Kamščius mažinanti Vilniaus miesto vairuotojų informacinė sistema populiarėja lėtai (Video)  (9)

Internete nuo pernai metų veikia Vilniaus miesto vairuotojų informacinė sistema. Puslapyje sviesoforai.lt vairuotojai gali sužinoti, kokiu maršrutu patogiausia nuvykti automobiliu iš vieno miesto taško į kitą. Puslapyje spalvomis „gyvai“ parodomas eismo intensyvumas, tad vien iš pirmo žvilgsnio galima įvertinti „karštuosius“ regionus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą apie šią sistemą rašėme 2009 metų pradžioje. Tuomet ji dar buvo tobulinama ir tik nesenai startavusi. Kaip gi jai sekasi šiuo metu?

Sprendžiant iš www.alexa.com svetainėje pateikiamų statistinių duomenų, projektas www.sviesoforai.lt nėra ypatingai dažnai lankomas. Žinoma, tai mažai ką sako apie pačią projekto kokybę – galbūt menkas paslaugos populiarinimas ir prastas marketingas stabdo greitesnį žygį į rinką.

Kaip projekto teikiamos paslaugos atrodo „iš arti“ nusprendė pasiaiškinti televizijos laidos „Pinigų karta“ žurnalistai. Žemiau galite peržiūrėti kaip jiems sekėsi testuoti informacinę sistemą.

Laidos autorių atveju eksperimentas pavyko - gal tikrai sistema turi daugiau potencialo, nei yra išnaudojama dabar? Tokiu atveju jos populiarėjimas būtų labai sveikintinas, nes jau nuo rudens Vilniuje kamščiai vėl padidėjo, tad bet kokios priemonės, galinčios juos sumažinti, tikrai būtų sveikintinos.

O gal sistema turi laidoje neatskleistų trūkumų, kurie stabdo jos populiarėjimą? Žinoma, geriausiai sistemos pliusus ir minusus galima nustatyti dažnai ja naudojantis. Galbūt mūsų skaitytojų tarpe atsiras tokių vairuotojų, kurie ne kartą ją išbandė ir jau susidarė tikslesnę nuomonę?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)