Technologijos.lt atkeliavo į mobiliuosius įrenginius  (36)

Populiarėjantys išmanieji telefonai ir mobilusis internetas keičia vartotojų įpročius, o prie pasikeitusiu poreikių tenka derintis visiems paslaugų tiekėjams. Ne išimtis ir portalas technologijos.lt – per pastarąjį pusmetį sulaukę daugybės skaitytojų prašymų sukurti mobilią portalo versiją, ėmėme mąstyti, kad tam tikrai pribrendo reikalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O kai reikalas iš tikro pribręsta, atsiranda ir galimybių – šiuo atveju tokias galimybes portalo administracijai pasiūlė šaunių „Celence“ programuotojų komanda. Neapsikentę, jog nėra pas mus mobilios portalo versijos, pritaikytos Android operacinę sistemą turintiems išmaniesiems telefonams, veiklūs ir kūrybingi programėlių kūrėjai pasisiūlė nekomerciniais pagrindais sukurti tokią programą. Kas gi atsisakytų tokio pasiūlymo?

Kaip tarėm, taip ir padarėm – su „Celence“ dizaineriais ir programuotojais prasidėjo kūrybinis procesas – teko sukurti dizainą, struktūrą, suderinti duomenų srautų formatus ir galiausiai, visas idėjas įvilkti į programinį kodą. Viskas vyko labai sklandžiai ir sparčiai – jau po savaitės turėjome juodraštinę programėlės versiją, o dar po kelių savaičių testavimų ir taisymo dienos šviesą išvydo išmaniesiems telefonams su Android platforma skirta mobilioji technologijos.lt versija. Visi norintys ją išbandyti gali parsisiųsti iš Android Market.

Nors išmanieji telefonai su Android operacine sistema yra vieni iš populiariausių Lietuvoje, tačiau negalima pamiršti ir Apple produkcijos gerbėjų. Ir čia pagelbėjo „Celence“ – su jų pagalba sukurta „iPhone“ telefonams pritaikyta programėlė, kurią galima persisiųsti šiuo adresu.

Kol kas kitoms išmaniųjų telefonų operacinėms sistemoms programinio sprendimo dar nėra, bet esant poreikiui, su laiku atsiras ir jie.

Na ir pabaigai, trumpa pažintis su mūsų pagalbininkais ir kūrybinės minties autoriais – „Celence“ kolektyvu.

Taigi, kas gi yra tas „Celence“ ir kuo užsiimate be to, kad technologijos.lt skaitytojams padovanojote puikią Kalėdinę dovaną ?

Celence yra… bendraminčių komanda, kurie turi idėjų ir noro kurti gerus ir naudingus produktus.

Kaip į galvą šovė mintis sukurti technologijos.lt mobiliąją versiją?

Padarę porą programėlių galvojome ko gi imtis toliau. Norėjosi padaryti kažką naudingo ir sau, ir kitiems. O kadangi mes skaitome Technologijos.lt naujienas – taip po truputi ir išsirutuliojo mintis padaryti programėlę.

Kokias dar mobiliąsias programėles esate sukūrę ar kuriate dabar?

Labai dideliu programų portfeliu pasigirti kol kas negalime. Turime savo pirmąjį eksperimentą telefonams – žaidimą, taip pat Grynas.lt portalo programėlę.

Dabar artimiausiuose planuose išleisti Technologijos.lt programėlės patobulinimą, kuris iš esmės skirtas Android Tab’ams – skaitymas bus dar patogesnis.

Taip pat turime gausybę kitokių idėjų!

Mobiliųjų programėlių rinka Lietuvoje – perspektyvų yra ar tai labiau treniruočių aikštelė siekiant išplaukti į pasaulio vandenis?

Retas kuris programų kūrėjas orientuojasi tik į vieną regioną, šalį ar žmonių grupę. Programos dažnai kuriamos kuo didesniam žmonių ratui. Ar taip, kad su minimaliais pakeitimais programėlę būtų galima pritaikyti ir kitai šaliai ar regionui. O tai, kad programėlės orientuotos į Lietuvos vartotoją, tai dažnai būna užsakovo noras arba „fano“, kuris daro programėlę „iš sportinio intereso“.

Ko sau ir kitiems palinkėtumėte 2012 metais?

Būti inovatyviems!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (36)

Susijusios žymos: