Portalo atnaujinimai  (42)

Nuolatiniai mūsų skaitytojai turbūt iš karto pastebėjo, jog mūsų portalo išvaizda šiek tiek pasikeitė. Nors sakoma, jog pasikeitimai visada į gerą, tačiau paprastai žmonės nelabai mėgsta naujovių – mokintis iš naujo dirbti su bet kuria paslauga yra erzinantis iššūkis, todėl visi portalo atnaujinimai yra minimalūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai apie tai, kas pasikeitė ir kodėl pasikeitė.

  • Pirmas krentantis į akis dalykas – tuščioje erdvėje atsirado pilkas fonas. Jis atsirado pirmiausia dėl to, jog portalo dizainas ir visa struktūra buvo sukurta dar tuomet, kaip standartinė ekrano rezoliucija buvo 1024 px ir portalo šonus puikiai „įrėmindavo“ ekrano kraštai. Dabar gi ekranų rezoliucijos gerokai padidėjo, tad baltame fone dažnai sunku susiorientuoti, kur kurie portalo elementai baigiasi, kur prasideda nauji, o kur iš viso nieko nėra. Tikimės, jog švelnaus fono atsiradimas šias bėdas išspręs.
  • Antra, pasikeitė viršutinis meniu. Jis kiek padidėjo – atsirado trečias lygis kortelių pavidalu. Čia jau buvo strateginis mūsų sprendimas, siekiant išlaikyti patogią erdvę ateities plėtros planams. Tie, kas pamėgo mūsų portalą tokį, koks jis dabar yra – visada galės juo mėgautis, kortelėse „Akiratis“, „Trumpai“ ir „Diskusijos“ surasdami visus esamus ir būsimus portalo straipsnius. Tačiau norėdami išlikti, mes turime plėstis ir ieškoti naujų veiklos sričių, todėl šalia dabartinio turinio bandysime įvairias naujas sritis. Kad šie bandymai ir eksperimentai neerzintų ir nekeltų bereikalingo „šurmulio“, jie atsiras būsimose naujose kortelėse – taip neliks galimos painiavos. Kokie bus praplėtimai, kol kas dar anksti kalbėti ir žadėti – viską parodys laikas.
  • Trečias pasikeitimas – iš portalo centro dingo pranešimai spaudai. Jie patys niekur nedingo – jau senokai pranešimai spaudai turi suradę savo vietą atskiroje skiltyje, o į pirmą puslapį jie pateks per dešiniame stulpelyje esantį bloką „Kitos naujienos“. Manome, jog tokia nedidelė korekcija sukurs vientisesnį pirmo puslapio vaizdą, o kam bus įdomūs pranešimai spaudai bei kiti nestandartiniai portalo atnaujinimai (naujos citatos, įdomūs faktai), tie peržvelgs ir šią skiltelę.
  • Ketvirtas pasikeitimas – navigacija vidiniuose puslapiuose iš kairio stulpelio šono persikėlė į puslapio centrinę dalį. Su vidine navigacija ilgai sukome galvas kaip čia patogiau padaryti, kai turime neribotą kategorijų kiekį. Pastebėjome, jog esant dideliam subkategorijų kiekiui tapdavo labai nepatogu ieškoti reikiamos nuorodos – kategorijų stulpelis netilpdavo į ekrano aukštį. Tad dabartinis jų išdėstymas leido žymiai kompaktiškiau išnaudoti erdvę ir žvilgsnis gali aprėpti iš karto visas kategorijas.
  • Penktas pasikeitimas susijęs ne su portalo išvaizda ir struktūra, o su funkcionalumu. Tai nesunkiai pastebės komentarus rašantys skaitytojai. Iki šiol publikavus straipsnį, portalo sistema automatiškai sukurdavo forume naują temą, skirtą straipsnio komentarams. Tačiau ne visi straipsniai sulaukdavo komentarų, tad didėjo tuščių temų sąrašas. Norėdami to išvengti, dabar tema nebus sukuriama tuoj po publikavimo, o tik tuomet kai kažkuris iš registruotų skaitytojų nuspręs, jog nori rašyti komentarą. Dėl to pirmasis komentuotojas negalės iš karto pasinaudoti greito atsakymo forma po straipsniu ir pirmiausia turės paspausti mygtuką „komentuoti“. Tikimės, jog tai nesukels didelių problemų ir bent jau programiškai viskas veiks teisingai.

Tiek trumpai apie pagrindinius atnaujinimus. Jeigu kas nors neveiktų ar veiktų netinkamai po atnaujinimo – rašykit, bandysim operatyviai spręsti. Nors visus atnaujinimus esame ištestavę, bet kartais pasitaiko neįvertintų netikėtumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (42)

Susijusios žymos: