Parama portalui: nieko nekainuojanti galimybė parodyti ar toks projektas yra reikalingas  (104)

Besiruošiant rašyti šį straipsnį, į galvą atėjo mintis, kaip greitai bėga laikas. Dar 2007 metų pradžioje, praėjus keliems mėnesiams nuo jo starto, šis projektas tebuvo žinomas 200 skaitytojų, o iš išorės jis buvo panašus neaišku į ką – mėgėjišką, dar studijų laikais gimusią ir visiškai nedetalizuotą idėją. O dabar jau prabėgo daugiau nei du aktyvaus gyvavimo metai – nors daug idėjų taip ir liko idėjomis, tačiau portalas kad ir sunkiai, tačiau išaugo bei išsiplėtė. Tačiau vis dar per mažai, jog galėtume pasidžiaugti mėgėjiškų – laisvalaikio rūbelių išaugimu. Štai todėl ir bandome ieškoti naujų būdų kaip dar truputi ūgtelėti išnaudojant tas galimybes, kurios jau yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, o ūgtelėjimui tiek į apimtį, tiek į turinio kokybę, tiek į techninę pusę reikia kelių tarpusavyje susijusių dalykų – laiko, žinių ir kaip bebūtų banalu, pinigų. Kalbant apie pastaruosius, komentaruose kartais mūsų paklausiate, kokia mūsų ateities strategija – didinti reklamų kiekį ar apmokestinti portalo turinį? Tačiau kol kas mes linkstame prie kitų finansų paieškos būdų, o apie vieną iš jų mes ir ruošiamės šiame straipsnyje papasakoti. Juk jis tiesiogiai susijęs su Jumis.

Taip išėjo, jog dėl įvairių ateities planų, šiek tiek vėluodami įkūrėme VŠĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“. Kokie šios įstaigos ateities planai, kol kas neviešinsime – viskas savu laiku. Tačiau kadangi ji yra pelno nesiekianti organizacija, jai galima skirti 2% nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Taigi, Jūs galite paremti portalo veiklą neišleisdami iš kišenės nei cento, o paskirdami tuos pinigus, kurie šiaip ar taip atitektų valstybei.

Žinoma, tai nėra joks įpareigojantis prašymas – mes niekaip nesužinosime nei po kiek, nei kas šiuos pinigus mums pervedė - matysime tik galutinę sumą. Tad tai tiesiog galimybė pamąstyti ar toks projektas, kaip www.technologijos.lt yra naudingas, įdomus ir reikalingas. Kai kas mumis džiaugiasi, kai kas kritikuoja – visi yra teisūs, tačiau norint kažką keisti ar tobulinti reikia pajamų. Nors ką reiškia „tobulinti“ – jau ir prižiūrėti šitokį projektą yra iššūkis, viršijantis laisvalaikio galimybes. Tačiau nesinori nueiti tokiu pačiu keliu kaip kad pavyzdžiui žurnalas „Scientific American lietuviškas leidimas“ – po šaunaus starto tiesiog užsidaryti dėl lėšų stygiaus... Tad ši nedidelė akcija mums ir patiems bus įdomi, kiek realiai mūsų projektas yra patrauklus ir kokią pagalbą jam pasiūlys mūsų skaitytojai. Gal tai ir nebus lemiamas veiksnys sprendžiant jo ateities perspektyvas, tačiau tam tikros pozicijos tikrai paaiškės.

Tad jeigu nuspręsite prisidėti prie šio portalo gyvavimo ir jam paaukosite bent 15-30 minučių (tiek reikia sugaišti laiko deklaracijų formų užpildymui), detaliai pakomentuosime ką reiktų padaryti.

Norėdami pervesti 2% nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, turėsite užpildyti vieną iš pajamų deklaracijos formų – ji yra trumpa ir skirta būtent 2% paskyrimui pasirinktam paramos gavėjui. Formą galima užpildyti elektroniniu būdu ir vėliau ją persiųsti Valstybinei mokesčių inspekcijai. Kaip tai padaryti, paaiškinsime sekančiuose punktuose:

1) Reiktų persisiųsti ir suinstaliuoti nemokamą specialią programą ABBYY eFormFiller;

2) Persisiųsti šį šablono failą (ZIP archyvu) bei duomenų failą (ZIP archyvu);

3) Su programa atidaryti duomenų failą ir jame užpildyti žaliai pažymėtus laukelius:

4) Užpildytą duomenų failą nusiųsti į VMI naudojantis elektroninio deklaravimo sistema http://deklaravimas.vmi.lt/PublicPages.aspx

5) Viskas, visi darbai atlikti, galite toliau ieškoti įdomių ir naudingų publikacijų mūsų portale.

Kol kas dėkojame visiems mums padėjusiems tiesiog dideliu AČIŪ, o ateityje ši padėka pavirs į naujus, įdomius ir patrauklius straipsnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (104)

Susijusios žymos: