvo manoma, kad užkirsti kelią jai gali tik skiepai. Tačiau paauglė iš Viskonsino pasveiko nuo pasiutligės. Jos gydymo metu sukaupta patirtis gali padėti sukurti metodą šiai baisiai ligai gydyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rodney E. Willounghby, Jr.

Pasiutligė – viena seniausių ir baisiausių ligų. Tai virusinis susirgimas, kurio metu pažeidžiama centrinė nervų sistema. Prasideda smegenyse ir sukelia nerimą, baimę bei mėšlungį. Bandydami gerti ar valgyti ligoniai kenčia nuo skausmingų rijimo raumenų traukulių. Vėliau ištinka besikaitaliojantys pamišimo ir nejudrumo priepuoliai, sukeliantys komą ar mirtiną paralyžių. Užkirsti kelią ligai vystytis gali tik skiepai nuo pasiutligės viruso. Tačiau tie, kurie tuoj po užsikrėtusio gyvūno įkandimo nebuvo paskiepyti, pasveikti neturėjo vilčių. Pasireiškus pasiutligės simptomams, dažniausiai praėjus dviem mėnesiams po įkandimo, numirštama greičiau kaip per savaitę.

2004 m. dirbau Milvokyje, Viskonsino vaikų ligoninėje, kur nuo panašaus likimo buvo išgelbėta penkiolikmetė. Džina iš Viskonsino yra pirmoji neskiepyta pasiutligę išgyvenusi pacientė. Naujasis gydymo metodas, pavadintas Milvokio procedūra, tarp medicinos specialistų sukėlė diskusijų. Kai kurie mano, kad Džinos išgydymas buvo tik laimingas atsitiktinumas. Nors keletas bandymų pakartoti gydymo metodą kitų ligonių gyvybių neišgelbėjo, esu įsitikinęs, kad einame teisingu keliu. Mokslininkai turėtų pradėti tyrimus su gyvūnais, kad išsiaiškintų, kuri procedūros dalis padeda įveikti šią ligą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: