Portalo atnaujinimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

srovenu 2010-10-13 14:45
Aš tai pasigedau įdomių faktų. Pastebėjau, kad jie dabar rodomi tik pagrindiniame puslapyje. Kadangi aš naujienas skaitau per RSS, ir atsidarau konkretų straipsnį, - o jame įdomių faktų nebėra... O tai būdavo toks saldainiukas, net jeigu pats straipsnis nelabai įdomus pasitaikydavo. O reklamos nemaišo. Visi mes tokie jautrūs visokiems flashams (yra iš tikrųjų baisių puslapių su vidury ekrano iššokančiom reklamom kur net x mygtuko nerandi iškart), bet gal nenorėkim kokybiškų straipsnių visiškai nemokamai ir dar be reklamų. Jei patys nesat tokie altruistai kad dykai dirbtumėt, tai nereikalaukit to ir iš kitų.
tauttvisz 2010-10-13 15:33
Aš net nepastebėjau pasikeitimų, kol neperskaičiau naujienos Šiaip gal priprasiu, bet dabar toks pilkokas atrodo tinklapis, įpač komentarai. Kas dėl išdėstymų, vistiek dažniausiai iš eilės seku naujienas per pagrindinį psl. tai bent man nėr svarbu.
Importial 2010-10-13 15:44
Pagyrimai iš mano pusės dėl perkelto vartotojo meniu į dešinės pusės viršų. Prieš susikurdamas čia account'ą turėjau šiokių tokių problemų, nes niekaip neaptikdavau "Registruotis" ar pan. užrašu pasidabinusio mygtuko, po kelių minučių paieškų pastebėjau, nors technologijos.lt prieš tai lankiausi maždaug metus. Atnaujinimą vertinčiau 10 balų. Tikrai. Skaitytojui skirtas langas nebėra toks painus, supaprastintas tikriausiai iki optimaliausio varianto, kas atspindi administracijos politiką - jiems ne pinigai iš tikrųjų galvoj, o noras šviesti po truputį degraduojančią Lietuvos visuomenę, į kurią pamažu įeina niekam tikęs šiuolaikinis stereotipinis jaunimas. Forumo langas taip pat patogesnis dėl padidintų matmenų. Skatina norą dažniau užsukti, tad, visai tikėtina, jog daugiau vartotojų apsilankys. Jei neklystu, puslapis pradėjo greičiau krautis, tik efektas labai nežymus, tačiau, progresiškai vertinant, šis pasiekimas, pagal mane, naudingas bet kuriuo atveju. Dėl naršyklės funkcionalumo: jei akis traukia reklamos, vadinasi, arba išsiblaškę esat, arba turit savo browser'į pritaikyti pagal savo reikmes. Pavyzdžiui, naudoju FF, kurį papildau Flashblock add-on'u. Delfi.lt niekada nesilankiau. Kai kurių tame šiukšlyne rašančių žurnalistų nekompetentingumas vemti verčia (vadinamoji vomit/vomit reakcija). Daro penktokams būdingas rašybos klaidas. Greičiausiai skuba ir, kaip pastebiu, ne savo malonumui dirba, o tokių paklydėlių kuo mažiau veiksman įtraukti vertėtų. Kai vienas mėgstamiausių puslapių kad minimaliai atsinaujina, man tai gera žinia. Linkiu toliau sėkmingai tobulėti tiek publikacijų, tiek bendros tvarkos srityse. Praverstų praplėsti moderatorių gretas, tačiau šis siekis, manau, gana problematiškas. "Nusamdytuosius" sunku išanalizuoti "per internetą", tad gerus reputacijos siekėjai ilgai neužsibūna, apie ką ir užsiminė dabartiniai moderatoriai forume.
Azuolas 2010-10-13 16:17
Labai nuostabi ta pilka spalva, atrodo lyg poilsis akim Tik pastebėjau, jog "blokų" tekstas dažnai labai prisispaudęs prie pat sienelės, be jokio tarpo iš kraštų. Pvz po pranešimo lauku esantis "Pereiti :" visas prisispaudęs prie viršaus, nors apačioje vietos yra užtektinai. Ir dar pasiūlymas kampus truputuką suapvlinti. Manau gražiau atrodytų, nei kampuoti tereikia tik css uždėti border-radius:4px; ir -moz-border-radius:4px; ir visi normalūs browseriai (ne IE<=7) rodys apvalesnius kampučius.
Vytautas 2010-10-13 16:21
Yra "neatidirbtų" detalių - kai viskas persikėlė, išryškėjo ką reiktų taisyti. Tai pamažu dabar tvarkysim - per 1-2 savaites planuojam pagražinti tokius "lepsusus"
M.Mantas 2010-10-13 20:15
"Nuolatiniai mūsų skaitytojai turbūt iš karto pastebėjo, jog mūsų portalo išvaizda šiek tiek pasikeitė." Užeinu kasdien, bet net perskaitęs nesupratau kas pasikeitė Viskas gerai, tik kiek neįprasta, kad rašant komentarą kairė pusė atsidūrė dešinėje.
GM 2010-10-13 20:25
+ 1.
Azaruto 2010-10-13 21:50
o jeigu pradesi rasyti komentara ir poto atsisakysi idejos tai vistiek bus sukurta nauja tema?
fugslidy 2010-10-13 21:56
Na viskas gan fainai, bet man tas melsvas komentarų sriftas nelabai... Juodas geriau buvo
rukuiza 2010-10-13 22:52
Nuimkite prisegamą temą pirmo puslapio viršuje! Erzina!
rwc 2010-10-14 19:29
Mane labai nervina, kad tekstas pasislinko į kairę. Žiaurus disbalansas, išnaudojama mažiau nei du trečdaliai ekrano - tenka kėdę pasistumt. Man, pripratusiam, kad aktuali informacija dešinėj (pvz, kairėj - įrankinė, objektų medis, turinys, o per likusius 2/3 ekrano - dokumentas, programos tekstas ar helpo straipsnis) atvirkščias variantas žiauriai nepatogus. Manau, kai straipsnis ar diskusijos yra ekrano centre - daugumai priimtinas kompromisas. Ir šiaip dešinėj logiškiau nei kairėj. Juk esam pripratę, kad kairiau ir auksčiau yra įrankiai, hierarchija. Pavyzdžiui, žr. Windows Explorer arba Adobe Reader. Kitais žodžiais, turinys ir įrankiai dešinėj - taip pat nelogiška, kaip apačioj. Tipiškas atvejis: pranešimo redagavimas. Textarea centre - puiku. Bet Forumo meniu ("pagrindiniai įrankiai", "tu esi čia") - dešinėj, o šypsenėlės ("papildomi įrankiai specifiški kontekstui") - kairėje. Turėtų būti atvirkščiai. Pastebėjau pašalinį psichloginį efektą - atsiradus šypsenėlėms kairėj, teksto langelis pasislinko į centrą. Žymiai maloniau. Galėtų taip būti visada, tik dešinė centrinio komponento riba slankiotis (kaip dabar kairė).
Vytautas 2010-10-14 19:33
Na, tai tuomet reiks kažkaip ieškoti bendro kompromiso - vieniems taip patinka, kitiems - anaip. Mums, tiesą sakant, visaip gerai - bile skaitytojams tiktų.
rwc 2010-10-14 19:42
Vytautai, aš iš principo dėl išdėstymo didelių skundų neturiu. Buvo gerai anaip, iš principo nauja komponentų sistema irgi gera, tik priprasti reiks. Fonas irgi gerai. Bet dabar pažiūrėk kad ir į diskusijų bendrą vaizdą. Centrinis turinys į kairę nustumtas: - Turinio ir įrankių - Vartotojo aprašymo Pas mane, vertikali linija tarp pranešimo ir vartotojo aprašymo (tarp mygtuko "cituoti" ir vartotojo avataro) stovi beveik per ekrano vidurį. Bent jau šioje formoje, avatarai kompensuotų įrankius (jei jie būtų kairėje) ir diskusijų tekstai būtų daugmaž per vidurį. Tokia tad esminė pastabėlė: perkelkit tą įrankių stulpelį ("Forumo meniu" ir viską po juo) į kairę... Bo tikrai, kaip kažkas pastebėjo, teks pamiršti Technologijas fullscreenu ir skaityti siaurame lange. Kai turėsiu laisvą minutėlę, pabandysiu sukergti kokį UserCSS arba UserScript ;]
kionig 2010-10-14 19:47
+1
Vytautas 2010-10-14 19:47
Bandom šį klausimą spręsti čia: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... hp?t=15075 Kaip dauguma norės, taip ir padarysim.
sufas 2010-10-18 21:14
Gal tu ir manai, kad tos reklamos nepastebi, bet tavo pasamonė labai gerai viską įsimena Tiesa sakant, puslapis labai geras ir dizainas patrauklus, bet vienas dalykas tai tikrai rėžia akį ir daro neigiamą poveikį, tai yra reklamos. Nejudanti reklama, gal ir nedaro tokio poveikio žmogui, tačiau tie visi "bėgiojantys" baneriukai yra labai blogai. Lendate į mūsų pasąmonę ir dedate ten blogą informaciją. P. S. Laukiu administracijos atsakymo
rwc 2010-10-19 02:32
Judanti ar mirganti reklama nėra efektyvesnė už statinę ar paprastą tekstą, kadangi ji nukreipia sąmoningą dėmesį ir skatina priešintis. Visgi nekalta frazė "į temą" patraukia pasąmoningai, be pasipriešinimo. Gaila, kad to nesupranta reklamdaviai ir dizaineriai. Vartotojas nėra prieš nieką kaltas, jei užblokuoja banerius ar apskritai pradeda vengti tam tikrų portalų, prikimštų agresyvios reklamos. Kažkaip neteko matyti paplitusių priemonių blokuoti TextAds gmail'e arba kad iš Vikipedijos būtų šalinamos nuorodos į susijusius produktus. Linkiu, kad ir Technologijų reklamdaviai tai suvoktų.
Vytautas 2010-10-19 08:07
Dėl reklamos. Panašu, jog dauguma skaitytojų nėra susidūrę su reklamos rinka ir apie ją žino tik iš skaitytojo pozicijos. Situacija gi labai paprasta -įmonės, kurios tiesiogiai tariasi su mumis dėl reklamos, skaičiuojamos vienetais per metus. Visa kita - įprastinės agentūrinės reklamos, kurios naudojasi joms perleistais plotais. Kodėl taip yra? Todėl, kad mažiems projektams patiems privilioti reklamos užsakovus yra "neįmanoma misija". Žinoma, tokių, kurie dėtų reklamą nemokamai ar už simbolinę kainą, tikrai atsirastų. Bet mokių klientų, galinčių atnešti realią naudą maži projektai nedomina, tad jie eina per reklamų agentūras arba į portalus, patenkančius į TOP10 lietuviškus sąrašus. Kadangi neturim kontaktų su reklamos užsakovais, negalim valdyti ir reklamos formatų. Bet daugeliu atveju tai turbūt nė nepadėtų, nes tipiniams užsakovams gražiau marga ir judanti reklama, nei statinė. Kas dėl reklamos kiekių - mes stipriai atsiliekam pagal skaitomumą nuo 15min.lt, delfi.lt, balsas.lt ir kitų panašių portalų, kuriuose reklamų 2-3 kartus daugiau nei pas mus arba jos 2-3 kartus agresyvesnės. Ir ką? Skaitytojai kaip skaitė, taip ir skaito tuos projektus, o dalis šių portalų ir su tokiu reklamų kiekiu eina į minusą. Mus skaito beveik 20 000 unikalių lankytojų į dieną, o dėl reklamos skundžiasi 5-10. Daug kas keikia Lietuvos rytą, Alfa, Delfi dėl šališkumų ir neprofesionalumo, bet kaip skaitė, taip ir skaito. Iš kur toks fenomenas? Sakysit vietoj reklamų galima finansus rinktis per skaitytojų paramas - tą šiais metais aktyviai bando bernardinai.lt. Rezultatai nėra įkvepiantys - surinkta suma neviršys 10% jiems reikalingos metinės sumos. Manote, kitaip būtų pas mus? Daugumai vienodai, kaip čia viskas veikia - svarbu nemokamai. Jei net dėl forumo struktūros nesivarginama nubalsuoti, tai kur čia dar kokios aukos. O surinkti kelias dešimtis litų iš tų, kurie aukos irgi negražu - jie paaukos, o reklamos kiekiai vistiek išliks tokie patys, nes finansai nuo aukų mažai tepasikeis... Galima būtų čia daug rašyti ir diskutuoti, bet tada nebus kas deda naujienas į portalą Žodžiu, norai ir gražios svajonės ne visada atitinka realias galimybes. Tačiau jei atsiras galimybė mažinti reklamų kiekius ar nepriimti tokių, kokių nenori aktyviausi mūsų skaitytojai, mes tą ir padarysim. O dabar yra kaip yra.
rwc 2010-10-19 09:11
Dėl reklamos - tyčia kaltę suverčiau reklamdaviams. Tegu skundžiasi 1 iš 10000 lankytojų - o kaip elgiasi likę? Didelė dalis užblokuoja, kiti ilgainiui išsiugdo savybę "nepastebėti" judančių margų dalykų, dar kiti tiesiog nespaus ant nieko judančio. Iš asmeninės patirties žinau, kad nerėkianti reklama - natūraliai susiliejanti su dizainu ir tema - masina. Kaip tai išaiškinti užsakovams... Bala žino. Nebent pateikti kokias nors statistikas. Tuo tarpu turime ką turime. Kraupstu atsidaręs delfį be adblockų. Šiuo požiūriu Technologijoms tyčia daviau daugiau laisvės, bet ar iš to yra prasmės? Vis tiek banerių neklikinu.
Vytautas 2010-10-19 09:19
Su reklamomis yra kaip yra... Tačiau siūlau nepykti ant rėkiančių ir įkyrų reklamų - jei jų sumažės, vadinasi, reklama persikels į turinį. O tai dar blogiau. Bus kaip komercinėse televizijose, kur didžiuliai reklamos kiekiai yra paslėpti laidų siužetuose ir nieko negali su tuo padaryti... Šiuo atveju internetas yra tikra atgaiva - tegul mirksi šonuose, bet bent jau turinys yra daugiau mažiau objektyvus. Ateityje yra planas padaryti galimybę kiekvienam skaitytojui išsijungti reklamas už simbolinį mokestį - tai bent jau kiekvienas galės pasirinkti ko konkrečiai nori. Tik neaišku, kada tą padarysim - tai nemažas darbelis, be to reikia žiūrėti kaip tai atsilieps serverio resursams.