Prieš mokant šeimos narį vairuoti būtina informuoti draudikus  (3)

Nuo šiol šeimos nariai galės mokyti vairuoti asmenis, išlaikiusius tik teorinį vairavimo egzaminą. Tiems mašinų savininkams, kurie savo automobiliu ketina mokyti vairuoti šeimos narį, apie tai būtina pranešti draudikams. Kitaip tokiu automobiliu pakliuvus į avariją draudikai išmokės žalą trečiajam asmeniui, tačiau turės teisę iš kaltininko išieškoti iki pusės žalos, rašo „Lietuvos rytas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sudarant sutartį privalu atskirai nurodyti, kad automobilis bus naudojamas mokyti vairuoti arba juo važinės asmuo, neturintis dvejų metų vairavimo stažo”, – sakė draudimo bendrovės „Ergo” Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas.

Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatyme numatyta, kad kai kurios nuostatos netaikomos, jeigu automobilis naudojamas sporto varžyboms, treniruotėms, važinėja oro uostuose ar juo mokoma vairuoti.

„Jokių problemų nekyla, jeigu draudimo sutartis buvo sudaryta anksčiau ir mokyti vairuoti pradedama jai įsigaliojus. Tiesiog reikia draudikus apie tai papildomai informuoti”, – patarė A.Pilčicas.

Įprastai civilinės atsakomybės draudimas didesnį nei penkerių metų vairavimo stažą turinčiam vairuotojui kainuoja 260–300 Lt, o naudojant automobilį mokomaisiais tikslais, draudimo įmoka siekia maždaug 400 Lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(4)

Komentarai (3)