Kauno miesto savivaldybė bus pasiekiama per QR kodą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2011-10-15 09:29
Man rodos Kaunas QR'išikiausiu Lietuvos miestu tampa. Jei atmintis nepaveda, jau prieš metus ar du autobusu stotelėse buvo QR kodai kuriuos nuskenavus gali sužinot autobuso atvykimo laiką. O dabar dar ir savivaldybė integruos QR kodus - šaunu Galim dar pvz ant paminklų ar lankytinų vietų lentų tuos kodus integruot. Nuskenavai ir gali paskaityt ir sužinot daugiau, o gal ir skirtingom kalbom. Manau būtų puiki reklama tiek miestui tiek valstybei, kuri siekia būt technologijų lydere regijone.
Creatium 2011-10-15 10:12
Jop, tokie sprendimai labai šaunūs! Galėtų juos apskritai visur integruot: nuo paprasčiausių ženklų apie artimiausius viešuosius tualetus (tarkim su tikslia nuoroda žemėlapyje bei informacija ar tai mokamas ar ne ir pan.), kaip mch0lic sakė prie paminklų, stotelėse ir t.t. Būtų tikrai labai patogu. Ir tą galėtų padaryt ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, bei bent Klaipėdoje (o dar geriau ir visoje Lietuvoje).
KarolisS 2011-10-15 18:47
Didžiausia problema kalbant apie turistus yra QR talpa. Į patį QR žemėlapių ar labai ilgų tekstų nesutalpinsi, todėl reikia talpint nuorodą į puslapį, kur ta informacija patogiai pateikiama ir čia iškyla problema užsieniečiui: raomingo kainos labai didelės, todėl retas norės lįst į kažkokį puslapį, kai megabaitas persiųstų duomenų kainuoja 10+ eurų. Lietuviams tai be abejo labai naudingas ir patogus dalykas.
Azaruto 2011-10-15 20:14
Galetu Vilniuje stotelese irengti
Bomber 2011-10-15 20:49
Kad jau yra Vilniuj stotelėse QR kodai, ten kur atnaujintas stotelių žemėlapis pakabintas Tik gaila, kad ne kiekvienoj stotelėj yra tas žemėlapis.. Ir patys QR kodai mažoki mano apdulkėjusiai 2mpix kamerai ;/