Didžiosios metų šventės prasideda: pašvęskime, pailsėkime ir prisiminkime praeinančius metus  (12)

Pamažu, o gal ir greitai bėgantys metai žada užversti dar vieną žmonijos istorijos puslapį – kartu su Kalėdinėmis nuotaikomis, šventiniu šurmuliu prasideda ir Naujųjų Metų lūkestis – dvi skirtingos šventės susilieja į vientisą ilgą šventinę savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiam laiko ritmui paklūstame ne tik mes, bet ir mūsų skaitytojai – tolygiai lankytojų srautas mažėja, išlieka tik patys ištikimiausi mokslo ir technologijų gerbėjai. Tačiau šventės juk skirtos ne mokslo naujienų skaitymui, o poilsiui, atsipalaidavimui – galbūt ir siautulingam pašventimui. Jau kaip kam.

Tad ir mes, kaip ir kiekvienais metais, nuo Kūčių vakarienės iki Naujųjų Metų pasiduosime „tinguliui“ ir gerokai sumažinsime įprastinį naujienų ir straipsnių skaičių. Žinoma, jei kas nors iš redakcijos nuspręs, jog su šventimu persistengti nereikia ir Jums pasiūlys kelias įdomesnes naujienas, turbūt niekas dėl to nesupyks.

Kad nepasimirštų šventinės nuotaikos, mūsų įprastinį logotipą portalo serverį prižiūrinti ir interneto sprendimus teikianti kompanija "D3 Creative" papuošė slidėmis pas Jus čiuožiančiu Kalėdų Seneliu. Štai tokia jauki dovana ne tik mums, bet ir visiems skaitytojams.

O nuo redakcijos - vietoj labiau įprastų mokslo ir technologijų naujienų, prieš šventes mes publikavome kiek daugiau filosofinio pobūdžio tekstukų apie Kalėdas, tradicijas, santykį su tikėjimu. Tai juk vis dar neatsiejama XXI amžiaus dalis, tarsi išbaigta spalvų paletė padedanti suprasti visuomeninio gyvenimo niuansus, vertybes ir jomis grįstus gyvenimo sprendimus. O švenčių metu galima rasti daugiau laiko ramiam pamąstymui apie mus supančią kasdienybę ir pabandyti į gyvenimą pažvelgti kiek kitu kampu.

Žinodami nenumaldomą laiko tėkmę, iš karto mąstome apie tinkamą atsisveikinimą su senaisiais metais – o tam, kaip ir priklauso, reiktų bent jau metinio apibendrinimo. Kas ir kur svarbaus nutiko, ką gi reiktų prisiminti ir kitais metais. Žinoma, tokias apžvalgas darysime ne tik mes patys, o ir daugelis kitų informacijos leidinių. Tačiau juk įdomu pasitikrinti, ar ir visas pasaulis gyvena tomis pačiomis žiniomis ir mintimis – tad kviečiame visus skaitytojus sudaryti asmeninį svarbiausių 2009 metų mokslo ir technologijų pasiekimų ir atradimų sąrašą – įtraukiant tokias šių metų inovacijas, kurių neprisiminti būtų nedovanotina. Na, o kad labai neišsiplėstumėte ir geriau pasvertumėte kiekvieną mintį, komentaruose surašykite šiuos pasiekimus į penketuką, išrikiuotą pagal svarbą nuo 1-os iki 5-os.

Pabaigai, belieka viso portalo kolektyvo vardu padėkoti, jog buvote su mumis – skaitėte, komentavote, diskutavote, siūlėte idėjas ir naujienas. Be Jūsų nebūtų ir mūsų.

Ir atskira padėka mūsų diskusijų forumo moderatoriams, kurie savanoriškai ir aktyviai saugo visus komentarus nuo kartais kylančių bereikalingų emocijų ar konfliktų ir kitokių „šiukšlių“ – galbūt kai kam tokia tvarka ir nelabai prie širdies, tačiau metų pabaigoje galime džiaugtis švariomis ir prasmingomis diskusijomis. Tai ne tik malonu, bet ir kaip naudinga – komentaruose dažnai galima sužinoti daugiau įdomybių, nei pačiame straipsnyje!

Tad ramių ir brandžių artėjančių švenčių – šilumos ir jaukumo ne tik prie Jūsų šventinio stalo, bet ir  širdyse!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: