A. Kubilius: Lietuvos tikslas – tapti Šiaurės Baltijos šalių IT centru

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sarunas 2010-05-19 19:48
Siekimas gal ir gražus...bet jeigu visi ir toliau taip visi emigruos iš Lietuvos tai nemanau, kad atėjus keliems IT gigantams į Lietuvą, joje liktų pakankamai kvalifikuotų žmonių pamaitinti šią sritį. Juk jau vien Barclays atėjimas į Lietuvos rinką kiek susigrėbė sau IT specialistų grietinėlės.
Alchi 2010-05-19 19:50
Nu va, pagaliau iškeltos valstybės strateginės gairės. Pagarba už tai. Ir ko taip ilgai užtrukot? Nenoriu politikuot, bet socdemai ir kiti nevykėliai per savo valdymo laikotarpį apie tai net nesusimastė. Negaliu patikėti, bet atrodo matau normalų šalies valdymą. Jeigu po kitų rinkimų debilai (taip pat "rinkėjai") neišrinks klounų, tai gal ir kas gero išeis iš tokių užmojų.
SG 2010-05-19 20:17
Arba normalaus šalies valdymo iliuziją.
Arns 2010-05-19 20:28
Kūrė kūrė, tik va bėda, jog jiems reikėjo ir algas pakelti, ir pensijas padidinti, nes net dabar visi pripažįsta jog jos per mažos. Bepigu Kubiliui skelbti idėjas, kai įgyvendinti vėl reiks kitiems(nebent mus tenkins, kad būdami "Šiaurės Europos mokslo centras", gausime į rankas po kokį 1000 lt ar mažiau)
ceasar 2010-05-19 20:39
nu va pats pripazinai, kad tavo dievai-socdemai uzsiminejo populizmu, o ne ilgalaikiais ir strateginiais tikslais. o kad dabartine valdzia per sita kadencija (jei isliks) padarys tiek kiek socdemams prireikia dvieju kadenciju cia faktas. tu sakysi, kad jie griauna Lietuva, bet Lietuva labiau griauna neveiksnumas ir pasenusiu sistemu reformu nebuvimas kuo puikiai gali pasigirti socdemai atsizvelgiant kiek jie buvo valdzioje.
Arns 2010-05-19 20:51
Pats pagalvok, kas būtu buvę, jeigu būtu likusi senoji tvarka, kaip minimumas buvo 450 lt, o 800 lt jau buvo labai neblogai. Sakykim privatus verslas būtu prisitaikęs prie rinkos(nors retas kuris eiliniam darbuotojui mokėjo kiek daugiau, nei valstybės siūlomas minimumas). O juk Anglija, Ispanija tuo metu priėmė praktiškai visus kas atvykdavo ir rasdavo jiems darbo. Kur Lietuvos jaunimas? nemažai jo ten. Jeigu ne valdžios "populistiniai" sprendimai, ko gero dabar turėtume pensininkų kraštą, kur jaunimas būtu likęs dėl 1. Per jauni legaliai dirbti pilnu etatu. 2. Tėvai, broliai, seserys, seneliai reikalauja nuolatinės priežiūros. 3. Vieni iš tų, kurie per pažintis galėjo įsisukti į dar gerai apmokamus darbus. 4. keletas išlikusių ultra-patriotų, kuriems kiekvienas litas atitenkantis ne lietuviams, suteikia didelį širdies skausmą.
Azaruto 2010-05-19 21:27
kuo toliau tuo labiau man pradeda patikt dabartine valdzia
ceasar 2010-05-19 22:13
kur parasiau, kad pensijos kelimas ekonomikos kylimo metu yra nelogikska? as sakau, kad eiti vienu frontu ir daryti tik tai kas kelia reitingus ir uzmirsti uzsisenejusias problemas nera gerai. sprendimai turi but ilgalaikiai o ne 4 metu periodui. beje keistas tavo jaunimo suvokimas, nemanau kad pinigai jiems yra viskas, norint tureti sviesu rytoju reikia i ji investuoti, o ne tik i siandiena.
qriuqriu 2010-05-19 22:14
Vasiukai nieko daugiau...
DnT 2010-05-19 22:20
@Arns Nepamiršk tie 450LT buvo daug vertingesni negu dabartiniai 600LT, dabar vien mokesčiams apie 400 tenka suplot, tai už ką žmogui valgyt, nes ir maistas gi brango?
MarkizasBarabasas 2010-05-19 22:29
Dabartinė valdžia ilgą laiką buvo labai neveiksni ir degraduojanti. Tas pats A.Kubilius darė daug klaidų, dar daugiau klaidų darė jo pirmtakas. Kažin ar tokie drąsūs šūkiai kurti ateitį ir pastangos vystyti lietuvą egzistuotų jei ne rizika prarasti 'šiltus postus'. Kita vertus, net jei tai ir yra jų gelėbėjimasis - jis mums palankus ir net jei dalinai dirbtinai išpūstas - jis bent jau šioks toks. Vieną dalyką sovietinės kartos valdininkai vis dėlto įvaldė ir pritaikė dabarčiai gerai - kolūkines derybas ir talentą sakyti tai, ko klausytojas nori. Nemėgstu to, bet privalau pripažinti, kad tai naudinga. kad ir kaip ten būtų, Man ši naujiena maloni, tikiuosi bus įgyvendinta. Dalinai OT: Ceazar, jau pačiu pirmu savo sakiniu komentuodamas Arns parodei, ne tai, kad jis yra soc-fanas, o tai, kad tu esi kraštutinis anti-soc'as. Kvaila lyginti dvi kadencijas pagal VIZUALIAI apčiuopiamus darbus. Aš irgi kažkada kvailai garbinau Adamkų keikdamas Brazauską, esą didžiausia pažanga įvyko valdant Adamkui, bet svarbu ir tai, kas tiems pasiekimams nutiesė kelius. Abu jie padarė daug. Tas pats ir apie valdžias. Lengva kaltinti vieną, kai ji surenka ankstesniosios klaidas ir lengva pagerbti naująją, kuri padeda taškus ant pirmtakės sakinių.
MarkizasBarabasas 2010-05-19 22:35
Kas liečia jaunimą: *Daugiausiai emigruoja ne intelektinė visuomenė, o darbo jėga. *'Darbo jėga' neinvestuoja į ateitį, jie gyvena šia diena. Nekalbu apie visumą, tačiau dauguma mąsto taip. Žmogus baigęs statybininkų kolegiją išeina su nuomone "taupyčiau jei norėčiau, bet ** man taupyti? Gyvenu šiandiena, šiandien man gera" (čia citata iš realybės) *Pinigai ir jaunimui ir daugumai kitų yra PAGRINDINIS gyvenimo aspektas ir tai yra visiškai normalu, nes visuomenėje įsivyrauja nesibaigiatis vartojimas 'tikrasias' vertybes paliekant nuošalyje. [Turėkime omeny, kad universitetą dauguma baigia dėl diplomo, ne dėl žinių. T.y. dėl materealaus rezultato, o ne itelektualinio išprusimo]
Alchi 2010-05-19 23:15
Socializmas yra gražu ir visa kita, bet didžiausia klaida, kurią socialistai gali padaryti tai pamiršti pirmą termodinamikos dėsnį (jis pirmas, nes svarbiausias ) Trumpai tariant - "Turtas ant medžių neauga". Nebent kalbam apie pačius pinigus - tai jie jo - atsiranda iš oro. Bet čia jau žiauriai ne į temą. Aš tikrai nesakau, kad Kubilius super geras premjeras, bet tikrai malonu matyti, kad kažkas yra daroma. Net jeigu ir apsimetinėja, kad dirba. Tai irgi kartais svarbu. Taupymas ir visko karpymas buvo tiesiog privalomi, nes SD&Co pridėjo belekiek bereikalingų pašalpų ir visokių kitokių biudžetą skurdinančių nesąmonių. Nors tai ir buvo nepopuliaru, bet labai reikalinga (bo bankrotas ble...). Pagerinus situaciją, galima ieškoti būdų, kaip didinti įplaukas. Aš labiau norėčiau matyti smulkaus ir vidutinio verslo skatinimą, bet mano nuomonė niekam nerūpi. Investicijų pritraukimas yra būtinas, su šituo negaliu ginčytis. Taip pat srities parinkimas irgi yra puikus. Gana būti žemdirbių ir verpėjų kraštu - laikas varvinti akis prieš kompiuterį . Gal ir failinsim, gal ne, bet sedėti ant akmens ir apverkti savo nelaimingą dalį galime tik tada, jeigu norime bankrutuoti ir totaliai degraduoti. Svarbiausias dalykas norint pasiekti kažką, yra aiškaus tikslo nustatymas. Tikslas nustatytas, reiškias reikia jo siekti. Negalima mėtytis, nes bus tik blogiau. Aš palaikau Kubiliaus sumanymą.
Karvė 2010-05-19 23:56
Graži ir skatintina iniciatyva, bet gal tuomet reikėtų susimąstyti iš kur tos kvalifikuotos darbo jėgos gauti, kai vos 2 tokie investuotojai visiškai apverčia darbo rinką aukštyn kojomis. Taip jie moka daugiau, susirenka gabiausius specialistus, tačiau ką daryti smulkiajam verslui, kai nebeišgali pasisamdyti specialisto? Lietuvoje smulkiojo verslo padėtis ir taip tragiška, o čia būtų jau paskutinis žingsnis ir tikrai mes taptume tarnautojų karta, kuri ne kuria pati, o kuria kitiems. Aišku, iš daug kalbų nebus tiek daug rezultato, bet aš siūlau užuot mažinus realiųjų mokslų krepšelių skaičių jį didinti - juk efektas pasijus tik po kokių 5-10 metų ir jei dabar nesusigriebs, greitai paaiškės, kad tie kvietimai ir forumai yra beprasmiški. Už tai dabar turime krūvą socialinių mokslų krepšelių ir armiją juos studijuojančių krepšų, ir jų jau tiek daug, kad niekam nereikalingi - nei Lietuvai, nei užsienio investuotojams.
Arns 2010-05-20 00:04
Na soc pakraipos mokslai irgi labai reikalingi, taip jie nekuria didžiosios pridėtinės vertės, bet jie kuria, praktiškai visą aplinką. Praktiškai visos tave pasiekiančios žinios yra sukurtos soc mokslų, vis daugiau žmonių nebe sugeba išgyventi neapsilankę pas psichologus(ypač Vakaruose), galų gale elementariausių dalykų mokyklose vaikus išmoko ne technikos, matematikos ar fizikos mokslo daktarai, o eiliniai socialinius mokslus baigusieji žmonės. Ir beje, o kaip kultūra? Ar aktorius, dainininkais yra "tiksliukas"?
Seip 2010-05-20 00:51
1 poste parasyta beveik tas pats apie ka norejau rasyti Is kur tokie duomenys? Zmones ir su aukstaisiais isilavinimais isvaziuoja ir dirba kaip paprasti darbininkai. O be to kas kompensuoja paprastu darbiniku trukuma Lietuvoje ? Del Kubiliaus , tai mane is proto varo jo siulimas del NT apmokestinimo... Ir kodel jau nebeligina Lietuva su Estija, kaip tai dare anksciau?
Zergas 2010-05-20 10:58
o man tai juokas ima is kubiliaus propagandos.mes esame pigi darbo jega uzsienieciams,kubilius tik dar labiau skatina isnaudoti si faktoriu.jis juk neskatina lietuvisko kapitalo IT imoniu pletros,ne ne,milijonus is biudzeto jis atidave uzsienieciams.mano galva Lietuvai reikia skatinti vietiniu IT imoniu kurima,tada sios imones uzdirbtus pinigus paliks Lietuvoje o ne isvez i uzsieni.dabar gi gaunasi kad musu protai dirba uzsienieciams,kuria jiems pridetine verte,ir veliau mes patys ja per aplinkui nusiperkame.
lape 2010-05-20 11:58
Čia Lietuvos tikslas ar Kubiliaus?
nuomonė 2010-05-20 21:43
Lietuvoj yra rinka gal tik kelioms IT įmonėms. Gal kada nors bus kitaip, bet dabar yra taip. (Juk kažkas prieš 50m panašiai išsireiškė apie kompiuterį) Tai vat lieka klausimas ar kitos IT įmonės yra pajėgios eksportuoti savo produkciją? Ir kaip tu įsivaizduoji LT įmonių plėtros skatinimą? Tiesiog duoti pinigų ir sakyti "dirbkit"? Aš dabartinį procesą ir pavadinčiau plėtra, nes geriau jau kai specialistas dirba " užsienio kapitalo" įmonėje Lietuvoje, nei "užsienio kapitalo" įmonėje užsienyje. Galbūt kadanors su savo kvalifikacija ir kontaktais jis sugalvos ką nors ir dėl "lietuviško kapitalo" įmonės. Iš dviejų blogybių renkamės mažesnę.