Kauniečiai kuria automatizuotą automobilių statymo sistemą  (15)

Kauno bendrovė „Arevita“ kartu su Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkais kuria automatizuotą automobilių statymo sistemą, ji informuos apie laisvas stovėjimo vietas mieste. Savo naują produktą bendrovė siūlys ir užsienio rinkoms, rašo „Verslo žinios“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Automatizuotos automobilių statymo sistemos uždavinys – vairuotoją nukreipti ten, kur patogu pasistatyti transporto priemonę. Prie įvažiavimo į gatvę, aikštelę ar kitą vietą kabės ekranai su informacija apie laisvas vietas, nuorodomis, kur patogiausia pasistatyti mašiną. Nebereikės važinėti ratais ieškant vietos“, – sakė „Arevita“ direktorius Mindaugas Žilys.

Bendrovė uždaro tipo automatizuotas automobilių statymo sistemas įdiegė Kauno ir Šiaulių prekybos centruose „Akropolis“, VĮ Registrų centro naujojo pastato automobilių stovėjimo aikštelėje Vilniuje, mažmeninio prekybos tinklo „Tesco“ parduotuvių aikštelėse Didžiojoje Britanijoje.

Į naująją atviros erdvės automobilių statymo sistemą bendrovė investuoja daugiau kaip 1 mln. Lt, dar 1,5 mln. Lt prideda ES fondai, o šis dviejų trejų metų trukmės projektas įgyvendinamas kartu su KTU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)