2008 metų geriausių technologinių sprendimų-išradimų rinkimai  (22)

Pamažu slenka paskutinės 2008 metų dienos – atrodo, dar visai nesenai šventėme jų pradžią, o dabar jau ne už kalnų 2009 metai. Nors metai bėga labai greitai, tačiau dabartis pasaulis, ypač technologijų prasme, skuba dar sparčiau. Išradimai ir nauji sprendimai gimsta ne savaitėmis, o praktiškai kas dieną. Natūralu, jog sekti technologijų ritmą yra gana sudėtinga vien dėl milžiniškų informacijos srautų. Tad metų gale daugelis bando apibendrinti kas ir ką sukūrė geriausio ir įvertinti, kaip šios technologijos pakeis mūsų gyvenimą ateityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią apibendrinančią technologijų apžvalgą nusprendėme padaryti ir mes, tačiau vargu ar patys viską sugebėsim prisiminti ir įvertinti – visgi šie metai naujovių nestokojo. Todėl prie šios idėjos kviečiame prisijungti visus mūsų skaitytojus ir nepatingėti parašyti savo nuomonę apie geriausius 2008 metų technologinius sprendimus. Vėliau mes pateiksime ir kitų, pasaulyje pripažintų organizacijų nuomonę apie šių metų technologijų vystymąsi – įdomu pažiūrėti kas ir kaip mato ateities perspektyvas iš šiandienių išradimų pozicijos.

Kol kas ši nuomonių apklausa skirta technologijų vystymuisi – nerašykime čia mokslo pasiekimų (eksperimentų, naujų atradimų ar teorijų pagrindimo). Mokslo pasaulio atradimams bus skirta sekanti apklausa.

Kad mums būtų lengviau susisteminti jūsų nuomonę, pasistenkite laikytis kelių paprastų taisyklių:

  • šioje temoje neįsileiskite į diskusijas – tą jūs laisvai galite padaryti kitose temose arba bendrai forume, susikūrę laisvą temą diskusijoms. Visi laisvos formos komentarai šioje temoje bus tiesiog ištrinti.
  • palikite tik vieną komentarą, kuriame nurodykite eilės tvarka tris svarbiausius 2008 metų technologinius sprendimus, kurie turės didžiausią įtaką ateities pasaulio formavimui. Tai gali būti IT, elektronikos, mobiliųjų technologijų, medicinos aparatūros, automobilių, energetikos sektoriaus ar kitų panašių sričių pasiekimai, kurie jums paliko didžiausią įspūdį. Už pirmą vietą skirsime 3 taškus, už trečią – 1 tašką.
  • prie kiekvieno technologinio sprendimo nepamirškite nurodyti šaltinio adreso, kuriame būtų galima paskaityti apie išradimą. Tai savotiška apsauga nuo gandų skleidimo, kai kažkur kažką girdėjau, bet neaišku nei ką, nei apie ką.

Tiek tų taisyklių – o dabar kviečiame visus prisiminti 2008 metus ir savęs paklausti, ką gi mes apie juos žinome.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: