AlphaGo vilties nepaliko, rezultatas sausas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2016-03-12 19:34
Nzn man jokio didelio įspūdžio nepaliko šitas experimentas. Esmėje visa ta GO aplinka yra labai primityvi ir labai lengvai numatoma į priekį(kap sakant tobula aplinka turint bukus ir didelius skaičiavimo pajėgumus kompiuteriams), nėra kažkokių tai "random" faktorių a.k.a jeigu būtų tai labiau panašu į kokį RPG žaidimą ar panašiai. Laikysiu save nustebusiu, kai bus sukurtas AI, kuris kokią DOTA tobulai loš ar kokį 3D žaidimą naudojantis tik žmogui prieinama informacija a.k.a analizuos realiai ką mato ant ekrano, o ne turės kažkokį tai 50x50 "checkboard'ą" su numanomais visais galimais ėjimais. Iš principo lyginu šitą experimentą lygiai taip pat kaip ir labai senus eksperimentus, kur kompiuteriai ir žmonės dar panašiu greičiu matematines išraiškas skaičiuodavo ir va giriasi, mūsų kalkuliatorius jau "gudrus" aplenkė žmogų dauginant šešiažianklį skaičių iš kito šešiaženklio Trumpai AI dar labai buki.
MindaugasV85 2016-03-12 19:57
Mano supratimu, šitas DI veikia ne visų galimų variantų skaičiavimo principu (nes tų variantų tiesiog per daug), o loginiu mąstymu (kitaip jo nebūtų galima vadinti DI). O kas liečia Starcraft (kalbu apie pirmąją versiją), tai manau SC partiją laimėti kompiuteriui būtų kur kas paprasčiau, nes žmogus tiesiog nesugeba sekti visų unitų gyvybių, nesugeba greitai naudoti "mikro komandas" atskiriems unitams vienu metu ir t.t...
Eič 2016-03-12 20:13
Tai čia kaip ir rimtas AI (DI)? Ne žiniąsklaidos AI (žiniąsklaidai bet koks įmantresnis kompas yra AI)? Ar vistik jis algoritmais tam tikrais veikia?
lucy 2016-03-12 20:14
Taip naudoja neural networks, bet vis tiek jie realiai black box'as mums, negalim mes va paimti vieną nepatinkančia "funkciją "ir išmest tie neural networks tiesiog veikia ir tiek kai prišeri pakankamai informacijos juos. pvz https://www.youtube.com/watch?v=qv6UVOQ0F44
Evil Goku 2016-03-12 23:01
Žiūrint ką laikai tikru DI. Neturi jis iš anksto rašyto algoritmo kur būtinai jis turi padėti šaškę, jei priešininkas padės šaškę toje vietoje. Bet vistiek tai tik žaidimo programa.
lucy 2016-03-13 01:05
Taip neural networks iš esmės yra black boxas ir tas žaidimas labai paprastas lyginant su tuom ką gali žmogus žaist ir suprasti. Mario turi tik vos keli inputus a.k.a nes pultelis todėl lengvai išmokstama, nėra daug vietos suklysti, realiai net "galvoti" nereikia užtenka "instinktų" matai gumba peršoki matai griovi peršoki ir tt. Viskam užtenka vos kelių neuronų + yra aiškus teigiamas inputas t.y. jei mario juda į priekį reiškia viskas gerai, tik numiršta jau blogai. Esmėje dėl ko sakau black boxas, iš to mario daug maž viskas aišku, bet esmėje tie neural networks realiai yra spagečių kodas, jei viskas nors kiek pasudėtingėja ir darosi per sunku atkasti galus gal ir kaip ir dėl ko, esi pats labai geras pavyzdys išspręsk: jei būtum kompiuteris ar pas tave smegeninė būtų gerai optimizuota čia būtų juokų darbas atsakymą turėtum iškarto tiesiog matyti, lygiai taip pat kaip išgirsti garsą, manau panašiai kaip žodžius suprantam, net nespėtum priimt sprendimo ar spręsi ar ne taip pat kaip išgirdęs žodį "šuo" nepagalvoji asocijuoti su atitinkamu gyvunu ar ne viskas įvyksta per greitai. Užtektų vos keliolikos(?) neuronų viską sudaugint, bet kadangi kaip sakiau viskas yra neoptimizuota skaičiavimams tu pirmiausia pagalvoji nafik aš čia spręsiu tada dar ką nors taip pajungi kiek ten 10 milijardų neuronų a.k.a galingiausia superkompiuteri pasaulyje ir geriausiu atveju net ne pats išspręsi bet su skaičialke tai va nelabai mokam mes patys save optimizuoti/programuoti save. Realiai užduotį atlieki, bet visas reikalingas kodas yra black boxas na gal gerai ne black boxas, bet spagečių kodas (jei žinai ką iš programingo tas reiškia), tu gal ir matai tą source kodą, bet kas ir kodėl tikrai nėra aišku. Todėl ir sakau jog jie tiesiog veikia kaip ir tas blogo programuotojo kodas, kuris tiesiog veikia(dabar), bet ji pakeisti beveik neįmanoma. Čia gal ir ne pats geriausias pavyzdys, bet ką norėjau pasakyt jog realiai kai mokykloje mokomės mes negaunam kažkokio tai gero pozityvaus inputo, kad va kaip tas mario žino judėti į priekį yra gerai ar nukirsti kažkokią šaškę yra "ultimate goal", realiai jei kažkaip pasakytumėm pasamonei jei va čia tau skaudės a.k.a nusideginsi jei neišspresi arba susilauksi milijono vaikų a.k.a mūsų žmonių "ultimate goal" jei išmoksi greitai spręsti tada viskas būtų n kartų lengviau išmokstama. O dabar mes turim nesąmoningai ilgą kodą ir procedūrą, kad kažkokią tai matematinę formulę išskaičiuoti. Vnz biški nukrypau į lankas.
Monteiro 2016-03-13 08:31
Lucy... Pats parašei tikrą spagetį.
Eič 2016-03-13 18:57
Rezultatas 3:1 dabar atrodo.
Evil Goku 2016-03-13 21:03
Kodėl maišai dirbtinius neuronų tinklus su žmogaus smegenų neuronų tinklais? Koki kodą pasirašysi tokį ir turėsi. Atbulom rankom rašant gali parašyti bet kokį ilgesnį kodą kurio nei pats nei kiti negalės suprasti. O gražiai pasirašius dirbtinių evoliucinių neuronų tinklų kodą, iškart numatant analizavimo galimybę galima kartu integruoti ir patį analizavimo scriptuką, kuris viska gražiai "išvers į žmonių kalbą".
PupuDede 2016-03-14 08:33
Aš manau kad žmonija per daug tai sureikšmina, tuos pralaimėjimus Kasparovas, dabar šitas. Juk niekas nesinervina kad traktorius stipresnis nei žmogus o tik džiaugiasi kad sukūrė kažką stipraus manau ir mes taip turėtumėm žiūrėti ir džiaugtis.